Share with:


בשרי

אופן הכנה

המנה שתשגע לכם את המוח

מצרכים:
3 יחידות של מוח טלה נקי ומוכשר הפרוסים לחצי .
4 עגבניות מגורדות
1 פלפל חריף יבש חצוי לשנים.
8 שיני שום פרוסות
2 לימונים כבושים קצוצים
חצי כוס כוסברה קצוצה. ( רק כוסברה ולא לוותר)
כף של פפריקה מרוקאית.
כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט קמח

אופן ההכנה
1. מנקים את המוח משאריות הקרום והנימים.( מי שקנה מוח לא נקי, אז יכניס את המוח לסיר עם מים חמים על הגז ומעט חומץ ואחרי 3 דקות להעביר את המוח לשיש ולקלף את הקרום ולהמשיך במתכון )
2. מתבלים את הקמח במלח ופלפל שחור גרוס, מקמחים את נתחי המוח ומנערים את עודפי הקמח.
3. מטגנים מעט את המוח עד להזהבה קלה מכל צד.
4. בסיר מכנסים את העגבניות המגורדות , השום והפלפל והלימון הכבוש והתבלינים.
5. נותנים רתיחה קלה ומוספים כוס מים חמים אחת, ומבשלים על אש בינונית כ 10 דקות.
6. לאחר 10 דקות מכנסים את המוח ומפזרים מעל את הכוסברה , ועם כף שופכים מהרוטב על המוח,
7. מבשלים כ -20 דקות והמוח מוכן….. מגישים
הערה: כדי לקלף את הקרום , מכניסים את המוח למים חמים עם מעט חומץ לכמה שניות ואז קל לקלף את הקרום.

תבשיל מוח בסיגנון מרוקאי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים