פילה מוסר בחמאת זעתר ושום על פסטה קלילה וקייצית_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מתאים ל 4-5 סועדים מתכון מקורי של "המטבח של עמית" לדג: דג מוסר חתוך ל2 פילטים (יוצא כקילו נטו) רבע כוס שמן זית 25 גרם חמאה 6 שיני שום פרוסות חצי פלפל חריף פרוס עלי זעתר טריים מ6 גבעולים 6 עלי בזיליקום טרי קרועים חצי כפית גרידת לימון מיץ חצי לימון מלח פלפל שחור גרוס […]
סביצ'ה פרואני_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
שלמות , נקודה. מתכון 250 גרם דג לבן (במקרה הזה לברק)מפולט ללא עור חתוך לקוביות (1 סמ*1 סמ). גרידה+מיץ מלימון שלם. חצי מנגו חתוך לקוביות קטנות. 2 גבעולי בצל ירוק חתוך קטן. חצי בצל סגול/לבן חתוך לקוביות קטנות. צרור קטן כוסברה קצוץ. חצי פלפל צ'ילי חתוך דק. עגבניה חתוכה דק. מלח פלפל 2 כפות שמן […]
פילה מוסר טרי ואיכותי בתנור עם ירקות ברוטב חמאה פטרוזיליה ומלא שום._מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
בתקופה האחרונה התחלנו לחקור את הים, לטעום סוגי דגים שונים, בשיטות הכנה שונות … בעיקר בערבי שישי שיש סיבה לחגיגה קונים דג טרי ואיכותי ועפים עם הדמיון… השבוע הלכנו על פילה מוסר טרי ואיכותי ,והכנה בתנור עם ירקות ברוטב חמאה פטרוזיליה ומללללא שום. אז למי שמתחשק המתכון, קבלו: מתאים ל4 סועדים קילו פילה מוסר […]
🥣 מרק שעועית, גרגירי חומוס,תפוחי אדמה ונתחי בקר נמסים בפה…המרק המושלם_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
המרק המושלם לחמם את הבטן בימי החורף הקרים ‼️‼️ באדיבות "המטבח של עמית"❤ מתכון: הכנה מוקדמת יום לפני – בקערה נשרה עם הרבה מים ½ כוס גרגירי חומוס יבשים ו-½כוס שעועית לבנה/אדומה יבשה. אחרי כמה שעות נסנן את המים ונמלא שוב ,ונשאיר עד למחרת שנסנן שוב. 👈אפשר לוותר על השלב הזה ולקנות קטניות קפואות מוכנות […]
קציצות בקר עם פול ירוק_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
פרגנו לי בלייק?? המתכון באדיבות המטבח של עמית לקציצות : ½ קילו בשר טחון 100 ג' שומן כבש (לא חובה) 1 בצל קצוץ דק 1 ביצה 1 תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים 2 שיני שום כתושות ¼ צרור כוסברה קצוצה 1 כפית מלח 1 כפית כורכום ½ כפית פלפל שחור ½ כפית כמון לרוטב: 1 […]
ספגטי בולונז_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
להורים עסוקים🤯 בחמש דקות עבודה🧑🍳 מתכון באדיבות המטבח של עמית 1 חב' (500 גרם) ספגטי מבושלים לפי הוראות היצרן (חובה לשים במי הבישול 2 כפות מלח) להוציא למסננת עד שהרוטב מוכן (אפשר להכין גם יום לפני ולהשאיר בקופסה במקרר ולערבב עם מעט שמן זית) חצי קילו בשר בקר טחון 2 כפות שמן זית 1 בצל […]
קבב מזרחי…הקבב הכי טעים בעולם…באחריות !_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מתכון : ½ קילו בשר בקר טחון טרי (אחוז שומן לפחות 15%) 50 גרם שומן כבש (לייה) קצוץ 1 בצל גדול קצוץ דק 4 שיני שום כתושות ½ צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוץ ½ כפית בהרט (או כמון למי שאין) ½ כפית פפריקה ½ כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 כף שמן זית בקערה לערבב את […]
רטטוי 🍆🥒🧄…מנה צמחונית מנצחת 💯 במיוחד לדיאטה_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
המתכון באדיבות "המטבח של עמית". ‼️תזמינו אלינו חברים,שגם הם יהנו מהמתכונים‼️ לירקות: 1 חציל 1 בטטה 1 זוקיני 1 גמבה לרוטב: מעט שמן לטיגון 1 בצל 4 שיני שום 4 עגבניות ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור ½ כפית טימין ½ כפית אורגנו יבש ½ כפית פפריקה מתוקה ½ כוס מים להברשת הירקות: […]
פריטטה_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
🍳גם מאכל פשוט ויומיומי כמו חביתה יכול להיות משודרג ומיוחד להגשה. ויש תירוץ לתת לו שם מפוצץ שירשים את האורחים 🍳"פריטטה" ❤ אז תתחילו להתנסות ולגוון כמה שיותר 🍳לפריטטה שלי: 4 ביצים 1 שן שום כתוש 4 כפות שמן זית ¼ כפית זעתר 1 קבנוס חתוך לעיגולים 6 פרוסות נקניק סרוולד חתוך לרצועות ¼ חבילת […]
ספגטי עם קציצות_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מנה אהובה על ילדים מתכון קליל ומהיר תלחצו על ה"לייק" ושתפו על החברים 👍 מתכון 1 חב' ספגטי מוכן (לפי הוראות יצרן) לקציצות: ½ קילו בשר טחון 1 בצל קצוץ דק 1 גזר מגורד דק 1 שן שום כתוש ½ כפית בזיליקום יבש ½ כפית אורגנו יבש ½ כפית פפריקה מתוקה 1 כפית מלח ¼ […]
מרק אסייתי ריחני ופיקנטי עם כדורי עוף ואטריות אורז 🍜 _מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מתכון מעלף,לגזור ולשמור למרק: 1 בצל חתוך לקוביות 2 גזרים חתוכים דק 2 שיני שום קצוצות ½ כפית ג'ינגר קצוץ ¼ כרוב אדום קטן קצוץ 4 גבעולי סלרי קצוצים דק חצי צרור פטרוזיליה שלמים 6 עלי נענע קצוצים דק 6 כפות רוטב סויה 1 כף שמן שומשום 4 ליטר מים 1 כפית מלח ½ […]
סופריטו_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
לקלוף 5-6 תפוחי אדמה ולחתוך ל4 ולעזוב בצד.לשפוך את השמן ולעזוב קצת ,לטגן את העוף ולהניח בצד לטגן 2 בצלים לרצועות ועד להשחמה להוסיף חצי כף שום כתוש וטרי כף פפריקה מתוקה כף כורכום ומלח להוסיף את העוף יחד עם כוס מים ולבשל עד לרכות לקראת סוף הבישול להוסיף את התפוחי אדמה ❤️ כמה קל […]
זנגולה ..לא ישאר פירור _מתכון של אורית אביבי – מאסטר מתכונים
כל כך טעים הינו עומדים ומחכים לרגע שהתור שלנו יגיע… 3 כוסות קמח כף שמרים יבשים 3 כוסות מים חמימים לערבב היטב לבלילה נוזלית שדומה לפנקייק להתפיח כשעה .. לחמם שמן במחבט להכניס את הבלילה לבקבוק לחיץ עם חור ולזלף במחבט סירופ… 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים מיץ מעט מלימון אפשר גם מעט דבש […]
🍆גלילות חצילים ובשר🍆_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
המתכון באדיבות "המטבח של עמית" : 2 חצילים גדולים למילוי: ½1 קילו בשר טחון 1 בצל קצוץ ½ צרור כוסברה קצוץ 4 שיני שום כתוש 1 כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור ¼ כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה 1 ביצה ½ כוס פירורי לחם לרוטב: 4 עגבניות גדולות 2 שיני שום 1 כוס […]
קציצות "קיפודים" טעים בטירוף_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
לקציצות: חצי קילו בשר טחון (אפשר עוף טחון) 1 בצל מגורד או טחון במעבד מזון חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצות דק דק 2 שיני שום כתושות חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור רבע כפית פפריקה רבע כפית כמון כוס אורז לא מבושל ללוש היטב עד לקבלת מסה יציבה ,אפשר לטעום ולתקן טעמים. לרוטב: […]
ברבוניות בשום ושמן זית ופסטה פסטו עם פטנט👍_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
לברבוניות: 1 חבילת ברבוניות (כחצי קילו) 4 כפות שמן זית 25 גרם חמאה (מי שמפריד אפשר מחמאה) 5 שיני שום פרוסות מלח פלפל שחור גרוס טימין יבש בזיליקום יבש אורגנו יבש לפסטה פסטו: חצי חבילת פסטה מבושלת במים עם הרבה מלח.ומסוננת. 4 כפות שמן זית ¼ כפית מלח ¼ כפית פלפל גרוס ¼ כפית […]
עוגיות גרנולה חמות מהתנור_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
זהירות ממכר מאוד 💥💥💥 ל-30 עוגיות גרנולה קטנות: 115 גר' חמאה רכה ⅔ כוס (125 גר') סוכר חום 1 ביצה ½ כפית תמצית וניל 1 כוס קמח ½ כפית סודה לשתייה ½ כפית קינמון ½ כפית מלח ½1 כוסות שיבולת שועל דקה ½ כוס פצפוצי שוקולד ½ כוס אגוזי מלך ½ כוס חמוציות/צימוקים הכנה : […]
עוגיות שוקולדיות מפנקות ונימוחות עם אספרסו מר בצד 🍪_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
🍪🍪🍪🍪 יש יותר כייף מזה ❓❓ מתכון: 200 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר חום כהה 2 ביצים ½ כפית מלח 1 כפית תמצית וניל 3 כוסות קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה 1 כף קקאו ½ כפית סודה לשתייה 1 כוס עדשים שבורים (להשאיר מעט שלמים לקישוט) הכנה : מחממים תנור 170 מעלות את […]
פאייה פרגיות וירקות_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
תכינו למשפחה ארוחה שלמה במחבת אחת. יאהבו אתכם לנצח ❤ 1 כוס אורז 3-4 כוסות מים רותחים ½ קילו פרגית טריה וחתוכה לרצועות דקות 1 בצל חתוך קצוץ 1 גמבה חתוכה לקוביות 2 עגבניות חתוכות לקוביות 4 שיני שום כתושות 1 גזר מגורד ½ כפית טימין יבש/טרי ¼ כפית צ'ילי יבש 1 כפית גדושה מלח […]
מחשה- עלי מנגולד /סלק ובצל ממולאים_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי תבשיל טעים וממכר בטעם חמוץ מתוק בסיר אחד נלווה לזה הטורשי ארוחה מושלמת🤗 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק 👍והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב❤ האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות […]
לפת כבושה אחד החמוצים הטעמים והאהובים מהמטבח העיראקי _מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
מתכון המורכב מ- 2 מרכיבים ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא . אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה […]
קוּבָּה חָלוּ – מהמילה מתוק_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
קובה מסולת קצת יותר גדולה מקובות הסולת הידועות , במילוי בשר קצוץ תבלינים ובהרט, המתבשלת במרק קישואים .ולזה מתלווה אורז לבן ארוחה מושלמת לצהרי יום יום כאן המתכון קובה חלו – מתוקה חומרים למילוי הקובה 300 גרם בשר צוואר קצוץ (לעצלנים טחון) 200 גרם בצל קצוץ כמה עלי כרפס קצוצים 1/2 כף אבקת מרק עוף […]
טורשי –חמוצים עיראקים_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
טורשי-חמוצים עיראקים אחד ממיני רבים מסוגי החמוצים מהמטבח העיראקי מגוון של ירקות קל להכנה מתכון שעובר מדור לדור רוצה לציין: היחס על כל 1 ליטר חומץ מוסיפים 0.6 ליטר מים, 100 גרם סוכר, 1/2 כף מלח . ושוב לבדוק טעים שיהיה מתקתק= מדבס🤔 כאן המתכון חומרים ירקות במשקל של כ-1.200 ק"ג גזר – פרוס לעיגולים […]
ערוק אורז- עָרוּק בֶּרֶז/קובה אורז_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
אחד הטעמים המיוחדים של הערוק מהמטבח העיראקי האותנטי המעטפת מאורז וחזה עוף ובצל ירוק וירק, במלית בשר עשיר בטעמים וריחות, לאחר הטיגון המעטפת מקבלת פריכות ומעט קריספיות וכל ביס בפה אושר 😘 זהירות פשוט ממכר😊 💕💕💕💕💕 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום […]
קיימר…מעדן חלבי שמתקבל מקרום השמנת של החלב_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
מעדן חלבי שמתקבל מקרום השמנת החלב שאצלנו העיראקים לא מפספסים את מסורת אכילת הקיימר והקאהי שמתקיימת בעיקר בחג השבועות. את הקיימר מורחים על הקאהי המטוגן והחם ומעל מוסיפים דבש או סילאן. כל ביס מעדן אך גם ממכר😘 ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא . אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו […]
עמבה ביתית טעימה ומשובחת מהמטבח עיראקי_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
– משדרגת כל ארוחה בעיקר בארוחות בשר , בסביח של שבת בבוקר וערבוב סלט עגבניות 😘 פשוט מעדן קל להכנה – ההכנה מורכבת מ- 3 שלבים , כדאי ומומלץ להכין 🌹 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון […]
קציצות – הערוק בטאמטא (עגבניות)😘_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
חומרים 600 גרם עגבניות קצוצות 300 גרם בצל קצוץ 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה פלפל חריף קצוץ למי שאוהב 6-7 כפות קמח – (לפעמים יש צורך בעוד) מלח ופלפל שחור אופן ההכנה את כל החומרים מערבבים יחד -את המלח מוסיפים בסמוך להתחלת הטיגון מחממים במחבת שמן בגובה כ-1/2 ס"מ ומתחילים לטגן עד להשחמה בכל צד בתאבון […]
קובה בורגול- מכינים אותה עם בורגול דרישה_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
אחד הקובות הטעימות ביותר מהמטבח העיראקי מלאה בבשר מבושל וקצוץ הרבה בצל ועשיר התבלינים ובעיקר בהרט לקובה. (את הבהרט אני בדרך כלל מכינה לבד שילוב של מלא תבלינים).הקובה מבשלת ואפשר לאכול אותה כך ואפשר גם לאחר הבישול לטגן מעט , מוגשת לצד טורשי וסלט ירקות. ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא התבשיל […]
קובה קטנה מסולת_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
חומרים למילוי 1/2 ק"ג בשר טחון 1 בצל גדול מגורד ומושרה במעט מלח למשך חצי שעה ,ולסחוט עלי כרפס + עלי פטרוזיליה קצוץ -כמות נדיבה קמצוץ כורכום, א. מרק עוף, פלפל שחור מערבבים הכל יחד משהים בצד לקבל כל הטעמים . בינתיים בקערה קטנה שמים 1 כוס (חד פעמית למים קרים) סולת , חצי כפית […]
קובה עם סלק אדום_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
החומרים 1 בצל בינוני- קצוץ 3-4 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות (2X2 בערך אפשר קצת יותר) 1 כפית פלפל שחור (לא חייבים . אפשר פחות) 3/4 כוס מים פלפל חריף לפי הטעם –לא חייבים מוסיף פיקנטיות שמן לטיגון –כ- 2 כפות 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס מיץ לימון 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף […]
סמבוסק בטאווה / סמבוסק עם חומוס_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
5 בצלים גדולים קצוצים קטן 1/2כוס שמן 1/2 כף פפריקה אדומה 1/4 כפית כורכום ופלפל שחור מעט 31/2 כפיות מלח /בהתאם לטעמו של כל אחד 5 כפיות כמון פלפל צ'ילי חריף לפיקנטיות –לא חובה 1/2 ק"ג חומוס יבש לאחר שהשרנו במים למשך לילה ויותר . חומרים לבצק 1 ק"ג קמח רגיל 1 כף סוכר 1 […]
כרוב ממולא עם בשר ואורז💗_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
1 כרוב גדול מרתיחה בערך 20 דקות. ( אפשר להקפיא לילה ) מסננת ומקררת הייטב. מילוי- חצי קילו בשר טחון ( בקר/ הודו) מגרדת בצל גדול חופן פיטרוזיליה קצוצה רבע כוס אורז מלח. פלפל שחור. כמון. כרכום. כף פפריקה מתוקה ומעט שמן מערבבת הכל ביחד. מתחילה להוציא עלים מהכרוב ולמלא בתערובת. מכינה סיר שטוח עם […]
טבית -חמין עיראקי_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
עוף ממולא באורז ובשר עשיר בטעמים וריחות . בימי החורף הקרים כל שבת אנחנו מכינים סיר גדול מהמעדן הזה – הבית מתמלא בריחות משכרי חושים – מעל שמים ביצים שאותם אוכלים בשבת בבוקר עם חצילים עישבי תבלין חמוצים וסלטים. בדרך כלל העיראקים מכינים עם בהרט לבישול את הטבית , בסרטון אני לא הכנתי עם בהרט […]
כעכע עיראקי עם חוואי'ג_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
כעכע – ביגלה עיראקי עם חוואיג' רק מי שמכיר יבין את הטעם והריח מומלץ בחום אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק👍 והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום❤ בפינה הימנית ועל הפעמון🛎 וכך כל פעם שאני העלה סרטון חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות […]
זנגולה-ממתק עיראקי ממכר , פרווה_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
הכנתי לפי הדרך שלמדתי מחמותי ז"ל ותבדל לחיים ארוכים גיסתי. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה מתכון חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים […]
סמבוסק בג'יבן -בצק שמרים ממולא בגבינה גם עיראקית_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
את הסמבוסק אפשר להקפיא לאחר האפיה ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא . אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה […]
בקלאווה מתוקה וממכרת קלה להכנה עם דפי פילו ומלאה באגוזים וסירופ סוכר _מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
קינוח מפנק יחד עם כוס תה פשוט מעדן 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע"י לחיצה על כפתור הלב❤ בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של […]
פלפלים ובצל ממולאים בבשר אורז ברוטב עגבניות_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
זו מנה עיקרית מושלמת שיש בה הכל וליד זה כתוספת חמוצים וסלט. אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני אעלה עוד סרטון חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים […]
פחזניות תפוחות ומושלמות מלאות בקרם מסקרפונה מפנק🤗_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
המתכון לפחזניות מושלגות ❄ 100 גרם חמאה 1 כף סוכר ½ כפית מלח 1 כוס חלב 1 כוס קמח לבן 4 ביצים m (הכוס מדידה זכוכית קטן של קפה שחור) לקרם מסקרפונה: 200 ג' גבינת מסקרפונה 500 ג' שמנת מתוקה 32%/38% 2 כפות סוכר 80 ג' אינסטנט פודינג וניל ✔בסיר נשים את החמאה,חלב,סוכר ומלח ונביא […]
חומוס ביתי_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
להשרות 500 ג חומוס יבש בקערה גדולה לפחות 12 שעות. להחליף מים נקיים לפחות פעמיים לבשל את הגרגירים בסיר עד שמתרככים מאוד ,עם הרבה מים ולהוסיף כף סודה לשתיה (זה עוזר לפרק את הגרגרים ובישול מהיר). במעבד מזון – להעביר את הגרגירים (לשמור את מי הבישול וחלק מהגרגירים לתוספת על החומוס) המבושלים. להוסיף כוס טחינה […]
לאטקס אשכנזי כמו של סבתא…המתכון הסודי_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
בקערת מעבד מזון טוחנים גס 2 בצלים גדולים וצרור פטרוזיליה. מחליפים סכין לפומפיה דקה, ומגרדים קילו תפוחי אדמה מקולפים סוחטים היטב את כל הנוזלים מהתערובת. מוסיפים בקערה: 2 ביצים שלמות כפית מלח חצי כפית פלפל שחור וחצי כוס קמח לבן מערבבים היטב ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים (למי ששומר אפשר לאפות בתנור) טיפ לסיום : […]
שווארמה ביתית_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
קלה וטעימה משני מרכיבים בלבד 1.נתחי פרגית עוף/שווארמה הודו נקבה 2.תבלין שווארמה מצפים בנדיבות את הנתחים בתבלין מחממים מחבת עד שלוהטת , שמים מעט שמן ומטגנים את הנתחים רק עד להשחמה (כ3 דקות מכל צד) מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לעוד 5 דקות. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות מושלם בפיתה עם מלא טחינה… או כמנה […]
פסטה קייצית קלילה ומטריפה_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מתכון: לבשל כל סוג פסטה שאוהבים לפי הוראות הכנה (אני אוהבת קצת "אל דנטה"). לרוטב במחבת עמוקה מחממים על אש נמוכה כוס שמן זית איכותי 6 שיני שום חתוכים לפרוסות מוסיפים חבילת שרי חתוכות לחצאים ו15-20 זיתי קלמטה כפית טימין מיובש חצי כפית אורגנו יבש חצי כפית בזיליקום יבש/כמה עלים טריים מלח ופלפל להוסיף את […]
בצל ממולא עם בשר ואורז_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
5 בצלים גדולים מנקה וחורצת את הבצל מרתיחה בערך 20 דקות. מסננת ומקררת הייטב חצי קילו בשר טחון ( בקר/ הודו) מגרדת בצל גדול חופן פיטרוזיליה קצוצה רבע כוס אורז מלח. פלפל שחור. כמון. כרכום. כף פפריקה מתוקה ומעט שמן מערבבת הכל ביחד. מתחילה להוציא עלים מהבצל ולמלא בתערובת. מכינה סיר שטוח עם שמן קוצצת […]
❤️קינוח טעים ב 5 דקות_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
תפוחי אדמה בתנור_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
שישי בצהריים תמיד יש לי דילמה מה לאכול… לחטוף משהו על הדרך או להשקיע ולהכנס למטבח אז הכנתי תוספת נחמדה שנראית וואוו ותגרוף מלא מחמאות וכל כך קלה להכנה שזה מגוחך… אתם חייבים להכין מתכון תפוחי אדמה בינוניים שטופים עם הקליפה. להניח את תפוח האדמה לרוחב ובעזרת סכין חדה ,לבצע חתכים קרובים מאוד אחד לשני […]
עוף בלימון_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
אני לא יכולה להסביר את האהבה שלי למנה הזו, מאז שאני זוכרת היו היתה מסעדת "פיקנסין", אי שם בשנות ה90' שהייתי נערה,אחותי וגיסי היו לוקחים אותי (יותר נכון הייתי מתחננת שייקחו אותי) לאכול שם. ומאז ועד היום זו מנה אהובה עליי. מעלה אצלי זכרונות לילדות מאושרת ולרגעים שעושים נעים בבטן. היא כל כך אהובה שעד […]
🌶הום פרייז -הום סטייל🌶_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
4 תפוחי אדמה (עדיף עם קליפה אדומה)מקולפים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ*1 ס"מ 1 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק 50 ג' חמאה ½ כפית מלח ½ כפית פפריקה מתוקה ¼ כפית פלפל שחור ¼ כפית צ'ילי יבש לחמם סיר עם שמן עמוק ולטגן את קוביות תפוחי האדמה עד להשחמה יפה. להוציא […]