עוגיות סולת בדבש_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
125 גרם מחמאה חצי כוס שמן חצי כוס סולת חצי כוס קמח חצי שקית אבקת אפיה רבע כפית סודה לשתיה שקית סוכר וניל ביצה לערבב הכל ביחד שיתקבל בצק חלק ללא גושים. לעטוף ולתת לו לנוח זה צריך להיות בצק של קובה יציב לא גליל ולא יבש. להכין סירופ: כוס מיץ תפוזים כוס מים 2 […]
פבלובה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
אפשר להכין על פעם כמות, לשמור בכלי אטום בארון. לא מקרר ולא מקפיא כוס מידה אוניברסלי כוס אחת מלאה בחלבונים, להתחיל לשבור כמה שנכנס, תלוי בגודל הביצה, בכמות החלבון. בערך 5-6 ביצים. 2 כוסות סוכר באותה כמות של החלבונים. חצי כפית מלח כף מיץ לימון כפית חומץ כף קורנפלור מקציפים את החלבונים על מהירות גבוהה […]
עוגת טורט כשר לפסח_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
תבנית קוטר 22 ס"מ חצי כוס קמח שקדים 6 ביצים מופרדות גודל לארג' כוס סוכר לבן חצי כוס קוקוס 2 כפות קורנפלור כפית אבקת אפייה גרידת לימון גרידת תפוז לציפוי מיכל 250 מל קצפת צמחית או שמנת מתוקה כף אינסטנט פודינג וניל חצי כף אבקת סוכר. חצי קילו תותים טריים להברשה: חצי כוס סוכר כוס […]
פחזניות כשרות לפסח בזילוף_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
כוס מידה אוניברסלי שתיה חמה ח.פ 1 כוס מים 100 גרם מחמאה כף סוכר חצי כוס אבקת שקדים טיפת אחת של תמצית שקדים קורט מלח כוס קמח מצה רצוי לטחון שוב במטחנת קפה 5 כפות קורנפלור 6 ביצים (בגודל L) לא משתמשים בכולן לאט לאט עם הביצים מחממים תנור ל-180 מעלות. ההכנה: מביאים את המים […]
פיננסייר פיסטוק ללא גלוטן כשר לפסח_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
חובה חובה חובה משקל אל תבקשו כוסות, כפיות כפות. כמות של החיות פיננסייר נותנת בערך 40 עוגיות תלוי מאוד בגודל התבניות סיליקון שלכן בכל תבנית ניתן לאפות אותן ובכל צורה. מצרכים 180 גרם חלבון 150 גרם אבקת סוכר 40 גרם מחית פיסטוק 80 גרם שקדים טחונים 70 גרם קמח ללא גלוטן 5 גרם אבקת אפיה […]
עוגיות מקרוד_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
6 כוסות סולת 2 כוסות שמן חם. כפית מלח כפית אבקת אפייה כף סוכר לערבב הכל ביחד לכסות למשך לילה שלם. למחרת להכין את המילוי : 2 חבילות תמרים בוואקום נקיים גרידת תפוז שלם כוס אגוזי מלך קצוצים גס כוס שקדים טחון גס רבע כוס מיץ תפוזים לערבב הכל ביחד ללוש טוב, לא מחממת, לא […]
אוזני המן_מתכון של סוניה לוי ( סוניה מתכוניה ) – מאסטר מתכונים
להצטרפות לקבוצה שלי : סוניה מתכוניה – Sonya Matconya לחצו כאן
🍆תבשיל חצילים וקציצות בשר🍆_מתכון של סוניה לוי – מאסטר מתכונים
להצטרפות לקבוצה שלי : סוניה מתכוניה – Sonya Matconya לחצו כאן
שומשום_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
מתוך סדנאת קינוחים סדנויץ' פלורנטין שומשום אפשר להחליף בשקד פרוס שוב, מדגישה, חובה לשקול כל דבר. מצרכים: 50 גרם מחמאה 50 גרם קצפת צמחית 55 גרם דבש 65 גרם סוכר 125 גרם שומשום קלוי או מיקס פיצוחים קלויים גרוסים גס. למילוי: 100 גרם שקד טיבעי עם הקליפה קלוי לטחון ביחד עם 25 גרם מחמאה 3 […]
עוגות אישיות כשר לפסח ללא גלוטן_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
