לקציצות:
700 גרם חזה עוף טחון
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
1 בצל גדול קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתוש
1 ביצה
1/2 כפית פלפל מכלף (אם אן פלפל שחור אנגלי טחון+קימל טחון)
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
מלח
שמן לטיגון
לרוטב:
4 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
1קופסה זיתים חרוזים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 קודם כל נרתיח את הזיתים פעמיים נשטוף ונסנן להוציא את המרירות
2 נערבב את כל חומרי הקציצות ונשים במקרר לחצי שעה
3 ניצור קציצות ונשטח מעט ונטגן ונניח בצד
רוטב :
1בסיר גדול ורחב נטגן את הבצל עד להזהבה נוסיף את הרסק נערבב הייטב שהרסק יפתח נוסיף תבלינים 2 כוסות מים רותחים
2 נוסיף את הזיתים ונבשל כרבע שעה
3 לאחר מכן נסדר את הקציצות בעדינות בסיר ונוסיף מים רותחים עד גובה הקציצות ננער בעדינות את הסיר ונשקה מידי פעם את הקציצות מהרוטב עד להסמכה
בהצלחה רוחמה כהן⚘⚘⚘