כשתאפו את העוגיות הללו הבית יתמלא בריח נהדר וממכר של תמרים וקינמון. עוגיות שהן תענוג בכל ביס, מושלמות עם הקפה והכי מתאימות לאירוח. ניתן להכין עוגיות חלביות / פרווה
מצרכים לבצק פריך
6 כוסות קמח
300 גר' מחמאה
75 מ"ל שמן (3/4 כוס)
1 א. אפייה
3/4 כוס חלב / מיץ תפוזים (לפרווה)
מעט גרידת תפוז
3 סוכר וניל
למלית תמרים ואגוזים
12 כפות גדושות ממרח תמרים, שוקולד או מה שאוהבים (בכל רולדה מורחים 2 כפות)
אגוזי מלך קצוצים
מעט קינמון
הכנה
מאחדים את כל חומרי הבצק יחדיו ביד או במיקסר, לא ללוש יותר מידי.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים ומתחילים לעבוד – מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק מרדדים מלמבן דק.
על כל מלבן מורחים 2 כפות ממרח תמרים, מפזרים אגוזים קצוצים ומעט קינמון אם אוהבים.
מגלגלים לרולדה, אם זאת פעם ראשונה שאתם מכינים ניתן לחתוך את הבצק לעוגיות מראש (לא לחתוך עד הסוף רק לסמן). מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 170 מעלות עד שהבצק פריך ומוכן לאכילה.
מוציאים את העוגיות מהתנור, משלימים את החיתוך, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ונהנים.
אחסון העוגיות יהיה בקופסה אטומה