אפשר לאפות בכל תבנית סיליקון בכל צורה וגודל. רק לשמן הייטב ולמלא 2/3 מהמלית. מצרכים לבלילה : בקערה לערבב ביחד חצי כוס קמח מצה לעוגה – רשום עליו ללא גלוטן חצי כוס קמח שקדים חצי כוס אבקת סוכר כפית אבקת אפייה כף קקאו כפית גדושה נס קפה כף גדושה קורנפלור נוזלים: 3 ביצים לארג' חצי […]
רולדה כשרה לפסח מושלמת טעימה וקלת הכנה_מתכון של אילנה טל ע"י ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
אילנה טל …תודה ❤ 5 ביצים חצי כוס סוכר 1/4 כוס שמן 1 סוכר וניל כף קורנפלור 3 כפות קמח תופח כשל"פ 2 כפות קקאו 1 אבקת אפייה ביצים וסוכר יחד היטב עד שתפוח ובהיר ובסוף את שאר המרכיבים לשפוך לתוך תבנית התנור עם נייר אפיה משומן מעט.ולאפות על 180 מעלות כ12 דקות. להוציא ולגלגל […]
לחם מקמח עדשים אדומות כשר לפסח לאוכלי קטניות 🔥_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
כשר לפסח: תבנית אנגליש קייק כוס קמח עדשים אדומות 4 ביצים XL 1אבקת אפיה רבע כוס שמן קוקוס /שמן זית כף סילאן /מיפל חצי כוס חלב /חלב סויה / מים חצי כפית מלח להוסיף לבצק. 3 כפות שומשום. גרעיני דלעת. לפי טעמכם אופן הכנה: לערבב הכול בבלנדר ידני לצקת לתבנית מרופדת בנייר אפיה. 180 מעלות […]
לחמניות כשל"פ בסיס לפיצה ועוד…_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
שאפשר להכין ממנו לחם ויותר מוצלח מהלחם הקודם…. בוו גיטרה לערבב… שקית קמח אוסם רב תכליתי (הכתום לבן של 400 גרם) קוביית שמרים כשל"פ 25 גרם להמיס עם 2 כפות סוכר . להוסיף 1/4 כוס שמן ,2 ביצים ,וכפית מלח . מים חמימים בערך 3/4 כוס עד כוס. לחכות כ40 דקות ליצור כדורים בעזרת מעט […]
ריבועי בצק עם ריבה וקוקוס_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים
חומרים לבצק:⚘ 2 וחצי כוסות קמח חצי אבקת אפיה 1 נטורינה רכה 4 חלמונים 3 כפות סוכר גרידת לימון קורט מלח לקצף:⚘ 4 חלבונים 1 כוס סוכר קורט מלח כפית וניל נוזלי 2 כוסות קוקוס אופן הכנת הקצף:⚘ להקציף חלבונים עם קורט מלח להוסיף בהדרגה כוס סוכר ולהוסיף את הוניל מקציפים לקצף מבריק חמש דקות […]
עוגת ריבה נוסטלגית הכי הכי…כשרה לפסח_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים
גם בפסח ❤ עוגת ריבה נוסטלגית הכי הכי😋☕😊 בבקשה המתכון,פרגנו תמיד זה בחינם, שתהנו גם אתם😋❤ העוגה האהובה 😋עוגת ריבה נוסטלגית גם בפסח טעימה טעימה 😋👍🏻❤ לא מותרת על העוגה הזאת.גם בפסח ❤ מי מפרגנת🙃 אני אפיתי בתבנית בגודל 26, משומנת היטב.אז מי מפרגנת🤔 אז מה צריך👇 6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלבונים וחלמונים. חצי […]
עוגת הקרמבו המפורסמת שלי…..כשרה לפסח❤_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
העוגה מתאימה גם לפסח 6 ביצים – מופרדות לחלבונים וחלמונים 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס שמן 2 כפות תמצית וניל 1 פודינג שוקולד. ההכנה- מקציפה חלבונים לקצף יציב. מוסיפה סוכר מנמיכה מהירות . ומוסיפה חלבונים. שמן . וניל ופודינג אופה ב- 180 מעלות כ- 25 דקות מקררת הייטב. מקציפה 500 מ"ל שמנת מתוקה/ קצפת פודינג […]
גלילי קישואים ממולאים_מתכון של סוניה לוי – מאסטר מתכונים
להצטרפות לקבוצה שלי : סוניה מתכוניה – Sonya Matconya לחצו כאן
קוסקוס טוניסאי עם דגים ..מרקה בלחוט ….. והטעם משגע_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
