Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

…חובה. גילה

הבצק:
1/2 מחמאה רכה [אפשר גם חמאה]
1/2 כוס סוכר
ביצה
סוכר ווניל 1-2
2 כוסות קמח + שקית אפיה
כף שמן

**ללוש לבצק ולשטח בתבנית קפיצית עגולה, או תבנית לפאי מסולסלת….
1/3 צנצנת ממרח אגוזי לוז [זה בהיר] אפשר גם נוטלה לבן או אחר. – מורחים על הפאי בנדיבות [אפשר יותר מ-1/3]
כ-350-300 חצאי פקאן כשהם יפים ושלמים.
מסדרים על הקרם באופן ספירלי, מהקצה העליון כלפי פנים כשהחלק הישר כלפי העוגה, בסוף לוחצים קצת דוחפים את הפקאנים פנימה עם היד כדי שלא ישתחררו במהלך האפייה.
**אופים כ-25 דק’ בחום בינוני 180 מ’ או עד קבלת גוון מוקה יפה והאגוזים קצת כהים…מוציאים ומזליפים על העוגה החמה סירופ מייפל בנדיבות….

רשימת מצרכים לקרמל:
1 כוס סוכר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
75 גר' חמאה
4 כוסות אגוזים פקאן .

אופן ההכנה:
1. מכינים קרמל מהסוכר.
2. שופכים בהדרגה את השמנת מתוקה.
3. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והאגוזים ושופכים לתוך הבצק הפריך האפוי

גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים