700 גר קמח
חצי כוס סוכר
2 שקיות וניל
כף וחצי שמרים יבשים
2 בצים
2 כוסות חלב כוס חד פעמי רגיל שקוף
וחצי כוס שמן מוסיפה אחרי שהשמרים נמסים ונטמעים בבצק
את השמן אפשר להחליף ל100 גר חמאה רכה .
שמה הכל בקערה ולשה במיקסר . הלישה הראשונית. כשהכל כזה דביק מוסיפה את השמן ולשה עד שמקבלים בצק . זה השלב לבדוק אם חסר קמח או אולי נוזלים .
את החלב חיממתי מעט במיקרו 10 שנ' שלא יהיה קר . את השמרים אני שמה באמצע הקמח עושה מעט גומה והחלב אני שופכת על השמרים שהשמרים ימסו טוב . ומתחילה ללוש את הבצק . כשהכל מתאחד מוסיפה את השמן ולשה טוב . נותנת לבצק לנוח 5 דק ורק אז לשה לבצק רך אבל יציב לא נוזלי אם צריך להוסיף עוד מעט קמח זה השלב להוסיף ואם יצא טיפה חזק מדי מוסיפה עוד טיפה קמח.
את הקמח מנפה לפני הלישה .
מכסה בנילון נצמד ומעל מגבת כדי שהבצק לא יתיבש ויקבל קרום.
מתפיחה בערך חצי שעה ולשה שוב עוד כמה דק .
ונותנת לבצק לתפוח עד שמכפיל את הנפח . זה השלב לשים מילוי .
למילוי של גבינה .
הכי פשוט לקחת גבינת שמנת או אפילו גבינה לבנה 9 אחוז להוסיף כף או שתיים סוכר ושתי כפות פודינג לערבב היטב .
לחלק את הבצק לשתיים ולרדד למרוח את המלית . אפשר להוסיף צימוקים או חמוציות ולגלגל לרולדה .
לחתוך לחתיכות שוות ולסדר בתבנית כשהחלק של הגילגול פונה למעלה כך נקבל שושנים .
להתפיח עוד פעם עד שמכפיל את הנפח כשעה או פחות ולאפות ב180 מעלות . להוציא רגע לפני שנשרף חחח
בהצלחה
למילוי שוקולד .מאוד פשוט לוקחים ממרח שוקולד שאוהבים או נוטלה. מורחים ואופים.
למרוח חלמון ביצה לפני האפיה