ארטישוק ממולא בשר בקר_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

קילו בקר טחון גס במג'ימיקס לטחון טחינה גסה בפולסים: 2 בצלים גדולים צרור פטרוזיליה מעט כוסברה 3 גבעולי סלרי 4-5 עליי נענע להוסיף לבשר ולתבל: כף שטוחה מלח כפית פלפל לבן חצי כף כורכום כף מיץ לימון גרידת לימון ללוש את הבשר הייטב לכסות להכניס למקרר. לשטוף ראשיים ארטישוק, להשרות במים עם חצי כוס מיץ […]

לחם בית בטעם של פעם ❤️ועם משפר אפיה_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

3 כוסות קמח מנופה 1 כף שמרים יבשים 1 כף סוכר 1/4 כפית משפר אפיה (ניתן להשיג בחנות למוצרי אפיה ) 2 כפות שמן זית ולא יותר 1/2 כפית מלח כוס ורבע מים עד וחצי לעבד לבצק מעט דביק מעט ולהתפיח כ40 דקות להכניס את הבצק לתבנית ארוכה או על מגש התנור על ניר אפיה […]

עוגת גבינה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

לבסיס: כוס קמח 6 כפות אבקת סוכר 100 גרם חמאה קרה 1 חלמון רבע כוס מים קרים למלית: 750 גרם גבינה לבנה 5% 250 גרם גבינת שמנת 6 ביצים מופרדות 1 כפית תמצית וניל כוס וחצי סוכר 6 כפות קורנפלור 5 כפות קמח כוס חלב 50 גרם חמאה אופן ההכנה: תחתית: מכניסים למג׳ימיקס קמח, אבקת […]

עוגת שוקולד מושחתת כשרה לפסח וללא גלוטן_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

תבנית קוטר 20 לעוגה: 6 ביצים L בטמפרטורת החדר 200 גרם שוקולד מריר מומס כוס סוכר כף קקאו כוס קמח תופח כשר לפסח 2 כפות אגוז פקאן טחון דק כף ברנדי קורט מלח 2 כפות שמן ווניל ההכנה מפרידים ביצים. מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף תפוח בהיר, מוסיפים חצי כוס סוכר , שוקולד מומס, […]

עוגת גבינה קרה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

מצרכים לעוגה: 250 מל שמנת מתוקה 3 כפות אבקת סוכר 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 750 גרם גבינת שמנת כפית שטוחה ג'לטין + חצי כוס מים רתוחים. לתחתית: 300 גרם ביסקויטים/ עוגיות חמאה/ עוגיות שמפיין לציפוי חבילת ג'לי תות תותים, פירות יער. ההכנה: במג'ימיקס לטחון את העוגיות ולהוסיף כף חמאה ורבע כוס חלב. להעביר לתבנית […]

עוגת שוקולד פרווה,גבוהה,רכה אוורירית_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

סיר ג'חנון קוטר 22 לשמן הייטב, לרפד את התחתית, להדביק את הנייר אפייה בעזרת חמאה, מרגרינה, תרסיס שמן. לרפד גם את דפנות התבנית לדאוג שהנייר אפייה יעבור לפחות ב5 סמ את התבנית על מנת לתת לעוגה לעלות לגובה ולא לגלוש החוצה מהתבנית. לא לוותר על סירופ תירס או במקומו דבש או סוכר אינוורטי הם משאירים […]

אמרטי שקדים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

חצי קילו שקד לחלוט 10 דקות במים רותחים. לסנן. לקלף. להעביר את השקד המקולף לקערה עם 2 כוסות מים קרים ורבע כוס מיץ לימון. להשאיר 5 דקות עד שהשקד ילבין. לסנן לנגב טוב טוב, להוסיף לשקד גרידת לימון שלם 2 כוסות סוכר מעט ווניל מעט ת. שקדים כפית ליקר אמרטי או רוזטה שקדים ולטחון ביחד […]

קאפקייקס שוקולד / עוגת שוקולד_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המתכון מיועד גם לעוגה בתבנית אינגליש קייק 2 יחידות או תבנית עגולה 22 12 יחידות חצי כוס אבקת קקאו כהה חצי כוס מים רותחים כוס סוכר 4 כפות ממרח נוטלה או השחר חצי כפית סודה לשתיה חצי כוס סוכר חום בהיר חצי כוס לבן/ או אשל/או שמן 3 ביצים גודל L 2 כוסות קמח כפית […]

פלפלים (בצבעים) / עגבניות ממולאים … בבשר טחון ברוטב עגבניות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

  ארוחת צהריים טעימה 💖 חצי קילו בשר טחון בקר/ הודו בצל בנוני מגורד חופן פטרוזיליה קצוצה חצי כוס אורז להניח הכל בקערה להוסיף תבלינים– מלח. פלפל שחור. כורכום. פפריקה מתוקה/ חריפה כמון ו- 2 כפות שמן לערבב הייטב והניח כמה דקות . לקחת סיר שטוח – לטגן 2 בצלים עם מעט שמן. עד הזהבה […]

כדורי קוקוס ובוטנים מצופים בשוקולד_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

חצי קילו קוקוס לקלות על מחבת אש נמוכה מאוד לאט לאט עד שהקוקוס משחים מעט. חצי קילו בוטנים ללא הקליפה לקלות בתנור עד להשחמה. להמתין שיתקררו לחלוטין לטחון במג'מיקס את הבוטנים טחינה דקה כמה שיותר. לערבב את הבוטנים והקוקוס. לחמם בסיר קטן: 3 כפות גלוקוזה חצי כוס סוכר חצי כוס דבש כף מחמאה להוסיף את […]

תחתיות בצק עלים פרווה מוכן_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

חבילת בצק עלים אפשרי גם חלבי. לחלק ל 6. לעבוד על פעם על חלק בנפרד, את יתרת הבצק להשאיר במקרר. להתחיל לרדד את הבצק במכונת פסטה החל ממספר 0 ועד מספר 7 בכל שלב לקמח עם קורנפלור. לדקק כמה שיותר. לקרוץ 3 עיגולים ולהניח בכלי ייעודי בכל גודל שיש ברשותכם. בין השכבות לפזר מעט קורנפלור […]

פריך רחת לוקום ודובדבנים _מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

עוגיות פריך נימוכות עדינות מתכון בלעדי 😁❤️ מצרכים: 200 גרם דובדבנים מסוכרים. (נמצא בכל סופר) **** 100 גרם לטחינה 100 גרם לקישוט 100 גרם רחת לוקום אדומה ביצה 100 גרם מחמאה חצי כוס פטל דובדבנים רק התרכיז שקית סוכר וניל שקית אבקת אפיה חצי כוס אבקת סוכר חצי כוס מיץ תפוזים בערך 3.5 כוסות קמח […]

כדורי רפאלו פרווה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

250 גרם קוקוס 150 גרם שוקולד לבן של כרמית (פרווה) 100 מל שמנת (פרווה) 20 אגוזי לוז קלויים עם הקליפה. ועוד 200 גרם קוקוס לקישוט. לחמם את השמנת לא להגיע לדרגת רתיחה ליצוק אל השוקולד, להוסיף קוקוס , לערבב להכמיס למקרר ל 10 דק לבדוק שהמסה מוצקה דיה על מנת ליצור כדורים. להשביח טעמים. להכניס […]

עוגת שכבות עם קרם שוקולד מריר שוקולד חלב וקרם גבינה_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

6 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 1/4 כוס שמן 11/2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 1 כף אבקת נס קפה להקציף את החלבונים להוסיף את הסוכר עד לקבלת קצף תפוח להוסיף את החלמונים תוך כדי הקצפה, להוסיף שמן, להוסיף קמח ואבקת אפיה. לחלק את העיסה ל 2 לחלק אחד להוסיף אבקת נס קפה ולערבב בתנועות […]

