לבצק
שלוש וחצי כוסת קמח
כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
חצי כוס מים פושרים
100 גרם מחמאה
קורט מלח
2 ביצים L
למלית ,השוקולד שלא נוזל …מושלם ,מתכון של המלית :יוכבד אלקסלאסי
חצי כוס. פיסטוק טחון לפזר מעל השוקולד,
1 פודינג וניל
1 פודינג שוקולד
כוס קקאו
חצי כוס שוקולית
שני כפות נס קפה סוכר לפי הטעם
כוס מים רותחים
להתחיל לערבב עם חצי כוס מים ולראות כמה נותר לבלילה חלקה וסמיכה
כמו משחה לא נוזלית
סירופ
חצי כוס מים
שני כפות סוכר או לפי הטעם
1/2 לימון מלימון אחד סחוט
כפית תמצית וניל
לציפוי
ביצה
אופן הכנה
בקערת המיקסר לשים קמח שמרים סוכר לערבב להסיף ביצים מים להמשיך ללוש להסיף מחמאה קוביות קטנות עד שהכל נטמן להמשיך ללוש להוסיף מלח להמשיך ללוש לבצק רך ונעים 7דקות להתפיח את הבצק שעה וחצי כעבור שעה וחצי נוריד את האוויר נחלק את הבצק לשני חלקים שווים נרדד לעלה דק נמרך שוקולד בנדיבות נפזר פיסטוק מעל לגלגל לרולדה נכניס למקפיא 20 דקות להתייצבות להוציא את הבצק מהמקפיא נחצה כל רולדה לחצי וכל חצי לשנים,נניח שני רצעות
לאורך ושני רצועת לרוחב ,שתי וערב ניצור צורה, נניח בתבנית עם נייר אפיה לעוד חצי שעה התפחה , להבריש ביצה מעל לחכות, בינתיים נכין את הסרופ׳
לאפות בתנור שחומם מראש לחום180 מעלות 45 דקות עד הזהבה כשהרולדות מוכנות להבריש בסירופ חם
בתיאבון סיגלית ימין