תודה לנאוה מלכה המקסימה 💕
על מתכון מהמםםםםם
לגביניות / צמת גבינה / רוגעלך
הכנתי בצק מ-1 ק"ג קמח.
נאלצתי לצאת מהבית… הכנסתי למקרר
פעם ראשונה שאני מכינה שמרים מבצק קר.
היה קצת קשה לעבודה…
כנראה הייתי צריכה לתת לו מנוחה בחוץ על השיש. אני מתחתי… והוא… התכווץ.
אבל יצא אחלה וטעים. 🙏💕
מחלק… הכנתי צמת גבינה
מחלק … גביניות
ומחלק… רוגעלך שוקולד
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר
2 ביצים
200 גרם נטורינה / מחמאה / חמאה
גרידת לימון
קורט מלח
1.5 כוסות מים
למלית:
500 גרם טוורוג / טוב-טעם
חצי כוס סוכר
גרידת לימון
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל
חופן צימוקים
💥 הוספתי גם 2 כפות אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
ללוש את הבצק, (אני הכנתי ידנית ללא מיקסר) מתחילה עם כל החמרים יחד ורק הנטורינה בסוף.
להניח בקערה משומנת לכסות ולהתפיח.
💥 העברתי למקרר…
קצת היה קשה לעבוד איתו
אבל הסתדרתי.
ממלאים במה שאוהבים
סוגרים באיזה צורה שרוצים.
מניחים בתבנית לכ-10 דקות.
בעזרת מברשת מורחים ביצה מהולה במעט מים.
אופים ב-175 מעלות כ-20 דקות את הגביניות והרוגעלך. את העוגה השארתי קצת יותר עד קבלת הגווו הרצוי.
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
להרתיח ולתת לו להצטמצם מעט.
להבריש את המאפים כשהם התקררו מעט בעוד הסירופ חם.
מתילי 🌿