אצבעות חציל_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לקלוף 1 חציל ולחתוך לאצבעות עבות לזרות מלח ופלפל שחור 5 שיני שום כתוש וטרי ולהניח בצד ל10 דקות לשבור 2 ביצים ולהקפיץ שכל החצילים יהיו מצופים בביצים לצפות בפירורי לחם ולטגן ניתן לשים בתנור על ניר אפיה ובהתזת שמן על 180נעלות עד להזהבת החצילים ויגעתי עם מעט שמן ❤️❤️

גליליות שקדים במילוי טופי וקרמל_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

חצי קילו שקד טיבעי עם הקליפה. לשטוף הייטב קלות בתנור 170 מעלות 20-25 דקות. לקרר הייטב לטחון טחינה גסה ראשונה. לשמור בצד כוס אחת. טחינה שניה להוסיף 2 כוסות סוכר שקית אבקת אפיה שקית סוכר ווניל לטחון ביחד הכל. להוסיף 2-3 ביצים מדיום וללוש הכל ביחד. ליצור נקניק באורך 10 ס"מ. לגלגל אותם עם השקד […]

קאפקייקס מפוצץ בשוקולד_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

  המון שוקולד מלא שוקולד 3 ביצים לארג' כוס סוכר 3/4 כוס שמנת מתוקה 4 כפות קקאו איכותי קורט מלח 2 כוסות קמח כוס חלב כפית אבקת אפייה כפית סודה לשתייה כוס וחצי שוקולד צ׳יפס חלב 😁😁😁 מחממים תנור 180 מעלות #טורבו מחממים שמנת מתוקה וחלב, לא להרתיח מוסיפים קקאו ומחצית מכמות השוקולד צ'יפס מערבבים […]

לחמניות גבינה _מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

  ❤️לבצק 3 וחצי כוסות קמח כף שמרים יבשים חצי כוס סוכר 2 ביצים גודל L 100 גרם חמאה רכה רבע כוס שמן קנולה שלושת רבעי כוס חלב פושר חצי כפית מלח ❤️למלית: 500 גרם גבינת טוב טעם שלושת רבעי כוס אבקת סוכר ביצה כפית מחית/תמצית וניל קליפה מגורדת מלימון שלם כף קורנפלור ❤️להברשה: ביצה […]

סופגניות_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

לבצק חצי קילו קמח 25 גרם שמרים טריים (כף שטוחה) 3 כפות סוכר כפית מלח 2 ביצים לארג' 3 כפות שמן 2 כפיות קוניאק או ברנדי או ערק כוס מים פושרים פלוס מינוס מעט ווניל. שמן עמוק לטיגון. סוכר לעיטור. הכל למיקסר, בבת אחת :)) ללוש את כל המרכיבים ביחד לבצק רך וחלק שמן את […]

דבלה / פזואלוס _מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

מזלג ארוך של מנגל 9.90 ש"ח ניתן להשיג בכל חנות מחבת / סוטאז' רחב לא הרבה שמן. גזר 1 פרוס בשמן מונע שריפה והשחמה. 4 ביצים לטרוף הייטב 4 כוסות קמח. קורט מלח. כף סוכר ת.ווניל או שקית סוכר ווניל. חצי כפית סודה לשתיה. כף ערק לא חובה ללוש הכל ביחד לעטוף לתת לו לנוח […]

ריבת קישואים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

קצת להפעיל כח הקילוף שלו קצת בעייתי. לקלף, לחתוך לרצועת דקות קילו פרי קילו סוכר חצי כוס מיץ לימון לערבב ולכסות למשך לילה שלם. למחרת להוסיף כוס מים רתוחים, לערבב ולבשל על אש נמוכה מאוד עד שהפרי מתרכך ונשאר מעט סירופ.

ריבת קרעה מייה (קישוא ירוק)_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

שוטפים הייטב את הקישוא (קילו) עם ליפה, מגרדים בעדינות את הקליפה ממש שיכבה דקה. חוצים את הקישוא, מסירים את הגרעינים, מנקים הייטב, פורסים לרצועות דקות. להשרות את הקישוא 10 דקות במים עם חצי כוס מיץ לימון. בסיר עמוק מכינים את הדבש: 4 כוסות סוכר , 2 כוסות מים, מקל ווניל לימון שלם פרוס דק. מבשלים […]

מרציפן שקדים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

למעטפת : קילו שקד (חלוט, שטוף ומיובש) לא אבקת שקדים ולא שקד טחון מולבן מוכן קנוי.🥴🙄 חצי קילו סוכר (לא אבקת סוכר) גרידת לימון שלם צבעי מאכל ירוק צהוב וורוד. קורצנים בהתאם. למילוי: חצי קילו פיסטוק לא קלוי חצי כוס גלוקוזה 3 כפות דבש לטחון את הפיסטוק, לחמם את הגלוקוזה, להוסיף את הדבש, יד שיהפוך […]

לחמניות במלית גבינה / תרד / זיתים / שמיר_מתכון של יפה וקס-ברקו – מאסטר מתכונים

כוס חדפעמי חם בקערת המיקסר כף שמרים כף סוכר כוס מים חמימים משהים כ 5 דקות מוסיפים 4 כוסות קמח כפית מלח חצי כוס מים חמימים 3 כפות שמן זית לשים כ7-8 דקות משמנים את הבצק מעצבים ביד כ2 דקות מתפחים כשעה קורצים כדורים ( 50 גרם ) הכנת המלית בקערה שמים 2 כוסות חדפעמי […]

בקלאווה פיסטוקים_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

דפי פילו למילוי פיסטוקים (לטחון לא ממש דק ולערבב עם כפית קינמון) לשמן תבנית ואז להכין בקערה 2 כפות סוכר כפית קינמון וכף פירורי לחם (טיפ של אהרוני לפזר בין דף לדף) לקחת דף פילו לשמן עם חמאה לשים בתבנית (אני חתכתי את הדפים לגודל התבנית) מעל לפזר מהתערובת של הסוכר ככה עוד 3 דפים […]

עוגת מייפל פרווה מעולה🎶_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

4 ביצים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 3 שקיות סוכר וניל כוס ורבע קמח תופח 3/4 כוס מיץ תפוזים להקציף ביצים עם סוכר ל-5 דקות לפחות להוסיף בהדרגה שמן, סוכר וניל, מיץ תפוזים ובסוף קמח (בערבוב קל ) לשפוך ל2 תבניות אינגלייש להכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לכ 40 דקות (העוגה צריכה […]

מלאווח+חציל+ביצה+עריסה = מלאווח סביח😋 / מלאווח גבינה וזיתים 🔥_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

  לקחתי מלאווח אחרי שהפשיר קצת חתכתי לארבעה משולשים בכל משולש מרחתי עריסה שמתי חצי חציל וחתיכת ביצה וסגרתי עם מזלג!!! הכנסתי לתנור שחומם מראש על 170 לכחצי שעה (עד שהופך צבע זהוב)

עוגיות פצצות שוקולד😋_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

  מתכון של קרין גורן 2 ביצים חצי כוס סוכר להקציף במהירות גבוהה כ-8 דקות בינתיים ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד מריר מערבבים עם 3 כפות שמן ומוסיפים לתערובת הביצים מוסיפים רבע כפית מלח 1 כפית אבקת אפיה וחצי כוס קמח עכשיו לתערובת אתם יכולים להוסיף אגוזים קצוצים גס, חלבה, שוקולד צ’יפס שברי שוקולד לבן […]

עוגת סולת עם צימוקים / תמרים_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

