פאייה דג_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

פשוט שלמות על המחבת ‼️ 👈דבר ראשון 👈 תנו לייק לפוסט ‼️ כי ככה זה עובד בפייסבוק ‼️ 👈 דבר שני 👈המתכון לפניכם ועבורכם ..תכינו ותהנו ❤️ מתאים ל4-5 סועדים לפאייה: ½1 כוסות אורז עגול (לסושי או ריזוטו)+3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות אם יש לכם 1 בצל סגול חתוך דק 1 פלפל חריף […]

כדורי שוקולד שילדים אוהבים❤_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

גם פעילות משפחתית כייפית וגם פינוק טעים מתכון פשוט וזול : 500 ג' פתיבר טחונים גס 3 כפות סוכר 3 כפות קקאו 3 כפות שוקולית רבע כוס שמן קנולה כוס חלב חצי כוס קוקוס סוכריות ציבעוניות לערבב את כל המרכיבים את החלב להוסיף בהדרגה ולערבב עד שמגיע למרקם לא דביק מידי ולא מתפורר מידי .אם […]

סלמון בציפוי פיסטוקים_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

בקערה לערבב יחד חופן פיסטוקים קלופים קצוצים, בצל קצוץ, 7 שיני שום קצוצות, חצי כוס שמן זית, מלח, פלפל, חצי כפית כורכום, חצי כפית אבקת קארי. לערבב היטב ולמרוח את התערובת על גבי הסלמון. 200 מעלות בתנור כ 15-20 דקות ובתיאבון המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה […]

שוקי אווז ברוטב מתקתק וירקות שורש_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

למתכון זוגי : 2 שוקי אווז 4 תפוחי אדמה פרוסים לשמיניות (מומלץ עם הקליפה) 1 בצל פרוס גס 1 גזר פרוס לרצועות 2 גבעולי סלרי/ 1 שורש סלרי 8 שיני שום חתוכות גס לרוטב – ¼ כוס רוטב סויה ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות דבש מיץ מתפוז אחד כפית מלח חצי כפית פלפל […]

קציצות מוסר ים ברוטב תרד וחמאה לימונית_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

בעלי ואני אוהבים מאוד לאכול דגים, את כל הסוגים ובכל צורות ההכנה… אבל קציצות תמיד נמנעתי להכין.. או שייצא יבש מידי או שייצא דחוס מידי… אבל עזרתי אומץ והבנתי שהשד בכלל לא נורא וגם הלך ממש קל ויצא מושלם!! אז ממני מאהבה אליכם אל תפחדו !! פשוט תנסו 👌 מתכון לקציצות: 1 קילו מוסר ים […]

קרמבו סמורס 🍫 מתכון ביתי ומתוק היישר מארצות הברית_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

20 עוגיות עגולות למרנג: 5 חלבונים (הלבן של הביצה) ¼1 כוס סוכר לבן קורט מלח 1 כפית תמצית וניל נכין ראשית את המרנג נרתיח מים בגובה 3 ס"מ בסיר קטן. נמצא קערת נירוסטה שמתאימה בגודלה להתיישב על הסיר ולא לגעת במים הרותחים. נשים בקערה את החלבונים,סוכר ומלח ונשים על הסיר. נערבב בעזרת מטרפה ללא הפסקה. […]

שניצל וינאי מעגל טרי ❤️_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

שניצל וינאי, נקרא באוסטריה בשמות "וינר שניצל" או במילה אחת "וינרשניצל", הוא שניצל דק העשוי מנתח גדול של בשר מצופה בפירורי לחם. השניצל הווינאי מהווה את אחת מן המנות המזוהות והמפורסמות ביותר של המטבח האוסטרי. (מקור ויקיפדיה) המתכון 1 קילו שייטל טרי פרוס לעובי 1-½ ס"מ (או כל חלק שמתאים לטיגון מהיר) 2 כוסות קמח […]

קורדון בלו – גלילת חזה עוף במילוי טעים_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

  כמות ל8 אנשים 4 חזות עוף שלמים 4 כפיות חרדל 100 גרם נקניק סלמי/סרוולד 4 שיני שום 1 חבילת תרד טרי לציפוי: 2 ביצים 2 כוסות פירורי לחם ½ כוס שומשום את חזות העוף לחתוך לחצי לאורך, להשאיר את אחד הצדדים מחובר ולפרוס על שולחן העבודה , עם החלק המבריק כלפי מטה. לשטח בעדינות […]

🌶🌶קציצות דג חריפות אש🌶🌶_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

לקציצות: 1 קילו דג ים (מפולט ללא עור) 1 צרור כוסברה (פטרוזיליה למי שמעדיף) 1 בצל 4 שיני שום 1 גרידה מלימון שלם 1 פלפל חריף (אפשר גם חצי למי שלא אוהב חריף) פלפל שחור מלח לרוטב: 1 בצל 4 שיני שום פרוס 2 פלפל חריף (אפשר גם פחות) 1 גבעול סלרי 1 גמבה 1 […]

🍠 דלעת ערמונים אפויה בתנור🍠_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

  מצרכים לדלעת אחת : דלעת ערמונים ½ כפית מלח גס 2 ענפי טימין או ¼ כפית טימין יבש 2 כפות שמן זית מעולה נייר אפייה נייר אלומיניום נחמם תנור ל250 מעלות. את הדלעת נשטוף היטב. את החלק העליון נחתוך ונשאיר כמו כובע . נרוקן מתוכה בעזרת כפית את כל הגרעינים. נכין את נייר האלומיניום, […]

פיתות מחבת_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

מתכון קליל וכייפי 👈 2 כוסות קמח (280 ג') 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית סוכר ⅔ כוס מים פושרים 1 כף שמן זית חצי כפית מלח בקערת המיקסר לערבב את הקמח,מים,סוכר,שמרים , ולעבד עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את השמן והמלח ולעבד עוד 5 דקות. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים(מהמתכון הזה יצאו לי 6 […]

קציצות טונה מהממות_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

……לכל מי שביקש…תהנו רכיבים 2 קופסאות טונה מסוננות (השתמשתי בסטארקיס עם שמן) 2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה. 2 גזרים מבושלים – מעוכים לפירה (או בטטה ביינונית מבושלת, או אפשר לגרר ללא בישול. עלי פטרוזיליה קצוצים (אפשר לשלב). עלי כוסברה/שמיר קצוצים…(עלי מנגולד קצוצים) 3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים, כולל הירוק. בצל גדול קצוץ דק. 4 […]

עוגיות מרוקאיות (בלי מכונה)_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

*כוס מדידה זכוכית קטנה (של קפה שחור) 200 ג' חמאה רכה ½ כוס סוכר ¼ כוס שמן קנולה ¾ כוס מיץ תפוז/קלמנטינה 1 כפית תמצית וניל ½ כפית גרידת לימון 3 כוסות קמח חיטה לבן 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח ½ כוס קוקוס טחון ½ כוס שומשום הכנה: נחמם תנור ל180 מעלות (לא טורבו) […]

גונדי🍲קציצה פרסית במרק ריחני ומיוחד_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

למרק: 1 בצל 2 גבעולי סלרי 1 גזר 2 תפוחי אדמה 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ½ צרור פטרוזיליה 1 כף שטוחה מלח 1 כף כורכום ¼ כפית פלפל שחור ½ כפית כמון 1 כפית חוואייג' למרק 4 כנפי עוף או 2 שוקיים עוף (לא היה לי אבל מומלץ להוסיף) מים לקציצה: ½ קילו חזה […]

🍰עוגת לוטוס גבינה פירורים🍰_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים

לבסיס: 200 ג' פירורי לוטוס טחונים 75 ג' חמאה מומסת לקרם: 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% או 32% ½ כוס סוכר 1 חב' (80 ג') אבקת פודינג וניל 200 ג' גבינת שמנת לציפוי: 50 ג' פירורי לוטוס טחונים הכנה 👈 טוחנים את העוגיות במעבד מזון ומערבבים עם החמאה המומסת. 👈משטחים ומהדקים היטב את התערובת בתבנית […]

שערות קדאיף עם תפוחים מקורמלים_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

שבע"ה נכין בבריאות איתנה💗 חבילת שערות קדאיף מופשרים לילה במקרר. לקחת קערה לפורר את השערות קדאיף להוסיף שמן ולערבב ( בערך רבע כוס) לערבב הייטב להוסיף רבע כוס אבקת סוכר לערבב הייטב. לקחת תבנית שקעים( אפשר עטרות נייר) ולהניח מהשערות שכבה יפה. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ- 15 דקות או עד להזהבה יפה. […]

עוגת גבינה_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לחמם את התנור על 200 מעלות כשהתנית העמוקה של התנור מלאה בחצי גובה מים .לא להכניס את העוגה עד להיווצרות אדים. לרפד תבנית 22,24 גבוהה בניר אפיה ולצפות אותה בניר כסף מבחוץ עד לכיסוי כל התבנית להקציף 7 חלבונים יחד עם כוס סוכר לקצף לבן וגבוה ולהניח בצד קערה שניה להקציף מעט 7 חלמונים יחד […]

עוגת חלבה חלומית ללא מיקסר_מתכון של אירית אביבי , במטבח עם אירית הקונדיטורית- מאסטר מתכונים

מה צריך לעוגה? 4 ביצים גודל L כוס 1 סוכר שקית 1 סוכר וניל כוס שמן מיכל 1 שמנת מתוקה כף 1 סילאן 2 כפות נס קפה רגיל 2 כפות ממרח חלבה 2 כוסות קמח תופח מנופה חופן אגוזים קצוצים דק אופן הכנה בקערה בינונית הכניסו ביצים וסוכר לטרוף היטב הכניסו שמן,שמנת ,סילאן,נס קפה ,ערבבו […]

בצק פילו עם טחינה_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

חבילת בצק פילו מופשר לילה במקרר. מילוי – כוס סוכר כוס קוקוס 2 כוסות טחינה מערבבים הכל ביחד. לוקחים כל פעם דף פילו אחד מרססים בשמן . וחותכים ל-6 שמים מהתערובת ומגלגלים. מהדקים בצדדים כמו סוכריה. ככה מכינים את כולם. אופים ב-180 מעלות כ- 20 דקות כשמתקרר אפשר לפזר אבקת סוכר.

בקלוואה פיסטוק_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

מפשירים בצק פילו לילה במקרר. לוקחים 3 דפים בכל פעם מרססים ספרי שמן/ או מורחים שמן 3 כוסות פיסטוק טחון גס 1/2 כוס סוכר כפית קינמון מערבבים ביחד מניחים על הדפי פילו מגלגלים ומהדקים הייטב סוגרים את הפינות הייטב. לסמן עם סכין ( לא לחתוך עד הסוף) לאפות ב-180 מעלות כ-20 דקות. סירופ – כוס […]

עוגת שמרים מתכון מנצח_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

  1 ק"ג קמח 2 כפות שמרים חצי כוס סוכר תמצית וניל כפית מלח 200 גרם חמאה /מחמאה /נטורינה 3 ביצים חצי כוס שמן 2.5 כוסות מים פושרים אופן הכנה: בקערת המיקסר שמים קמח סוכר ושמרים מערבלים מוסיפים ביצים ושמן מים וניל. את החמאה חותכים לקוביות ומוסיפים קוביה אחר קוביה. ממשיכים לעבד את הבצק עוד […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת לביבות בטטה וברוקולי טעימות וקלות להכנה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים

300 גרם ברוקולי מבושל 400 גרם בטטה מבושלת 1 בצל חצי חבילת פטרוזיליה 1 ביצה 2 כפות תבלין טוסקנה 2 כפות תבלין פילדלפיה 2 כפות שום גבישי 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס חצי כפית אגוז מוסקט 2 כפות מרק עוף כוס פירורי לחם 3 חלבונים פירורי לחם הכנה מכניסים למעבד מזון את הברוקולי, בטטה […]

ממרח פסטו_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

2 צרורות עלי בזיליקום -גידלתי בגינה לשטוף היטב ולהפריד את העלים מהגבעול לפרוס על מגבת ולייבש מעט לשים במכשיר חשמלי בלנדר או כל טוחן להוסיף 3/4 כוס אגוזי מלך או צנוברים 7 שיני שום טרי 1/2 כוס שמן זית כפית מלח לטחון יחד הכל עד לממרח

עוגת וניל בניחוח הדרים ללא מיקסר_מתכון של אירית אביבי – מאסטר מתכונים

  הכינו קערה ומטרפה לקערה הכניסו רק 2 ביצים גודל L 1/2 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל לטרוף היטב במטרפה הכניסו 1/2 כוס שמן 1/2 כוס שמנת מתוקה גרידת תפוז כפית תמצית וניל ערבבו היטב הכניסו 3 כפות אבקת פודינג וניל מנופה ערבבו היטב וקמח תופח כוס וחצי מנופה ערבבו רק עד איחוד הכניסו […]

קובה..אפונה וגזר בדרך הכי קלה וטעימה🍅🥗🥕_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

לפעמים יוצאים "מהקופסה" אפשר לבשל קובה בכל מרק שאוהבים…אפונה וגזר…אני אוהבת !! 🍎🥕🧅🧄🍄 חומרים למרק: 1/2 כוס בצל קצוץ דק 2 כפות שמן מלח מרק עוף רסק עגבניות לפי הצורך אפונה גזר קוביות קטנות מים חצי סיר בערך חומרים לקובה: 2 כוסות סולת מלח 1/4כוס ג'ריש,…(אפשר בלי) מים …לפי הצורך מילוי הקובה: 300 גר בשר […]

כרוב ממולא אורז ובשר_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

2 יחידות כרוב לבן גדול מאחר ואנחנו ממלאים רק את העלים הגדולים. ראשית חותכת את הליבה מסירה עלים נגועים ועלים ראשוניים עבים מאוד. מבשלת 30 דקות במים עד לכיסוי וכף מלח. ממתינה שיתקררו. פותחת את הכרוב בעדינות מפרידה את העלים. את העלים הגדולים אותם אנחנו ממלאים אני מניחה בקערת מים עם חצי כוס מיץ לימון. […]

פאי פירות יער + פאי תפוחים וקרם שקדים🍒🍎_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

200 גר' חמאה קרה 1 ביצה 2/3 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1/2 2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה קרם שקדים: 110 גר' חמאה רכה 1 כוס אבקת סוכר 100 גר' שקדים טחונים 40 גר' קורנפלור 2 ביצים מלית תפוחים: 7 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביית או רבעים 1 כוס סוכר 1/2 כף קינמון בצק: […]

תפוחי אדמה מוקרם 🙂_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לשטוף היטב ולהרתיח 2 תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה לחצי שעה לעטוף בניר כסף ולהכניס לתנור עד לרכות לחצות לחצי ולרוקן את פנים התפוחי אדמה ולשים בקערה ולהניח בצר. לטגן בצל לרצועות ועד להזהבה עם 10 גרם חמאה להוסיף : מלח פלפל שחור קורט אגוז מוסקט ורבע שמנת לבישול לכבות את הגז ולהעביר לקערה של […]

עוגיות יו יו מושלמות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

  5 ביצים L כוס שמן כוס סוכר 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 1/4 כוס מים קילו קמח. דבש- קילו סוכר 3 כוסות מים לימון . ההכנה- מבשלים על אש נמוכה כשעה. ציפוי – קוקוס. הכנת היו יו- בקערה מערבבים ביצים . סוכר. שמן. וניל. אפיה. ומים. ערבב הייטב ונתחיל להוסיף קמח בהדרגה. ונמשיך […]

לחמניות פרח קלות להכנה_מתכון של יפה וקס-ברקו – מאסטר מתכונים

  חדפעמי חם בקערת המיקסר כף שמרים 2 כפות סוכר כוס מים חמימים משהים ל 5 דקות בקערה נוספת שמים 4 קמח וכפית מלח ומערבבים מוסיפים לקערת המיקסר מתחילים ומוסיפים רבע כוס שמן זית למתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים חצי כוס מים חמימים נוספת לשים כ6-7 דקות מתפיחים כשעה מוציאים אוויר ומתפיחים פעם נוספת עד הכפלת […]

שבקיה טעימה ❤❤❤❤❤_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

כוס שמן ( כוס מדידה 200 מ"ל) כוס מים 2 סוכר וניל קמח כמה שנכנס( בערך קילו) דבש- ק"ג סוכר 3 כוסות מים( חד פעמי חם) פרוסות מלימון אחד. לבשל על אש נמוכה כשעה. (כשהדבש מוכן אפשר לבדוק כך – לקחת צלחת ולשמים מהדבש ולסמן עם היד פס. אם נסגר מהר לא מוכן. אם נשאר […]

פסטה ועוף בתנור 🙂_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לפסטה : בתוך סיר רחב ושטוח לטגן עם מעט שמן חבילת פסטה עד להחלפת צבע לערבב כל דקה להוסיף כפית כורכום ,רבע כפית פלפל שחור,כפית מלח כפית מרק עוף וכפית שום כתוש וטרי. לכסות עם מים ולבשל עד בישול מלא לעוף : בתוך קערה לשים : חצי ראש שום כתוש , שמן זית בנדיבות , […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת ריבת משמש_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים

מצרכים הדרושים קילו וחצי ממש קילו וחצי סוכר 80 מ"ל מיץ לימון 1)אופן ההכנה מנקים את משמש בלי הגוגואים 2) חותכים לקוביות קטנות ושמים בסיר מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב 3) מבשלים עד שהסוכר נמס ועד לרתיחה 4) מורידים את להבה לנמוך ומבשלים לעוד שעה וחצי 🕧 4)עיקור צנצנות לשמירת הריבה לאורך זמן ממלאים מים […]

מרנג אגוזים _מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

מכינים את המרנג יש לכם המון סירטונים כוס חלבונים (כמה שנכנס בכוס) בערך 5 2 כוסות סוכר קורט מלח. מקציפים מרנג חלק יציב. מוסיפים 5 – 6 כוסות אגוזים קלויים טחונים דק להוסיף לאט לאט בשלבים לא לשבור את המרנג. לזלף לעטרות ולאפות בחום 130 מעלות 15-18 דק.

סלט חומוס וחצילים_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים

מתכון : 1. כוס חומוס להשרות לילה לפני עם חצי כפית סודה לשתייה . 2. שיני שום 12 בערך . 3. בצל גדול חתוך לרצועות . 4. פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות 5. כף פפריקה חצי כיפת פלפל שחור מעט מלח 6. כ 20 עגבניות שרי חתוכים לשניים . 7. חופן קוסברה חתוך . 8. […]

עוגיות שושנים עם קרם וניל_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

מצרכים: הבצק : מרגרינה לאפיה ובישול רכה (או חמאה/מחמאה) – אריזת נייר (200 גרם) חלמון ביצה – 3 יחידה סוכר – 1/2 כוס סוכר וניל – אריזת נייר אבקת אפיה – שקית כוס מיץ תפוזים סחוט טרי חצי קילו קמח לבן סודה לשתיה – 1/2 כפית שטוחה המילוי חלבון ביצה – 3 יחידה חצי כוס […]

עוגיות שומשום מהירות_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

מצרכים: קמח תופח – כוס שומשום – כוס סוכר – 1/2 כוס סוכר וניל – 2 אריזת נייר ביצה – Large שמן קנולה – 4 כפות מים – 2 כפות מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק נעים, טיפה שומני ולא דביק. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את הכדורים על […]

עוגיות סיגרים במילוי דבש ואגוזים_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

מצרכים למתכון …. 24 מנות הבצק קמח לבן – 500 גרם מרגרינה בטעם חמאה – אריזת נייר (200 גרם) ניתן להחליף במרגרינה או חמאה שמנת חמוצה 9% שומן – גביע (200 מ"ל) למתכון פרווה – כוס מיץ תפוזים סודה לשתיה – כפית שטוחה חומץ 5% – כף המילוי אגוזי מלך קצוצים דק – כוס סוכר […]

בורקס תרד וגבינות_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

מצרכים למתכון 16 מנות (תלוי בגודל הבורקסים) הבצק 1 קילו קמח לבן מלח – כף שטוחה שמן קנולה – 1/2 כוס ביצה – Large מים – 2 כוסות וודקה – כף חומץ 5% – 2 כפות המילוי תרד – 450 גרם בולגרית 5% שומן – 400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת – 200 גרם גבינה צהובה […]

גלגלי לביבות ממולאים בירקות_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

מצרכים למתכון 8 יחידות- מוערך שמן קנולה – 4 כפות – לטיגון הירקות קישוא מקולף וחתוך דק – יחידה בינונית גזר מגורד בפומפייה – יחידה בינונית ללא קליפה בצל מקולף וחתוך דק לפלחים – יחידה בינונית פטרוזיליה שטופה וחתוכה דק – 1/2 כוס-קצוץ 2 שיני שום כתושות מלח – 1/2 כפית שטוחה -לפי הטעם פלפל […]

מקרוד אפוי_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

  500 גרם סולת 180 גרם קמח מעט מלח חצי כפית אבקת אפיה 2 כפות סוכר 30 גרם נטורינה כוס וחצי מים מיי ורדים לפי טעמכם מלית: 400 גרם תמרים מגולענים ( אני טוחן לבד את התמרים) רבע כוס שמן כפית קינמון חצי כפית ציפורן טחון סירופ : 3 כוסות סוכר 2 כוסו מים פרוסת […]

לחמניות במילוי שעועית עם נגיעות של כמון_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

  למתכון 8 עד 10 לחמניות קמח לבן – 4 כוסות לפיזור מעל הלחמניות עוד חצי כוס קמח שמרים יבשים – ביצה – Large מים – 1½ כוסות – שמן קנולה – שליש כוס מלח – כפית שטוחה שעועית אדומה – 2 כוסות – בצל – 2 יחידות בינוניות – , קצוצים. שמן קנולה – […]

סופגניות /פונתושבי גאורגי_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

  14/16 סופגניות המצרכים חצי קילו קמח כף שמרים יבשים ביצה קורט מלח/ שליש כפית מלח חצי כוס סוכר 1 1/4 כוס מים ( 250סמק) 25 גם מרגרינה או חמאה רכה שמן לטיגון שקית סוכר וניל למילוי קרם וניל מבושל מצרכים 4 בצים 1 כוס סוכר 6 כפות עמילן תירס 1 ליטר חלב 2 שקיות […]

שטרודל תפוחים אותטני גאורגי מתכון של אמא אסתר( בגאורגית ואשליאני)_מתכון של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים

מצרכים לבצק חצי קילו קמח כף סוכר ביצה 2 כוסות מים חצי כוס שמן שליש כפית מלח מצרכים למילוי 14 תפוחים ירוקים גרארנד מגורד בפומפיה 3 כוסות סוכר 6 כפות שמן למריחת השטרודל 3 כפות שמן חצי כוס סוכר אופן ההכנה בכערה לשים קמח, מלח כף סוכר שמן וביצה 2כוסות מים וללוש לבצק נעים רח […]

ארטישוק ירושלמי… (בטטה קסבייה)_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

מקלפים את הארטישוק , משרים בקערה עם קרח ולימון שלם פרוס סחוט למשך 10 דקות. מכינים ציר מרק: מרתיחים 3 כוסות מים, מעט מלח, פלפל שחור גרוס גס, מרק עוף, מעט כמון, מעט כורכום, 2-3 כפות שמן זית, מבשלים הכל עד לרתיחה . שוטפים את הארטישוק ומסננים. משטחים אותם בסיר רחב, ויוצקים את המרק על […]