שבלולי גבינה טעימים ומשגעים ללא צורך בהתפחה_מתכון של מרי שקד שירזי – מאסטר מתכונים

קל וטעים מאוד.בצק ( כ 25 שבלולים)420 גרם קמח תופח200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות25 גר' גבינת פרמזן מגוררת3 גר' מלח200 מ"ל שמנת חמוצה (1 מיכל)1 ביצה במיקסר (גיטרה) לערבל קמח וחמאה, עד קבלת מסה של פירורים קטנים ואחידים; להוסיף פרמזן ומלח ולערבל קלות; להוסיף שמנת וביצה, ולערבל עד קבלת בצק אחיד בלבד; […]

עוגיות טחינה מושלגות עם אגוזי פקאן_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘roz2 כוסות קמחרבע שקית א.אפיהקורט מלח1 נטורינה3/4כוס סוכרכוס טחינהאבקת סוכרחצאי אגוזי פקאן אופן ההכנה:⚘rozלהוציא נטורינה שעה לפני האפיה שתיהיה רכה לערבב עם הסוכר להוסיף טחינה קמח אבקת אפיהקורט מלח לערבב הכל יחד לבצק אחיד לשים במקרר שעה להוציא לעשות כדורים בגודל שווה לטבול באבקת סוכר להניח במקרא שעתיים ויתקשו מעט להוציא לטבול שוב באבקת סוכר […]

מרק פול מרוקאי -אל ביסארה_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

👏♥️👏🇲🇦♥️👏קטנית הפול נפוצה מאוד בתבשילי ומתכוני קהילות מרוקו, צפון אפריקה ובכלל בארצות האסלם. את מרק "אל ביסארה" נהגו בקהילות מרוקו להכין בבוקר הושענה רבה, מוגש לצד מאפה לחם שהוכן מבעוד מועד לליווי המרק החריף. למעשה , מרקמו של המרק הוא על גבול המחית, והוא מוגש עם זילוף שמן זית וראש שום שהתבשל על אש קטנה […]

מרק סולת מהביל עם טוויסט_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

מרק סולת או קמח שקדים הכי פשוט בעולם.להרתיח 4 כוסות מים עם מעט שמן.להוסיף את כל המרכיבים(6 כפות סולת/קמח שקדים) , כוסברה, שום כתוש, פלפל לבן גרוס, כורכום ומלח לבחוש היטב.לבשל דקות אחדות תוך כדי בחישה.לכסות את הסיר ולהניח לתפיחה קלה של הסולת/קמח השקדים.וללגום בהנאה. כמויות- על פי טעמכם רצונכם.

מתכון כתוב + סרטון להכנת עטייף / לחוח ממולא בשוארמה__מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

שמעתם …? אז הנה לכם מתכון מושלם 🙂 ניתן למלא בכל מה שנשאר לכם מהשבת במקרר. בקערה לערבב ידני :1/2 ליטר מים חמימיםכף שמרים יבשיםכף סוכרלהמתין 5 דקות ולהכניס 3 כוסות קמח וכפית שטוחה מלח.לערבב היטב ללא גושים זה חשוב .לכסות ולהתפיח כחצי שעה .על מחבת טפלון רק בפעם הראשונה למרוח מריחה של שמן ולנגב […]

עוגת קצפת…מכבי חיפה_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

💚💚לבקשת אוהדי המשפחה💚🎂🍰🎂חומרים : כוס אוניברסלית6 ביצים L1 כוס סוכר3 כפות שמן1 כף מיץ לימוןגרידת לימון1 וניל1.5 קמח תופח (קמח רגל +אבקת אפיה)חומרים לקרם:2 קצפת1 כוס חלב1 אינסטנט פודינג וניל1 כף אבקת סוכר 2 כפות ריבה למריחהצבע מאכלדף סוכר אכיל**סירופ להרטבת העוגה:1 כוס גדולה מים1 כף סוכר1 כף תמצית רום לעוגה /ליקר אמרטולערבב בכוס גדולה […]

חמין_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

תחזית מזג האוויר הביאה אותי לחשוב…מה תהיה ארוחת הצהריים בשבת גשומה?גשם לא היה אבל ארוחת צהריים יש ויש. אז מה החלטנו, חמין? סחנה או דפינה?למי שלא בקיא בהבדלים זה חמין, חמין חמין😁.כל כך הרבה מיתוסים, זכרונות וטעמים נשתמרו בקרב יוצאי קהילות מרוקו, סביב המטעם החד שבועי.בילדותי הכרתי ארוחת צהריים אחת בשבת, חמין.לחמין היה קדימון, אפריטיף […]

