מצרכים:
1 חבילת בצק פילאס
5 תפוח עץ גרנד סמית
50 גרם חמאה
50 גרם צימוקים לבנים
1 כפית אבקת קינמון
גרדת לימון מלימון אחד
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס סוכר
ביצה למשיחת הבצק
סוכר חום לזרייה מעל הבצק
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות 1×1
2. בסיר, ממיסים את החמאה ומוספים את שאר החומרים של המלית ובוחשים עד לריכוך קל.
3. לאחר שהמלית הגיע לריכוך קל, מצננים ומסננים מהנוזל.
4. בתוך מגש מנחים נייר אפייה ומקמחים מעט, מנחים על הנייר את הבצק וחותכים קלות משני הצדדים רצועות ליצירת שתי וערב.
5. על אמצע הבצק מנחים את המלית ומצלבים את הרצועות של הבצק.
6. מושחים את הבצק בביצה ומפדרים אותו בסוכר
7. מכנסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ – 20 דקות או עד שישחים יפה