Posted by Sigalit Yamen on Thursday, July 2, 2020
תבנית עגולה שטוחה
מצרכים לבשר
שלוש חצילים בינוני
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
בצל אחד גדול
ראש של שום או וכמה שאוהבים
שמן להבריש על החצילים
צנובר קלוי כמה שרוצים
כפית פלפל שחור כפית מלח
כפית פפריקה חריפה או מתוקה
כמון כורכום אגוז מוסקט
שתי כפות שמן לטיגון
רוטב עגבניות ,
עגבניה אחת גדולה בלי הקליפה מרוסק
בצל קטן אחד
כפית רסק אגבניות גדושה
גמבה אחת
4כפות שמן
פלפל שחור
מלח
אבקת מרק עוף פפריקה אדומה
2שני שום
לערבב ולפי הטעם לשפוך על החצלים
אופן ההכנה
לשטוף וליבש את החצילים לחתוך את הגבעול לחתוך כל חציל לאורך , להבריש שמן מלח פלפל שחור להניח על תבנית עם נייר אפיה לתנור על חום 200 מעלות 10 .15דקות לא יותר שאפשר לקפל את החציל להוציא להניח בצד , בינתיים על הגז במחבט רחבה מחממים שמן מוסיפים ,בצל מטגנים מוסיפים שום, את הבשר ,בעזרת מזלג מפוררים את הבשר מערבבים טוב, מוסיפים תבלינים טועמים אם צריך שיפור מוסיפים תבלינים, במידה וצריך עוד מי שלא אוהבת חריף לא חייב מבשלים עד שכל המים מתאדים והבשר שחום ,
ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה את הצנובר הקלוי מכבים את הגז מכינים את הרוטב
מחממים שמן מוסיפים את הבצל הקצוץ מטגנים טיפה מוסיפים את השום את העגבניה את הגמבה קצוץ דק כפית גדושה של רסק עגבניות את התבלינים מבשלים עד שהרוטב מסמיך מרכיבים את עוגת החציל בסיר קטן שטוח שמים נייר אפיה בתחתית מפזרים חצילים ,אחד ליד השני בתחתית ומעל חצי בפנים וחצי בחוץ שופכים את תערובת הבשר סוגרים את החציל מעל הבשר ושופכים את הרוטב מעל מכסים מכניסים לתנור על חום 200 מעלות חצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים, הופכים על צלחת הגשה ,ומגישים
בתיאבון ,אוכלים נהנים מעדן,