מצרכים: חבילת סולת 1 שקית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה גרידה מתפוז אחד כוס שמן כוס סוכר מיץ תפוזים בערך 2 כוסות (העיסה צריכה רטובה ולא יבשה אבל לא דלילה, שימו לב) תמרים מעוכים עם קינמון (חבילת תמרים)או צימוקים (במידה ואוהבים שימו בנדיבות ) לשים את כל המצרכים בקערה אחת חוץ מהמיץ תפוזים והצימוקים […]

עוגת גבינה אפויה_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

750 גרם גבינה לבנה 3/4 כוס סוכר פודינג וניל כף תמצית וניל 3 כפות קורנפלור כף קמח תופח 1/3 כוס שמנת מתוקה 6 ביצים מופרדות אופן ההכנה: את החלבונים להקציף עם הסוכר (להוסיף בהדרגה) עד קצף יציב. את החלמונים לערבב עם הגבינה, הפודינג, תמצית וניל ושמנת מתוקה … להוסיף את הקמח והקורנפלור. להוסיף את תערובת […]

רולדות במילוי שוקולד, חלבה וריבת תות😋_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

מצרכים : קמח אוסם תופח קטן ( 2 וחצי כוסות ) חבילה 200 גרם מחמאה גביע שמנת חמוצה אופן ההכנה : ללוש את הכל לבצק ולחלק את הבצק ל-4 עיגולים . לפתוח כל כדור לעיגול ולמרוח ממרח תמרים ולשים קצת קינמון . ( אפשר לשים שוקולד או ריבה או חלבה ) לגלגל לרולדה , לסדר […]

רוזלך טעימים_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

מצרכים: 3 כוסות קמח 1 וחצי כוסות מים (לשים כוס ואם צריך להוסיף) 1/4 כוס שמן זית 1/4 כפית מלח 1 כפית מחוקה של שמרים נוטלה/ריבה למילוי אבקת סוכר לפזר מעל אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום של 220 מעלות. מערבבים ולשים את כל החומרים (בלי המלח) אחרי לישה מוסיפים את המלח ולשים פעם נוספת. […]

בורקס שבלול גבינות ותרד 😋_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

הבצק הוא בצק עלים של שמרית חתכתי לשנים (לרוחב) מילוי: שמתי גבינת טוב טעם אחת 2 כפות קוטג ביצה חתיכת גבינה צפתית מגורדת זיתים חתוכים לערבב הכל עם טיפה סוכר (להוריד את המליחות) לשים באמצע של כל מלבן בצק ולסגור משני הצדדים. לקחת נחש אחת להניח מגולגל על תבנית עם ניר אפיה ואז להמשיך עם […]

פשטידת עוף מאד טעימה ובריאה_מתכון של ג'וליאנה רומני חכמון – מאסטר מתכונים

זה יכול אפילו להיות חלק מארוחה מזינה 8 שוקיים שבושלו בתבלינים מפורק וחתוך 6-7 ביצים תפוחי אדמה 3-4 למחית גסה ירוקים כוסברה פיטרוזליה ושמיר קצוץ מעט מכל ירק כורכום. טימין יבש. כמון. זעתר 2 כפות שמן זרעי ענבים מאד בריא מלח לפי טעם. מלח הימלאיה/ אטלנטי להכנה מערבבים הכול יחד ושופכים לתבנית מרופדת לתנור 180 […]

בורקס בשר ופיסטוקים טעים במיוחד 😋_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

בצק עלים של שמרית (הבצק שלא צריך הפשרה) מילוי חצי קילו בשר טחון בצל גדול קצוץ חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה פיסטוקים קצוצים גס מטגנת בצל עד הזהבה מוסיפה בשר טחון ממשיכה לטגן עד שהבשר משנה צבע מוסיפה פטרוזיליה קצוצה ותבלינים פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור וכמון ואז מוסיפה את הפיסטוקים ומטגנת עוד קצת. שמה להצטנן […]