מרקה בלחוט (מרק דגים טוניסאי) לצד קוסקוס והמתכון ל: מרכיבים: בצל בינוני חתוך דק מלח לפי הטעם 4 כפות שמן 2 כפות עגבניות מרוסקות. כף גדולה רסק עגבניות. פפריקה מתוקה או חריפה לפי טעמכם… כפית פלפל שחור גרוס כפית כמון ירקות: דלעת,תפוחי אדמה בצלים חתוכים גס,פלפלים,גמבה אחת,פלפל ירוק וגם גזר אחד התיבול החריף לפי טעמכם […]
פלאפל_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
קילו חומוס לא גדול גרגרים להשרות אותו לילה לפני במיים שוטפים אותו לפני טחינה בבלנדר בצל אחד גדול שש שיני שום כוס אחד פטרוזיליה כוס כוסברה כף כמון מלח לפי הטעם טיפה פלפל שחור אופן ההכנה: לטחון את הכול ביחד חוץ מהתבלינים אחרי טחינה מוסיפים תבלינים עם כף גדולה סודה לשתייה וכפית קטנה אבקת אפייה […]
עוגיות דרוע_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
שני כוסות דרוע כוס שמן כוס קמח אחד סוכר וניל שלוש כפות שומשום חצי כוס אבקת סוכר (לפי הטעם) חצי כפית אניס טחונה אופן ההכנה: מערבבים הכל ביחד ומגלגלים לכדורים קטנים. לאחר מכן משטחים אותם ביד. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד שהעוגיות בערך בין 10 דקות ל 15 דקות עד שרואים שנהיה […]
כפתה – קציצת דגים טוניסאית_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
ארבעה דגים בקלה שני בצלים גדולים ראש שום בערך צרור פיטרוזליה וכמה עלים לטעם כוסברה. ארבעה ביצים רכות תבלינים: פפריקה מלח פלפל שחור ולטעם קצת כמון שלוש פרוסות לחם סחוטות ההכנה: מבשלים את הדג ומנקים אותו טוב מהקוצים לאחר מכן מפוררים אותו וסוחטים את הבצל ופיטרוזיליה לאחר מכן לחתוך את השום דק ומוסיפים את הלחם […]
פוקצ'ה_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
ביצה כף שמרים יבשים כף סוכר רבע כוס שמן 2 כוסות מים פושרים כף מלח שטוחה בין חצי קילו ל -600 גרם קמח (בערך) אופן ההכנה: 1) שמים בקערה ביצה ,שמרים,סוכר, שמן,מים פושרים. 2)מוסיפים בהדרגה את הקמח ולאחריו המלח 3)מערבבים הכל עד לקבלת בצק רך ועדין . 4)מכסים את הבצק המונח לקערה ונותנים לו לתפוח […]
פריקסה / סנדוויץ טוניסאי_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
1 ק״ג קמח 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 ביצה חצי כוס שמן 2 וחצי כוסות מים פושרים כף שטוחה מלח אופן ההכנה: שמים את כל החומרים הנוזלים ואחר כך מוסיפים את הסוכר ואת השמרים ואז את הקמח ואחר כך המלח אחר כך ללוש לאט לאט עד לקבלת בצק רך ועדין. אחר כך […]
עוגת דרוע_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
4 ביצים 3/4 כוס סוכר כוס שמן חצי כוס קמח חצי כוס מיץ כוס וחצי דרוע 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל כפית של אבקת תפוזים כפית בסבס ( אניס) רבע כוס אגוזי מלך קצוצים רבע כוס צימוקים חצי כוס תמרים חתוכים שומשום לעיטור אופן ההכנה: בוחשים את כל המרכיבים ומפזרים מעל שומשום ומחממים תנור […]
שפונדרה פול אפונה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
פרומו למרק האגדי של פסח רק בלי תפוחי אדמה ומרק :)) תבשיל קדירה נתח שפונדרה חתוך לקוביות חצי קילו בשר ראש (שלוק, נקי חתוך לקוביות) חצי קילו פול קטן חצי קילו אפונה חבילה כרפס קצוץ בצל כרשה קצוצה צרור פטרוזיליה צרור כוסברה 3 בצלים גדולים חתוכים גס כפית כורכום כפית פלפל לבן 2עליי דפנה חצי […]