סרה (צרור בערבית) עוגת החמין_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

1/2 קג בשר בקר קצוץ דק2 בצלים קצוצים.4 כפות סוכר1 כף מלח שטוחה3 כפות קינמון1 כפית ציפורן1 כף שטוחה פפריקה1 כפית פלפל לבן.1/4 קג בוטנים גרוסים1/4 קג אגוזי מלך קצוצים ללוש ולאחד היטב את כל החומרים , להכין יום לפני הבישול.ליצור גליל מהתערובת ולהכניס לרשת.את הגליל המרושת להכניס בשקית קוקי ולהכניס לבישול בסיר החמין. בהצלחה.שתפו […]

עוגת שמרים אקורדיון מטורףףף כמה שזה טעים ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

חומרים:4 ורבע כוסות קמחכף שמרים מלאה3 כפות אינסטנט פודינג וניל2 כפות סוכר60 גרם חמאה או מחמאה (פרווה)כוס חלב או כוס מיץ תפוזיםביצהקורט מלחלהכין את הבצק, להניח להתפחה במקרר או יום לילה שלםלאחר מכן לחלק ל-4לפתוח כל חלק ראשון לריבוע, למרוח מעל כל חלק שוקולד, לפזר אגוזים (אפשר חלווה)לפתוח עוד חלק ולעשות אותה פעולה וכך הלאה.אח"כ […]

כופתאות/לביבות אפויות עם גבינת פטינה, בצל ירוק , פסטו וקמח שקדים מופחתות פחמימות סוכר וגלוטן_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

כל ביס מעדן,שילוב נהדר עם סלט אבוקדו, ממרח טונה ומיונז ושאר מיני מטעמים. לכל מבקשי המתכון, אפרסם כאן.תהיו טובים ותשתפו חברים.שנהיה בריאים וקטוגניים🥰❤🙏❤ וכעת המתכון:👏👏👏👏תערובת הבצק:להניח בקערה ,1כוס קמח שקדים1/2 כוס קמח קןקוס,1/4 כפית מלח2 כפיות אבקת אפיה.1 כפית גבישי שום.2 ביצים שלמות1כף חמאת בוטניםעשבי תיבול כרצונכםכולל בצל ירוק.100 גר גבינת פטחנה 21 אחוז1 כף […]

כיסוני גבינה אפויים מרופדים בשומשום, מופחת פחממות, ללא גלוטן וללא סוכר_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

לפני הכנת הבצק הכינו תערובת למילוי הבצק.גבינות שמנת שונות+ עשבי תיבול, זיתי קלמטה.הבצק:להניח בקערה ,1כוס קמח שקדים1/2 כוס קמח קןקוס,1/4 כפית מלח2 כפיות אבקת אפיה.1 כפית גבישי שום. להמיס בסיר קטן100 גר' חמאה100 גר' גבינת מוצרלה מגורדת1/2 כוס מים.4 כפות שמן זית. להוסיף את החומרים הנמסים והנוזלים למרכז הקערהוללוש היטב עד איחוד החומרים. ליצור כדורונים […]

כפיתות – קציצות תוניסאית_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

4 תפוחי אדמה מורתחיםחבילת פטרוזיליה גדולהחבילת כוסברה גדולהחצי חבילת שמיר2 בצלים גדולים2 תפוח אדמה1 חזה עוף קצוץ גס5 שיני שוםכוס סולת4 פרוסות לחם – מושרות במים3 ביצים2 כפות פפריקהכף פלפל שחורכף מלח1/2 כפית קינמוןכף תבלין לקציצותכף כמון. אופן ההכנה-1) מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, ומועכים.2) קוצצים את הירק ומייבשים( משרה את הירק בקערה […]

עוגת וניל עם אגוזים ומייפל_מתכון של ז'קלין סאני – מאסטר מתכונים

3 ביצים בגודל L3/4 כוס שמן1 וחצי כוס מיץ תפוזים3/4 כוס סוכר2 שקיות סוכר וניל2 כוסות קמח1 שקית אבקת אפיה1 כוס אגוזים קצוצים2 כפית סירופ מייפל אופן ההכנה: בקערה טורפים ביצים סוכר, 2 סוכר וניל. מוסיפים מיץ תפוזים, שמן ו 2 כפות סירופ מייפל ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפיה מערבבים רק עד לקבלת מסה אחידה […]

