תחתיות ארטישוק במילוי אורז עגול ובצל עם רוטב טעים
מנה טעימה וכייפית המתאימה גם להכנה בחג הפסח או למתי שמתחשק.
רכיבים ל-8 תחתיות ארטישוק בסיר רחב/סוטאז' 26 ס"מ:
2 קופסאות שימורי תחתיות ארטישוק, בכל קופסא יש 4 תחתיות ארטישוק
או תחתיות ארטישוק ירקות קפואים מופשרים טוב
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
1 כוס אורז עגול
1 כף שמן או תרסיס שמן קנולה
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כף רוטב טריקאי
3 כוסות מים רותחים
1/4 כפית תבלין בהרט
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
ההכנה:
1. מחממים במחבת 1 כף שמן או מרסבים בנדיבות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות ואז מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד עד להזהבה קלה, מתבלים קלות עם מלח ופלפל שחור, מידי פעם מערבבים.
מסירים מהאש, מסננים ומצננים קלות.
2. מכינים את תחתיות הארטישוק למילוי:
פותחים את הקופסאות שימורים, מוציאים את התחתיות ושטופים אותם קלות.
או מפשירים טוב טוב משקית ירקות קפואים.
3. בסיר רחב/סוטאז', מסדרים את תחתיות הארטישוק.
וממלאים את התחתיות עם תערובת האורז והבצל המטוגן, ומוסיפים מסביב לתחתיות את מה שנשאר מהתערובת.
4. מכינים את הרוטב:
מכניסים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים לאחידות.
5. שופכים את הרוטב על תחתיות הארטישוק הממולאות בסיר ומסביבן.
6. מניחים צלחת עמידה לחום מעל תחתיות הארטישוק הממולאות וסוגרים את הסיר עם מכסה חצי פתוח, ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את חום הכיריים וממשיכים לבשל עד לאידוי המים או למרקם הרוטב שרוצים להשיג.
8. סוגרים את הכיריים, מכסים את הסיר עם המכסה לסגירה מלאה.
משאירים לצינון קל עד לפני הגשה.