קינוחי כוסות ….. וורסיה חלבית או פרווה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים
למוס : 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% או קצפת צמחית (2 מארזים אחד למוס אחד להקצפה) 100 גרם שוקולד לבן או פרווה 100 גרם מחית דובדבנים או תות איך מכינים מחית פרי: לוקחים 100גם תות או דובדבן או כל פרי שתרצו, טוחנים הייטב המוט בלנדר, מעבירים במסננת על מנת שלא יהיו גושים, למעוך עם מרית […]
עוגת שוקולד שקדים_מתכון של נורית יונה – מאסטר מתכונים
מתכון כתוב + סרטון להכנת לחם כשר לפסח__מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
350 גרם קמח כשל"פ למאפים של אוסם. 1,1/2 כוס קמח תפוחי אדמה 25 גרם קוביית שמרים(חדש של שימרית כשל"פ) 1 כף סוכר 1/2 כוס שמן 1 ביצה כפית מלח. 1,3/4 כוס מים חמימים לערבב שמרים סוכר ורבע כוס מים ולהניח בצד …רוצים עוד ? כנסו לסירטון …. אופן ההכנה : בשקית קמח כשלפ שמכילה 400 […]
פשטידת ברוקולי🥦🥦, מנוקדת בפלפל אדום🌶, פטריות ועוד _מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים
🥦🥦, מנוקדת בפלפל אדום🌶, פטריות, בצל ירוק, פרסה ושמיר, בתיבול אגוז מוסקט. מלווה כל מנה עיקרית באלגנטיות, רעננות, וטעם נפלא. חצי קג ברוקולי טרי, מפורק לפרחים, חלוט במים חמים וקורט מלח. 200 גר פטריות טריות קצוצות. 1 בצל לבן קצוץ 1 צרור בצל ירוק קצוץ 2 ראשי פרסה שטופים וקצוצים, 1 פלפל גמבה אדום קצוץ […]
חזה עוף עסיסי אפוי בתנור_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים
חומרים: 2 "פרפרי" חזה עוף *מרינדה להשריית ה"פרפרים". לערבב את כל החומרים הרשומים מטה ולהכין מהם מרינדה(משרה). 6 שיני שום כתושים כף פלפל גרוס קורט מלח גס חצי כוס שמן זית או שמן לוז 2 כפות שבבי פפריקה מעושנת רבע כוס רוטב סויה רבע כוס רכז רימונים. להשרות את שני הנתחים במרינדה, תערובת החומרים לשלוש […]
עוגיות פרמז'ן ממכרות_מתכון של ענת לוגסי – מאסטר מתכונים
380 גרם קמח ( 2 וחצי כוסות ועוד כף) 200 גרם חמאה 100 גרם קשקבל מגורד דק 80 גרם פרמזן מגורד דק 10 גרם מלח ( כף שטוחה) מעט פפריקה מתוקה מעט פפריקה חריפה 2 בצים לעיטוף שומשום לבן +שחור . כל היבשים עם החמאה בקערית לערבב היטב להוסיף את הבצים . לחלק ל 4 […]
תוספת חגיגית , שעועית ירוקה_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים
1 קג שעועית ירוקה טריה בצל לבן קצוץ בצל ירוק קצוץ 5 שיני שום כתושים 6 גבעולי כרפס טריים , נקיים מגידים 100 גר חמוציות ללא סוכר 100 גר פקאן קלוי ללא מלח אופן ההכנה לאדות עם מעט שמן זית או שמן אילסרים (אגוזי לוז), את הבצלים הקצוצים, גבעולי הכרפס והשום הכתוש. לשטוף ולקטום את […]
עוגת תפוחים כשרה לפסח וללא גלוטן_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים
זאת אחת מעוגות הפסח שלי.עוגת תפוחים❤ טעימהההה😋לא תאמינו כמה היא קלה.. גם הנמנעים מגלוטן יהנו מימנה בכל ימות השנה ❤ פרגנו זה תמיד בחינם👌🏻 עוגת תפוחים לפסח,❤ עוגה קלילה ןטעימה😋 חשוב! חיתוך העוגה.העברה לכלי אחר,את זה לעשות שהעוגה קרה! גודל תבנית 24. 26.עגולה .מאורכת. לחמם תנור 155 מעלות.זמן אפיה 40 דקות.שימו לב לחום התנור וזמן […]
סיגרים מתוקים במילוי שקדים וקוקוס טבולים בסירופ _מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
