תשכחו כל מה שאתם יודעים על עוגות גבינה אפויות – עוגת גבינה בסגנון "ניו-יורק", קרמית ועשירה ללא הקצפות, ללא הפרדת ביצים וללא אמבט מים בתנור!! קלה להכנה ואין דומה לה בטעם 😍
המתכון המדויק וכל הטיפים להצלחה כאן 👇
תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie/
תחתית: ( תבנית קוטר 20)
– 70 גרם ביסקוויטים
– 50 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
– לטחון דק דק את הביסקוויטים ולערבב עם החמאה המומסת. לשטח בתבנית ולהקפיא עד לאפייה. צריכה לצאת שכבה דקה.
מלית גבינה:
– 500 גרם גבינת שמנת איכותית 30%
– 130 גרם סוכר
– 2 ביצים
– 150 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות קטנות
– 150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה:
1. לערבב עם מטרפה טוב טוב את השמנת עם הסוכר. להוסיף ביצים ולערבב. להשתדל להכניס כמה שפחות אוויר בערבוב. בניגוד לעוגות גבינה אחרות, כאן אנחנו לא רוצים שתצא אוורירית כלל.
2. להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הלבן. להמתין להמסה של השוקולד הלבן ולערבב היטב.
3. להוסיף את השוקולד הלבן והשמנת פנימה לתערובת הגבינות תוך כדי ערבוב מתמיד.
4. לשפוך את התערובת על תחתית הביסקוויטים ולאפות בתנור שחומם מראש ל140 מעלות ללא טורבו. אחרי 20 דקות אפייה לפתוח את התנור ולבדוק שהעוגה לא עולה. אם היא עולה, לפתוח את דלת התנור ולכבות אותו למספר דקות. להדליק בשנית ולאפות חצי שעה נוספת. העוגה מוכנה כאשר הקצוות יציבים אך המרכז רוטט.
5. לצנן את העוגה כחצי שעה בטמפ החדר.
ציפוי שמנת:
– 100 גרם שמנת חמוצה
– 2 כפיות שטוחות אבקת סוכר (אפשר לוותר אם רוצים טעם חמצמץ שישבור את מתיקות העוגה).
מערבבים את חומרי הציפוי, מורחים על העוגה, אבל משאירים קצוות נקיים מציפוי כמו בתמונה.
מחזירים לתנור לעוד 5 דקות על 150 מעלות כדי שהציפוי יישב טוב על העוגה.
מצננים היטב בטמפ החדר ולאחר מכן לילה שלם במקרר לפני שחותכים (:
* חשוב לאפות את העוגה על מגש ישר
* למי שזה נשמע מוזר שהעוגה לא צריכה לעלות בתנור – זה בכוונה, כדי שתישאר קרמית ועשירה. זה המרקם המיוחד של עוגת גבינה בסגנון "ניו-יורק".
תהנו ❤️❤️❤️