ממולאים פלפלים/ עגבניות/קישואים בבשר טחון ברוטב עגבניות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

ארוחת צהריים טעימה 💖 חצי קילו בשר טחון בקר/ הודובצל בנוני מגורדחופן פטרוזיליה קצוצהחצי כוס אורזלהניח הכל בקערהלהוסיף תבלינים–מלח. פלפל שחור. כורכום. פפריקה מתוקה/ חריפהכמון ו- 2 כפות שמןלערבב הייטב והניח כמה דקות .לקחת סיר שטוח –לטגן 2 בצלים עם מעט שמן. עד הזהבה5 יחידות שום קצוצותלהוסיף 2 עגבניות מגורדות או קצוצות2 קישואים. 2 תפוח […]

פלפלים ממולאים באורז עם ירקות בלי בשר_מתכון של ז'קלין סאני – מאסטר מתכונים

החומרים:7 פלפלים צבעוניים מכל הצבעים2 כוסות אורז5 בצליםרסק עגבניותמיץ מילון אחדשמן תבלינים:כפית מלחרבע כפית פלפל שחורשתי כפיות פפריקה מתוקהכפית של פפריקה חריפה אדומה או כמה שאוהביםחריף. אופן ההכנה:קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו עד להזהבה יפהבקערה שמים את האורז השטוף, והבצל המטוגן, והעגבניות המקולפות והקצוצות לקוביות קטנות, יש לקחת פטרוזיליה וכוסברה לקצוץ דק ואת התבלינים, […]

פוקאצ'ות מיוחדות_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

מבית "מאכלה", גרסה איטלקית ללחם הפרנה המרוקאי המוכר והאהוב שלנו. פרנות טעימות להפליא.בשילוב מגוון נפלא של גבינות, ירקות, פטריות, זיתים, עשבי תיבול ושמן זית.למבקשי המתכון,במעבר חד מקולינריה איטלקית למעדן מרוקאי שבלעדיו השלחן המרוקאי חסר את האושר.מצרפת מתכון ותמונות לחם הפרנה הנהדר שלי.לחם פרנה באהבה, בחום, בפשטות, בטעמים של בית.אל תתעצלו, תכינו ותהנו, שתפו חברים ותגדילו […]

קציצות דגים_מתכון של אביבה ממן – מאסטר מתכונים

קילו וחצי פילה מרלוזהחצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה. בצל 1 חתוך לרבעים 5 שיני שום. טוחנת הכל יחד2 ביצים חצי כוס סולת מלח פלפל כמון מכל דבר חצי כף. כף מרק עוף (אפשר לוותר) 2 כפות שמן. מערבבת היטב את העיסה ונותת לזה לנוח 10מכדררת את כולם ואז מטגנת לרוטב:2 שיני שום פרוסיםפלפל חריף […]

מגולגלות …בצק סוףףףף..העוגיות נמסות בפה❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

מתכון של חברה יקרה מלכה. 1 קילו קמח מנופה2 נטורינה 400 גרם1 סוכר וניל1 אבקת אפיה1 כוס סוכר1 כוס מיץ תפוזים לעבד לבצק לחלק 6-7 כדורים ולמלא בכל העולה על טעמכם.המילוי שלי : ממרח תמרים ואגוזי לוז קצוצים וחלק עם סוכר חום וקינמון160-170 מעלות כחצי שעה תכינו תהנו ושתפו ❤

קוביות שוקולד חלב ופצפוצי אורז_מתכון של מגי מרגלית – מאסטר מתכונים

תבנית מלבן חד פעמיממסים 250 גר שוקולד חלב ו5 כפות נוטלה או כל ממרח בטעם אגוזים . ו3 כפות דבש .מקררים מעט כדי שהפיצפוצים לא יקבלו לחות ויאבדו את פריכותם . מערבבים עם 3 כוסות חד פעמי קר פצפוצי אורז .מעבירים לתבנית שטוחה . לציפוי מעל ממיסים200 גר שוקולד חלב ו3 כפות ממרח אגוזים או […]

