למאפה:
2.1/2 כוסות קמח
כפית בהריון של שמרים יבשים
כפית שטוחה סוכר
כף שמן
1/2 כפית מלח
מים חמימים בערך כוס ורבע עד וחצי .
לעבד לבצק חלק ולהתפיח כחצי שעה .
לפתוח את הבצק לריבוע גדול ובמסגרת למלא בחתיכות בולגרית וצהובה ולגלגל גילגול אחד. (ראו תמונות בלחיצה על התמונות)
לצפות את המסגרת בחלמון ושומשום ולהכניס לתנור על 180 מעלות .
ולהתפיח כ15 דקות . בזמן שז בתנור נכין שקשוקה.
לשקשוקה :
לטגן במעט שמן וחתוך לקוביות
1 פלפל גמבה
חתיכת חציל
2 עגבניות
1 פלפל ירוק
חצי ראש שום כתוש
לטגן עד לרכות הירקות ולהוסיף
כף פפריקה מתוקה או חריפה
כפית כמון
כף גדושה רסק ורבע כוס מים .
להוסיף לאחר מספר דקות חצי כוס מים ולבשל עד להוצאת מתיקות הרסק.
להוסיף לקראת סוף הבישול ביצים ככמות הסועדים.