Share with:


חלבי

אופן הכנה

מי שרוצה עוגה גבוה סיר גח'נון 24 או תבנית 24
חייב לסנן טוב טוב את הגבינה והשמנת מהמים שלהם!!!
רציתם בלי גרמים……חחחחחחחחחחחחחחח
כוס חד פעמי קר
חשוב לשמן את דפנות התבנית בחמאה או מרגרינה טוב טוב טוב !!!!!!!!!!

מתכון:
3 גבינה לבנה 5% -שביחד שווים ל- 750 גרם
1 שמנת חמוצה 9% – 200 גרם
1 כוס סוכר -200 גרם
8 כפות קרונפלור
3 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1 פודינג וניל
7 ביצים ומופרדות לחלבונים וחלמונים . ( אין שימוש בחלמונים!! , אבל מי שרוצה יכול להכניס אותם עם שאר החומרים , אני לא עושה בהם שימוש.)
גרדת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל200 מעלות.
2. את החלבונים שלנו נקציף עם הסוכר לקצף יציב אבל לא קשה- קצף קשה יעשה לכם סדקים בעוגה.
3. את שאר החומרים נקציף טוב בקערה נפרדת.
4. את קצף החלבונים נכניס לתערובת הגבינות מתנועת קיפול .(לא ערבוב רק קיפול)
5. את התערובת שלנו נעביר לתבנית 24 לא לפני שעשינו לה הגבה עם נייר אפיה לאורך השוליים של התבנית, ונעטוף את התבנית טוב טוב בנייר כסף מלמטה ועד לגובה השוליים נניח את העוגה על השיש וננער אותה מעט להוצאת הבועות אוויר ממנה.
6. מניחים את תבנית העוגה (מהעטופה בנייר כסף כדי שלא יכנס מים) בתוך תבנית עם מים רותחים .( מים בגובה 3 ס"מ)
7. מכנסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות , ואחרי שהחלק של העוגה בצבע חום זהוב , מורדים ל150 מעלום לאפיה של שעה.
8. לאחר שעה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור עוד שעה . לא לפתוח את הדלת של התנור!!!
10. מוצאים את העוגה מקררים ומשחררים מהתבנית .
הערות:
1 מי שלא רוצה להכניס את תבנית העוגה לתבנית מים, שיעשה את המתכון אותו דבר רק בחלק התחתון של התנור יכניס קערה עם מים רותחים.
2. לעולם לא לפתוח את התנור עד שהעוגה מוכנה.
3. אחרי שהעוגה מתקררת אפשר למרוח על העוגה כל מה שרוצים.

עוגת גבינה גבוהה בסיר ג'חנון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים