דז׳אז׳ מעא זיתון וח׳מאד.
בבית מרוקאי כשאומרים טאג׳ין , מתכוונים לסיר, תבשיל, או קדרה.
הכנה קלה מאד.. בישול ממושך וארוך
** אפשר לעשות גם עם סיר חרס שנכנס לתנור
מצרכים:
כרעים ושוקי עוף כמספר הסועדים
300-400 גרם זיתים גדולים מבוקעים, מגולענים.
1 בצל סגול גדול
1 לימון
כף מרק עוף
כפית כורכום
3/4 כוס מים
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט זעפרן
ראש שום חצוי לחצי
אופן ההכנה:
1. את הזיתים , משרים במים רותחים פעמיים כל פעם 5 דקות ושופכים את המים.
2. לחתוך את הבצל לטבעות ולהניח בטאג׳ין ועליו את חלקי העוף מסודרים יפה.
3. את הלימון לחצות לשני חצאים ואותם להניח באמצע.
4. את הזיתים לפזר מסביב.
5 בקערה לערבב את המים , השמן, הזעפרן, מרק העוף, כורכום, פלפל, השום, ומלח, לערבב ולשפוך על העוף.
6. לכסות את הטאג׳ין עם המכסה החרוטי שמרגע זה הופך לסיר לחץ האדים מתלכדים בקונוס ויוצאים אט אט מהנקב הקטן.
7.להכניס לתנור כשעתיים עד שעתיים וחצי על 170 מעלות ,וכן כל המרבה הרי זה משובח.