לבצק: 2 כוסות קמח חצי כפית מלח 2 כפות שמן 2.5 כוסות מים לפי הצורך למלית: 100 גרם שקדים מולבנים חצי כוס אבקת סוכר כוס מידה קרה קוקוס כפית קינמון 1חלמון 2 כפות ריבה לבחירתכם לסירופ: 3כוסות סוכר 2 כוסות מים מקל קינמון פלח לימון אחרי רתיחה של 10 דקות להוסיף כף סילאן ועוד 10 […]
אסדו בתנור 5 שעות מעדן 🔥🔥_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
2 קילו אסדו עם עצם או בלי. 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות 1 ראש שום מקולף. 3 תפו"א אדום מקולף חתוכים לקוביות עלי דפנה גרגירי פלפל אנגלי 2כפות פפריקה בשמן חצי כפית חצי כפית אגוז מוסקט מגורד טרי כפית פלפל שחור גרוס מלח לפי הטעם כוס יין אדום אופן הכנה: חותכים לקוביות גסות את […]
פאי שוקולד_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
לבצק: 500 גרם קמח 400 חמאה / מחמאה 200אבקת סוכר 2ביצים קורט מלח למלית 1 שמנת מתוקה 250 מייל 200 גרם שוקולד מרירי אפשרויות אגוזים קצוצים. שקדים קצוצים. אופן הכנה לבצק: חמאה סוכר וקמח במיקסר עם וו גיטרה לעבד עד פירורים להוסיף את את הביצים עד גיבוש. להוציא לניילון נצמד לקירור לשעה. לפתוח את הבצק […]
עוגת שוקולד עם שוקולד צ'יפס💕💕_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
כוס סוכר ( שתיה חד פעמי) כוס שמן כוס קקאו/ שוקולית כוס מים/ קצפת/ תפוזים 1 אפיה 2 כוסות קמח להקציף ביצים וסוכר להנמיך מהירות במיקסר להוסיף בהדרגה לפי הסדר. לקחת 3 תבניות אינגלייש לשמן ולקמח ולמלא 3/4 גובהה . לפזר שוקולד צ'יפס תנור שחומם מראש לאפות 180 מעלות כ- 20 דקות למעלה אפשר לעשות […]
דבלה_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
מרכיבים: 5 ביצים 2-3כפות שמן 1 אבקת אפייה/אבקת סודה לשתיה (10 גרם) קמח(כמה שלוקח עד שנהיה בצק רך ומעט דביק) אופן ההכנה: נותנים לבצק לנוח כחצי שעה. מחלקים את הבצק בין 4-5 כדורים שווים. כל כדור פותחים במערוך ולחלק אותו לרצועות מפזרים קמח על השולחן ושמים את הרצועות בכדי שלא ידבק למטה. משתמשים במכשיר ידני/חשמלי […]
סיגרים בלוז -שקדים_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
מרכיבים: חבילת בריק מוכנה מחולקים לחצאים חצי קילו שקדים מקולפים/לא מקולפים טחונים 2 סוכר וניל כפית אבקת תפוזים/קליפת גרידת תפוז חצי כפית תמצית שקדים 1/4 כוס סולת סוכר(לפי טעמכם האישי) 3 ביצים רבע כוס מי זהר ומי ורדים ביחד.(לטעם מי שרוצה) אופן ההכנה: שמים את כל הרכיבים בקערה (חוץ מהביצים) לאחר מכן,מוסיפים את הביצים בהדרגה […]
מקרוד תוניסאי_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
קילו סולת כפית מלאה אבקת סודה לשתייה כף אבקת תפוזים טחונה 2 כוסות קמח כוס שמן רתוחה חמה אופן ההכנה: לערבב את הכל ביחד ואז מוסיפים את כוס השמן החמה ולערבב ומוסיפים לאחר מכן מים פושרים לפי הצורך עד שהופך לבצק רך. הכנת המילוי תמרים: 2 חבילות תמרים בואקום (לא ממרח מנוקים היטב שחלילה אין […]
לגיזטה _מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
מרכיבים חצי קילו שקדים (בערך) אופן הכנת השקדים: מרתיחים מים מראש ושמים את השקדים בתוכם,לאחר מכן מקלפים את קליפתם ומייבשים אותם בשמש. ואז,טוחנים אותה בבלנדר. (כדי לחסוך את התהליך,אפשר לקנות שקדים מקולפים או שאפשרי לטחון עם הקליפה) זה יוצא בערך לאחר הטחינה בערך 3 כוסות שקדים מלאים. בין 2-2.5 כוסות סוכר לפי הטעם. 3 שקיות […]
