Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

מצרכים:
נתח של בשר כתף
מספר 5 (1 קילוגרם)
2 בצלים חתוכים לקוביות
1 כפית גדושה אבקת מרק בטעם צ'לי בשר או אבקת מרק
2 כוסות חומוס מבושל (אפשר גם מקופסת שימורים)
1 פלפל שטה חריף חצוי(אופציונלי)
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום
1 כף סילאן או דבש

אופן הכנת הבשר :
מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים ושולקים עד שמתרכך .זה יכול לקחת שעתיים עד שלוש שעות .
מקררים את הבשר בלי הנוזלים
במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
חותכים את הבשר
לקוביות ומכינים רוטב:
מזהיבים בצלים עד להזהבה
מוסיפים
סילאן או דבש כורכום .פלפל שחור .אבקת מרק
קמצוץ מלח .
מערבבים את כל התבלינים עם הבצל
מוסיפים בערך
1עד 2 כוסות מים רותחים
מרתיחים את הרוטב כמה דקות
מוסיפים את החומוס המבושל
אחר כך מסדרים את קוביות הבשר ברוטב.אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט .צריך להיות מים שלוש רבעי גובה מים מעל הבשר .
מכסים חלקית את הסיר
ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית בערך 30 עד 40 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
ומידי פעם משקים את הבשר ברוטב .
מפזרים מעט פטרוזיליה ומגישים לצד קוסקוס או אורז
בתאבון אסתי 😋

תבשיל בשר צלי וחומוס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

237 מתכונים