עיגולי בצק פיצה כל עיגול ממולא במשהו מפתיע 😉 פסטו ומוצרלה, זיתים, ממרח פלפלים ומוצרלה ורוטב פיצה עם מוצרלה_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

השתמשתי בבצק פיצה קרצתי עיגולים בחלק מהעיגולים שמתי זיתים ובחלק מוצרלה, ומוצרלה עם ממרחים(פסטו, פלפלים ורוטב פיצה) סגרתי לעיגולים סידרתי בתבנית מרחתי ברוטב שהכנתי משמן זית, שום ופטרוזיליה והכנסתי לתנור לכחצי שעה (להוציא כשזה מקבל צבע זהוב יפה) כשהוצאתי מרחתי עוד קמת מתערובת השמן זית

עוגת מייפל פרווה מעולה_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

4 ביצים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 3 שקיות סוכר וניל כוס ורבע קמח תופח 3/4 כוס מיץ תפוזים להקציף ביצים עם סוכר ל-5 דקות לפחות להוסיף בהדרגה שמן, סוכר וניל, מיץ תפוזים וקמח (בערבוב קל בלבד) לשפוך ל2 תבניות אינגלייש להכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לכ 40 דקות (העוגה צריכה לקבל […]

בראוניז בייגלה 🥨🥨🥨_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

2 כוסות בייגלה (שבורים ) 200 גרם שוקולד מריר 3 ביצים 100 גרם חמאה/ מחמאה לפרווה חצי כוס סוכר כפית תמצית וניל מעט מלח 3/4 כוס קמח אופן ההכנה: על אש נמוכה ממיסים חמאה עם שוקולד מורידים מהאש ומוסיפים סוכר ומלח מערבבים ואז מוסיפים את הביצים אחת אחת. מוסיפים קמח מערבבים ובסוף את הבייגלה ומערבבים. […]

עוגת 3 שכבות כשרה לפסח גם טעימה בטירוף_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 4 ביצים 2 שמנת מתוקה 1 שוקולד מריר 100 גרם 1 אינסטנט פודינג שוקולד 5 וחצי כפות סוכר . שלב ראשון : שופכים שמנת מתוקה לסיר קטן מוסיפים את השוקולד מריר שמים על הגז עד שימס ואז מכניסים למקרר לכמה שעות טובות , אני שמתי בערך 5 שעות ממש לפני שמוציאים מהמקרר נעבור […]

לחמניות מקמח מצה עם תבלין סודי שלא צונחות_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

מתכון ללחמניות מקמח מצה עם תבלין סודי שלא צונחות עד שמצאתי את המתכון המנצח לקח לי כמה שנים אבל בסוף …הצליח 🙂 משתפת אתכם במתכון ויש לי תבלין שאני מוסיפה ( תבלין שסבתא שלי היתה שמה לטשטש את ריח וטעם הביצים ) מצרכים : 2 כוסות מים חצי כוס שמן כפית מלח רבע כפית פלפל […]

קרואסונים שום שמן זית ועשבי תיבול_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

בצק פיצה 3 וחצי כוסות קמח כף שמרים כפית מלח כפית סוכר 4 כפות שמן זית 1 וחצי כוסות מים פושרים ללוש לבצק ולשים להתפחה עד הכפלה. בקערה קטנה שמתי חצי כוס שמן זית קוביית שום כף עשבי תיבול הוספתי גם קצת זעתר לערבב לרדד את הבצק לעיגול למרוח מהבלילת שמן על הבצק לחתוך למשולשים […]

עוגיות בצק פריך מהירות_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים

פותחים בצק פריך שמים עליו סוכריות אדומות מרדדים בעדינות בעזרת מערוך את הסוכריות לבצק, קורצים רימון (אני לקחתי רימון קטן מבריסטול וקרצתי) מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ 20 דקות (עד שמזהיב)