המגולגלות המיוחדות שלי … הבצק הנדיר הזה מתאים לאין סוף מילויים וכבסיס לטארטים מעניינים._מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

מילוי שוקולד(רוזמרי, נוטלה, השחר), ריבה וקוקוס, ממרח לוטוס ושבבי שקדים ועוד… מתכון לבצק: לערבב בקערת המקסר על וו גיטרה למצב סבלה(חול): 300 גר חמאה. 150 גר אבקת סוכר. 1 קג קמח. 1 כף אבקת אפיה. להוסיף לתערובת הסבלה בקערה 3 חלמונים. 1/2 כוס(60 מל') שמן. 100 מל שמנת מתוקה 38%. 50 מל' מיץ תפוזים סחוט. […]

לביבות גבינה טעימות_מתכון של ג'וליאנה חכמון רומני – מאסטר מתכונים

מצרכים 1/2 חבילה גבינה טוב טעם של טרה 2 כפות של אינסטנט פודינג ווניל 1/2 כוס קמח נפלאות 1/2 כוס חלב שקדים 2-3 כפות אבקת סוכר 1/4 כפית אפיה מיץ מ-1/2 לימון 1/2 כפית קינמון תמצית ווניל איכותית קורט מלח אטלנטי ביצה גדולה 1 חלבון הכנה לקערה מכניסים כל המצרכים למעט הקמח ואפיה אותם מכניסים […]

עוגת שיש_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

לכבוד שבת.קודש❤️ 6 ביצים כוס סוכר כוס שמן כוס מים כפית תמצית שקדים 2 וחצי כוסות קמח קורט מלח 1 אבקת אפיה 3 כפות שוקלית או קקאו. ההכנה- להקציף סוכר. שמן ותמצית שקדים. מוסיפים כל פעם ביצה אחת ומקציפים. מוסיפים לסרוגין קמח ומים (הקמח. אפיה. ומלח – לשים בקערה) ומקציפים לתערובת אחידה מחלקים את התערובת […]

סלט חצילים ממכר 🔥_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים: גמבה 2 עגבניות 2 שיני שום קצוצות 1 חציל גדול תבלינים פלפל שחור כמון מרק עוף כפית סילאן או סוכר 3 כפות שמן חצי עד כוס מים 1 בצל קצוץ דק חופן כוסברה מטגנים חציל גדול חתוך לקוביות מניחים בצד. בסיר מעט שמן 1 גמבה חתוכה לקוביות 2 עגבניות חתוכה לקוביות 2 שיני שום […]

ספינז של השמחות 🔥_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 1 קילו קמח 1 כף שטוחה מלח 3 כפות סוכר 2 כפות שמרים 1 כף ערק 1 ביצה מים לפי הצורך בערך 4 כוסות בכוס ח'פ שקופה אופן הכנה: בקערה גדולה מערבבים בכף את הקמח המלח ושתי כפות סוכר עושים במרכז הקערה גומה שמים בתוכה את השמרים וכף סוכר מערבבים מעט רק במרכז […]

זלביות מיני קטנטנות – ביס ונעלם_מתכון של ג'וליאנה חכמון רומני – מאסטר מתכונים

צו על הקישור 👇👇👇 מצרכים 1 גביע שמנת חמוצה 1/2 כוס גביע סוייה לבן 1 כוס קמח ניפלאות 1/4 כפית א. אפיה תמצית שקדים הכנה לקערה מכניסים את כל המצרכים מערבבים היטב. ושופכים לשקית זילוף למחבת עם שמן. חם מזלפים לקטנטנים. מזהיבים אחר מכניסים לדבש/ א סוכר

מיני סופגניות_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

חנוכה שמח מואר ומלא ניסים מצרכים : 1 קילו קמח 2 סוכר וניל 2 כפות שמרים 3 כפות סוכר 1 כף שטוחה מלח 2 בצים 1/2 חצי כוס שמן 1 כף ערק או ברנדי 2 וחצי עד 3 כוסות מים או לפי הצורך אופן ההכנה: מערבבים בקערה את הקמח הסוכר המלח וסוכר וניל עושים גומה […]

מגולגלות ריבה שזיף וקוקוס_מתכון של יפה וקס ברקו – מאסטר מתכונים👇👇

כוס מידה אוניברסלית בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים 1 נטורינה 4 כוסות קמח 3/4 כוס מים 1 אפיה 2 סוכר וניל חצי כוס סוכר ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון ןלמקרר לחצי שעה לחלק ל4 כדורים כל כדור לררדת למרוח ריבה ומעל לפזר תוספת שרוצים לגלגל לרולדה לחתוך בסכין בחלק העליון 180 מעלות 30/40 דקות […]

ספינז קלאסי_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

***** מידת הכוס לספינז' בכוס חד פעמית שתיה קרה 180 מיל מצרכים : 1 קילו קמח 1 כף שטוחה מלח 3 כפות סוכר 2 כפות שמרים 1 כף ערק אופן הכנה: בקערה גדולה מערבבים בכף את הקמח המלח ושתי כפות סוכר עושים במרכז הקערה גומה שמים בתוכה את השמרים וכף סוכר מערבבים מעט רק במרכז […]

עוגת ביסקויטים בציפוי שוקולד חלב_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מקציפים היטב: 500 מיל שמנת מתוקה 4 כפות פודינג וניל 2 כפות סוכר חצי כוס חלב(כוס ש.קרה) אחרי ההקצפה מוסיפים בתנועות קיפול 1 מיכל של גבינה לבנה (250 גרם) מעורבבים עם 2 כפות שטוחות סוכר חבילת פטיבר בטעם שוקולד ההרכבה: טובלים עוגיות בסקויטים ומסדרים בצורה אחידה על גבי תבנית בינונית. מעל מורחים שליש מהקצפת והגבינה […]

תבשיל זיתי קלמטה בסגנון מרוקאי_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים: 2 קופסאות זיתי קלמטה מגולענים 2 כפות שמן זית 6 שיני שום קצוצות 1 כוס פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות חופן כוסברה 2 כפות רסק עגבניות חצי כפית סוכר או סילאן רבע כפית פלפל שחור מעט מלח רבע כפית כמון כף פפריקה אופן הכנה: בסיר מניחים את הזיתים מכסים במלא מים מביאים לרתיחה ושולקים כ […]

עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 1 נטורינה מידה בכוס ח.פעמי חם רבע כוס שמן חצי כוס מים רבע כפית אבקת אפיה 1 סוכר וניל רבע כוס סוכר 3 עד 3.5 כוסות קמח למילוי : חצי מיכל ממרח תמרים 4 כפות אגוזים טחונים דק מעט קינמון לקישוט מעט שקדים שלמים לא קלויים אופן הכנה : לערבב את כל החומרים […]

מגולגלות סהרונים במילוי תמרים/ריבה_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : מידה בכוס ח"פ קרה 4 וחצי כוסות קמח 200 נטורינה 1 כפית אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס מים 1 ביצה מילוי :ממרח תמרים מעט קינמון מילוי נוסף : ריבה קוקוס אופן ההכנה : מניחים את כל המצרכים ואת הקמח מוסיפים בהדרגה לפי הצורך ולשים עד שכל המרכיבים […]

עוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 4 ביצים L מופרדות 2 כפות שמן 7 כפות מיץ תפוזים 5 כפות סוכר 4 כפות קמח 1 כפית אפיה *אופן ההכנה:* מקציפים חלבונים עם סוכר אחכ מוסיפים חלמונים . שמן. מיץ תפוזים ובסוף קמח ואפיה מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה. משמנים שתי תבניות בקוטר 24 רצוי מאוד לרפד את התבניות בעיגולי […]

פלפלים ממולאים אורז או בורגול_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים: 7-8 פלפלים מתוקים שקית בורגול בינוני או 3 כוסות אורז 2 גזרים 2 בצלים כוסברה פטרוזיליה 2-3 שיני שום כתושות 2 תפוחי אדמה שמים בקערה שקית של בורגול בינוני (חצי קילו) 3 כפות שמן רבע כפית מלח מערבבים ומוסיפים מים רותחים לקערת הבורגול עד לכיסוי הבורגול .מכסים ונותנים מנוחה בצד כ10 דקות . להכנת […]

מגולגלות במילויים מיוחדים טעימים וקנויים_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

ניתן להשיג בכל חנות למוצרי אפיה❤️ ממרח דובאי חלווה ונוטלה בתוספת אצבעות קינדר בצק מושלם❤️❤️במידה ותירצו בצק חום להוסיף 2 כפות קקאו לכל כדור 4-5 כדורי בצק לבצק: קילו קמח פחות כוס 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל או כף משחת וניל 3 כפות אבקת סוכר קורט מלח 200 גרם חמאה רכה 1 כוס מיץ […]

עוגת גבינה קלה בחושה וטעימה_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

❤️ לייב שהיה בטיקטוק: להקציף 3 ביצים עם 3/4 כוס סוכר כ 3 דקות , לעצור את המיקסר ולהוסיף: 750 גבינה לבנה 1 גביע שמנת חמוצה 3 כפות קורנפלור 3 כפות אינסטנט פודינג וניל . גרידת לימון או סוכר וניל לפי טעמכם האישי תבנית קוטר 20 לשמן עם חמאה את התבנית . בלי מים בתחתית […]

מתכון + סרטון להכנת לאפות קטנות על מחבת ללא שמן ❤️_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לבצק 1/2קילו קמח כף שמרים יבשים כפית מלח 1/4 כוס שמן כוס ורבע מים חמימים התפחה 30 דקות . לחלק לכדורים לפתוח כל כדור לדק ולהניח על מחבת חמה 🙏❤️להכין בצד בלילה של 1/4 כוס שמן זית כפית מלח גס 2 שיני שום קצוץ בצל קטן קצוץ פטרוזליה לערבב הכל יחד ולמרוח מעל הלאפה כשהיא […]

מחמאר – מעקודה בתבנית ממש טעים וקליל_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים

טעים וקליל ברמות הוסיפו סלט ואתם מסודרים🤩. מתכון פשוט ואהוב מהמטבח המרוקאי, שמתאים לכל ארוחה ומשתלב נהדר עם סלט טרי! אז👇 נבשל יחד 4 תפוחי אדמה גדולים עם הקליפה ו-2 גזרים גדולים מקולפים עד לריכוך. נסנן את הירקות מהמים ונניח להם להתקרר. נקלף את תפוחי האדמה, נחתוך את הגזרים לקוביות ונמעך גס את שניהם – […]

עוגת מייפל וקינמון בחושה-עוגה קלה 😋_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה כפית תמצית וניל. 3 ביצים. כוס סוכר (אפשר דמררה). 3/4 כוס שמן. 2 כפות קינמון טחון.(כן כן 2 כפות לא טעות!). כוס וחצי קמח שקית א. אפיה. כף סירופ מייפל כוס מיץ תפוזים או מים. לטרוף ביצים עם סוכר ותמצית וניל. בהדרגה להוסיף שמן, מיץ תפוזים, קמח, אבקת אפייה […]

עוגת תפוזים בחושה עם קרם תפוזים 🍊_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

טעם התפוז מאוד מורגש וטעים. לעוגה: 3 ביצים כוס מיץ תפוזים תפוז אחד חתוך לקוביות. חצי כוס שמן כוס אבקת סוכר או סוכר רגיל כפית תמצית וניל. כוס וחצי קמח שקית אבקת אפיה. לציפוי:מיכל שמנת מתוקה. מיץ מתפוז אחד סחוט. 4 כפות פודינג וניל. כף סוכר. בקערה נערבב ביצים וסוכר לפחות 2דקות. נוסיף מיץ תפוזים, […]

סופריטו אדום_מתכון של יפה וקס ברקו – מאסטר מתכונים

עוף ותפוחי אדמה בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים פרוסות תפוחי אדמה מ7-8 יחידות ומוציאים לצלחת באותו סיר מטגנים 2 בצלים פרוסים להזהבה מוסיפים 6 חלקי עוף מטגנים מ2 הצדדים בקערה מערבבים כף פפריקה מתוקה כפית פילפל שחור 2 כפות אבקת מרק בשרי 1 רסק קטן כף דבש כוס מים מערבבים היטב ומוסיפים לסיר מבשלים […]

חיתוכיות שקדים_מתכון של ג'וליאנה חכמון רומני – מאסטר מתכונים

מצרכים 3 ביצים גדולות 3/4 כוס סוכר 75 גרם חמאה מומסת כ-2 וחצי כוסות קמח שקדים כוס מדידה כפית אפיה חופן שקדים מולבנים/ מה שיש בבית תמצית שקדים תמצית ווניל גרד לימון קורט מלח הכנה למיקסר- מקציפים ביצים עם הסוכר והמלח. מורידים מהירות מוסיפים תמציות גרד לימון. חמאה מומסת. ולבסוף קמח שקדים. ואפיה. מערבבים ידנית […]

גביניות_מתכון של ג'וליאנה חכמון רומני – מאסטר מתכונים

לבצק 1/2 קילו קמח נפלאות 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 2 ביצים L 3/4 כוס חלב שקדים קורט מלח למילוי 1/2 קילו גבינה %5 2 כפות שטוחות קורנפלור 100 גרם חמוציות 1/2 כוס סוכר ביצה L תמצית ווניל קורט מלח להכנת הבצק למיקסר וו לישה מכניסים שמרים סוכר מלח ומערבבים מוסיפים ביצים חלב. […]

עוגת תפוזים בחושה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

עוגה פשוטה מאוד כך של 5 דקות כשמתחשק עם הקפה. נשארו לי הרבה ציפוי של עוגת שוקלד אז החלטתי לערבב ולתת נגיעות שוקולד בעוגת תפוזים בחושה. 3 ביצים כוס סוכר כוס מיץ תפוזים סחוט. גרידת תפוז. כפית תמצית וניל חצי כוס שמן כוס וחצי קמח א אפיה. ציפוי עוגת שוקולד או נוטלה או שוקולד השחר […]

דונטס / ספינג'_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

כשריחות חנוכה באויר ורוחות החורף ברקע אין כמו דונטס או ספינג' תבחרו אתם😁 כוס חלב חם חצי כף שמרים 3 כפות סוכר 3 כפות שמן 2-3 כוסות קמח. תמצית וניל גרידת תפוז(לא חובה) להניח בקערה חלב שמרים וסוכר 10 דקות לאחר מכן להוסיף קמח בהדרגה וללוש להוסיף שמן תמצית וניל וגרידת תפוז הבצק מאוד נעים […]

מילפיי אלפחורס_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : חבילת בצק עלים ריבת חלב קוקוס קלוי 750 מ' שמנת מתוקה חצי כוס חלב 3 כפות סוכר 6 כפות פודינג וניל אופן הכנה : חותכים בצק עלים לריבועים קטנים בגודל חצי קלף מניחים את ריבועי הבצק על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור ומעל הבצק מניחים נייר אפיה נוסף . ומעליו תבנית נוספת […]

פרגיות אורז וירקות ❤️_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

סלט ליד ולא צריך יותר לפרגיות : להשרות בטריארקי מעט צ׳ילי ומלח ולשפד. לאורז : לטגן 1 תפוחי אדמה 1 בצל 1 בטטה 1 פלפל גמבה 3 פרחי ברוקולי 4 שיני שום קטושים 2 גזר למקלות לאחר 10 ד להוסיף כפית פפריקה חצי כפית קארי חצי כפית כורכם להוסיף את האורז השטוף על כל כוס […]

עוגת שוקולד בחושה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

סיפור קטן מאחורי כל העוגות האלה. הנכד החמודי והאהוב של אחותי עובר דרכי כל בוקר לפני שהוא הולך לגן ותמיד שואל": צופית יש עוגה"? ואני דואגת שתמיד תהיה כדי לא לאכזב אותו ומגוונת 🤗 אהבה שלי בלב🥰 לעוגת שוקולד בחושה: 3 ביצים כוס סוכר חום כוס שמן. כוס מיץ תפוזים. כפית תמצית רום כפית תמצית […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת חצ'פורי_ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

מצרפת לכם מתכון של אילנה טל האלופה קילו קמח כף מלח 2 כפות חומץ כף וודקה חצי כוס שמן מים לפי העין לא מדדתי,בצק נעים מאוד כמו גחנון להוריד למשטח מקומח לכסות לחצי שעה ללוש ושוב חצי שעה, לחלק ל 22 כדורים מנוחה רבע שעה לרדד כל כדור לגודל מלוואח לקמח להניח בצד ל20 דקות ❤ […]

עוגת תפוחים הונגרית_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  לבצק: 200 גרם מחמאה רכה. כוס אבקת סוכר(כוס חד פעמי שתיה קרה, מי שלא רוצה סוכר אפשר להמיר לתחליפי סוכר) 2 כוסות קמח. למלית: 4-5 תפוחים קלופים ופרוסים לריבועים. כפית קינמון 2 כפות מייפל. כוס סוכר😳🥺 50 גרם מחמאה. מעט מים כפית וחצי קורנפלור. לערבב את הסוכר והמחמאה להוסיף את הקמח וללוש לבצק נעים […]

מפרום_מתכון של גלית נחמן מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

בס"ד "הוֹדוּ לַה' כִּי־טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ. והפעם במסגרת ההכנות לשבת ה-👑 הכנתי מפרום הוא אחד המאכלים המיוחדים במטבח הצפון אפריקאי, (בעיקר בקרב הקהילות הטריפוליטאיות והתוניסאיות) את המפרום הראשון שלי טעמתי אצל גיסתי וממש אהבתי❤️ זהו מאכל עשיר, טעים ומיוחד, שדורש מעט השקעה – אבל התוצאה שווה את זה לחלוטין❗️ משתפת אתכם במתכון המוצלח שאותו […]

מרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 2 בצלים קצוצים 1 כוס דלורית מגוררת 1 כוס כרוב לבן קצוץ 1 תפוח אדמה גדול מגורר 2 גבעולי סלרי קצוצים דק 1.5 כוסות עדשים כתומות אופן הכנה: מזהיבים בצל ושמן אחר כך מוסיפה דלורית תפוח אדמה כרוב וגבעולי סלרי מתבלים ב. רבע כפית כורכום מעט מלח קמצוץ פלפל לבן כף מרק עוף […]

קרנץ נוטלה_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים בכוס קרטון : 4 כוסות קמח חצי כוס סוכר חצי כוס שמן ביצה 1 כף 1 שמרים חצי עד כוס מים בערך לפי הצורך למריחה : ממרח נוטלה או ממרח שחר לפיזור מעל הנוטלה 3 כפיות פודינג וניל לזיגוג לאחר אפיה: חצי כוס סילאן מעורבבים עם 2 כפות מים רותחים אופן הכנה: ללוש היטב […]

עוגת שוקולד חלומית_מתכון של גלית נחמן מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

  מרכיבים : תבנית עגולה מספר 26 או 24: מחמים את התנור ל 170 מעלות 1 כוס שמן 4 ביצים 2 כוסות סוכר חצי כוס אבקת קקאו כוס קמח תופח או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה חצי מכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול/חלב לציפוי: 1 חבילה שוקולד מריר אופן ההכנה: מערבבים במיקסר כוס שמן, 4 ביצים, 2 […]

מגולגלות פילו במילוי קוקוס וטחינה_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

למילוי: מערבבים בקערה כוס וחצי טחינה גולמית 1 כוס סוכר 2 כוסות קוקוס אופן הכנה: מורחים עלה פילו בשמן מניחים עליו עוד עלה פילו נוסף מורחים גם אותו מניחים חלק מהמילוי לאורך כל הבצק ומגלגלים לרולדה עושים כך עם שאר עלה הבצק חותכים עם סכין חריצים כמעט עד הסוף . אופים עד להזהבה קלה אחרי […]

אצבעות לוטוס ושוקולד_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

להמיס במקרוגל 250 גרם שוקולד מריר 3 כפות שמן קנולה לערבב היטב .. ולהוסיף 2 כפות ממרח לוטוס 2 וחצי כוסות פצפוצי אורז מערבבים היטב משטחים בשתי תבניות אינגליש ומקפיאים 10 דקות לציפוי: ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר מוסיפים 1 כף שמן קנולה מערבבים היטב ומורחים בצורה אחידה על גבי הקינוח הקפוא עושים פסים […]

שוק טלה / כבש_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : נתח שוק טלה/כבש במשקל 2-3 ק"ג 2 בטטות חתוכות עם הקליפה 8 שיני שום קלופות תיבול : חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור גרוס חצי כפית פפריקה חצי כפית כורכום שליש כוס שמן זית 2 כפות דבש אופן הכנה: פורסים נייר אלומיניום גדול ומעליו מניחים נייר אפיה ומניחים עליו את שוק הטלה/כבש […]

לחמניות במילוי בשר_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

לבצק : 1 קילו קמח כף שטוחה מלח 3 כפות סוכר כף וחצי שמרים יבשים רבע כוס שמן אופן הכנת הבצק : שמים קמח מלח וסוכר בקערת המיקסר ומערבבים בכף עושים גומה בתוך הקערה ומוסיפים לגומה את השמרים וכפית סוכר וחצי כוס מים פושרים מערבבים מעט נותנים לזה מנוחה של 3-5 דקות מוסיפים לקערה שמן […]

לאפות כוסמין רכות_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

  המצרכים בכוס מידה 250 מיל : מצרכים : 2 כוסות ורבע קמח כוסמין מלא 2 גביעי יוגורט (סהכ 150 מיל) חצי כפית מלח 2 כפיות אבקת אפיה אופן הכנה: ללוש את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט . לחלק את הבצק ל 8 חלקים שווים בעזרת ידיים מקומחות . לקמח ולרדד […]

סלט סלרי רימון ופקאן_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 5 גבעולי סלרי 1 כוס כוסברה קצוצה 1 כוס פטרוזליה קצוצה 4 כפות גרגירי רימון 2 כפות חמוציות 3 כפות פיצוחים קלויים (אגוזים או שקדים מקולפים) חופן אגוזי פקאן מסוכרים תיבול: 2 כפות חומץ/מיץ לימון 1 כפית רכז רימונים 2 כפות דבש 1-2 כפות סוכר רבע כפית שמן קנולה בקערית קטנה מערבבים את […]

סלט בטטה 🍠_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

  מצרכים : 2-3 בטטות גדולות חתוכות לקוביות בינוניות 2 גבעולי סלרי קצוצים 2 כפות חמוציות 2 כפות פיצוחים קלויים 3-2 כפות שמן זית מעט מלח לזריה לתיבול : רבע כפית שמן קנולה 1 כפית חומץ או לימון פלפל שחור גרוס 1 כף סילאן או דבש 1 כפית סוכר אופן הכנה: בקערה גדולה שמים קוביות […]

עוגת תה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

(תבנית אינגלייש קייק 1) 2 ביצים כוס סוכר חום(כוס חד פעמי שתיה חמה). 3/4 כוס שמן 3/4 כוס תה(מים חמים 2 תמציות תה) 1/2 כפית אבקת אפיה. 1/2 כפית סודה לשתיה כוס וחצי קמח. תמצית וניל.   לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר. 2 כפות מים חמים גרידת לימון. הכנה: להקציף ביצים עם הסוכר להוסיף בהדרגה […]

אלפחורס חלומי_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

המידות בכוס ח.פ. לשתיה חמה 200 גרם חמאה רכה 1 כוס קרונפלור 1 כוס אבקת סוכר שקית אבקת אפיה 2 כפות פודינג וניל 3 חלמונים L קמח לפי הצורך בין 2-2.5 כוסות קמח אופן הכנה : ללוש היטב את כל המצרכים ואת הקמח להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה לקמח ולרדד את הבצק בין […]

עוגיות לקפה ☕_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים

מידה בכוס ח.פעמי חם מצרכים : 1/2 כוס שמן 3/4 כוס סוכר 2 ביצים L 1 שקית א.אפיה 1 שקית סוכר וניל שליש כוס שומשום שליש כוס קוקוס (אופציונלי) חצי כפית גרידת לימון 3/4 2 כוסות קמח אופן ההכנה: להקציף היטב את הסוכר והביצים במקצף חשמלי למשך כשלוש דקות ולהוסיף את שאר המרכיבים ואת הקמח […]

ממולאים פרווה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  כוס אורז לא מבושל. חצי כוס שמיר קצוץ חצי כוס פטרוזליה קצוצה. בצל מגורד. עגבניה מגורדת כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כפית פפריקה. חצי לימון סחוט לערבב את כל מרכיבי המילוי. למלא את הפלפלים והקישואים. לרוטב: 1/3 כוס שמן. רסק עגבניות. כף פפריקה מתוקה מעט פפריקה חריפה. כפית מלח. 2 כפות סילאן למלא […]