יויו טוניסאי_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
6 ביצים 2 אבקת אפייה 2 סוכר וניל 6 כפות שמן גדולות וגדושות 6 כפות סוכר קמח עד שהבצק לוקח ונהיה רך ונעים לעבודה כפית גרידה של תפוז/אבקת תפוז קורט סודה לשתייה אופן ההכנה: מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים (חוץ מאבקת אפייה וקמח) לאחר מכן,מוסיפים את אבקת אפייה ובהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק […]
ריבת תות_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
מרכיבים: 2 קערות מלאות בתותים שטופים וחתוכים לפרוסות. קערה סוכר 1 סוכר וניל 1 לימון סחוט 1/4 כוס מי זהר אופן ההכנה: שמים את הכל בתוך הסיר,בתחילה,שמים על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה. ברגע שמגיע לרתיחה,מורידים מהאש לבינוני ואז לקטן. נותנים לו להתבשל בסיר עד שרואים שהתותים נהיים סמיכים ודביקים. שמגיע לבישול שהוא סמיך ודביק,מורידים […]
בריק טוניסאי -פאלסו_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
רכיבים: חבילת עלי סיגר מרוקאים מופשר מראש חתוך לחצאים(ניתן למצוא בכל סופר) 3 תפוחי אדמה גדולים(אם יש לכם קטנים אז שימו 6) 1/4 צרור פטרוזיליה 3 בצלים קטנים קצוצים דק מעט פלפל אנגלי,מלח,וכורכום חלמון של ביצה חלבון של ביצה (שמשמש את הדבק לסגירת הסיגר) (אגב מי שטבעוני יכול להחליף במעט מים ולוותר על הביצה) שמן […]
סלט טוניסאי – מזווארה/סלאטה ספנרייה-סלט גזר_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
רכיבים: 6 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות מבושלים במים. 3 כפות מלימון סחוט טרי כף עריסה(אם יש כאלה שאוהבים יכולים לשים יותר,ומי שלא אוהב הרבה חריף,שישים פפריקה מתוקה) כפית שטוחה קימל מלח לפי הטעם 2 כפות שמן אופן ההכנה: מבשלים את הגזר במים עד שמתרכך ואז מצננים,לאחר מכן מתבלים עם כל התבלינים
פריטש טוניסאי_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
מרכיבים: 10 ביצים 2 כוסות חד פעמיות שלמות של קמח מצה מים (בזמן הצורך) אופן ההכנה: שמים את כל המרכיבים בקערה,ומערבלים ומדי פעם מוסיפים מים עד לקבלת עיסה מעט בהירה וקלילה. מחממים שמן מראש (לא עמוק) במחבת. ויוצרים בעזרת הכף צורות עגולות ומעט שטוחות. הופכים כל צד עד שמשחים. כשמוכן,מוציאים ומצננים. וטובלים בדבש..?? לסירופ הדבש: […]
בקלאווה טוניסאית אסלית_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
מרכיבים: 2 חבילות עלי פילו. 300 גרם שקדים לבנים וטחונים 2 כפות שומשום 100 גרם אגוזים טחונים כפית אבקת קליפת תפוז יבשה כמה טיפות מי זהר וגם כמה טיפות מי ורדים 2 שקיות סוכר וניל שמן סויה למריחת העלים. כמה כפות של סוכר לפי הטעם. אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה ושמים בצד. לוקחים […]
קינוח טוניסאי אסלי ששמו פארקה_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
המרכיבים: חצי קילו קוסקוס בלי מלח (מכינים פשוט קוסקוס רגיל בשלב הראשון עם מים בשלב השני מוסיפים מים ושמן בלי מלח! ללא מלח) 600 גרם תמרים (מורידים להם את הגרעינים.) סוכר לפי הטעם 2 שקיות סוכר וניל כפית מגרידת לימון או תפוז כפית קינמון וכפית פרחים מיובשים מעורבבים.(שוושארד קארפה-תבלין טוניסאי) חצי כוס זהר פסטוקים,אגוזים ושקדים […]