עוגת גבינה פירורים קרה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים

לתחתית280 גרם קמח לבן שווה 2 כוסות אחת פעמי לשתיה חמה1 אבקת אפייה70 גרם סוכר לבן שווה 1/3 כוס1שקית סוכר וניל200 גרם חמאה קרה4חלמונים L למלית500מ"ל שמנת מתוקה 38% שווה 2 מיכלים200 גרם סוכר שווה1 כוס1 פודינג וניל1 שמנת חמוצה 15%300 גרם גבינת שמנת30%200 גרם גבינה לבנה 9%גם אפשר רק500גרם גבינה לבנה 9%יותר טעים עם […]

עוגת טורט וקרם ריבת חלב_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

טורט:6 ביצים מופרדות3/4 כוס סוכר3 כפות שמן11/2 כוסות קמח1 אבקת אפיהלהקציף חלבונים להוסיף בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף יציב. להוסיף את החלמונים תוך כדי הקצפה, להוסיף שמן ולבסוף את הקמח.להעביר לתבנית קפיץ 26 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת ולאפות 45 דקות בחום של 170 עד שקיסם יוצא יבש.קרם:4 שמנת להקצפה11/2 חבילות אינסטנט פודינג וניל2 כפות ריבת […]

עוגת שוקולד קרם שוקולד לבן, וקרם שוקולד חלב_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

5 ביצים מופרדות1 כוס סוכר1/2 כוס שמן1/2 כוס חלב11/2 כוסות קמח1 אבקת אפיה1/2 כוס קקאולהקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ורך. להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח, להוסיף שמן, ואח"כ להוסיף חלב ולהקציף עוד קצת, להוסיף קמח קקאו ואבקת אפיה מנופים ולהקציף עד לקבלת עיסה אחידה, לקפל […]

פאי במלית שוקולד וקרם מוקה🌺_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

בצק:300 גר' קמח200 גר' חמאה3/4 כוס אבקת סוכר1 ביצה במעבד מזון לעבד את כל החומרים מלבד הביצה לתערובת פירורית, להוסיף את הביצה ולעבד בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולקרר שעה. לרדד את הבצק ולהעביר לתבנית פאי 26 להדק לתבנית לדקור במזלג.לאפות אפיה עיוורת בחום של 170, 20 דקות. מלית שוקולד:4 ביצים300 […]

עוג מוס מסקרפונה עם אוכמניות דובדבנים ותותים ללא גלוטן🌺🌷🌺🌷🌺

בסיס:4 ביצים2 כפות דבש/ סוכר4 כפות קמח שקדיםלהקציף ביצים עם דבשעד לקבלת קצף יציב ותפוח להוסיף קמח שקדים לערבל עוד מעט,להעביר לתבנית קוטר 24 ולאפות בחום 170 עד שקיסם יוצא יבש. מוס אוכמניות:10 גר' גלטין1/4 כוס מים קרים300 גר אוכמניות1/2 כוס דבש/ סוכר1/2 1 שמנת להקצפה1 מסקרפונה לערבב גלטין ומים.לבשל מעט את האוכמניות והדבש, להוריד […]

עוגת גבינה עם כדורי ריבת חלב🌺_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

בסיס וכדורי ריבת חלב300 גר' פתיבר100 גר' פקאניםקורט מלח80 גר' חמאה350 גר' ריבת חלב3 כפות חלבקוקוס טחון לציפוי הכדורים לרסק 250 גר' פתיבר בשקית ניילון עם מערוך.לטחון 50 גר' פתיבר עם הפקאנים לפירורים דקים, לערבב את שתי התערובות להוסיף מלח לערבב, להמיס חמאה להוסיף לפתיבר. לרכך מעט את ריבת החלב במיקרו ולהעביר לפתיבר, להוסיף חלב […]

עוגת שמרים רוגעלך_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

בצק:41/2 כוסות קמח1כף שמרים יבשים1/3 כוס סוכר2 ביצים2 כפות שמן1 כפית תמצית וניל1 כוס חלב100 גר' חמאה חתוכה לקוביותקורט מלח לערבל במקסר קמח סוכר ושמרים, להוסיף ביצים שמן תמצית וניל ולערבל מעט, להוסיף מלח. להוסיף את החלב ולערבל עד קבלת בצק אחיד, להוסיף את קוביותהחמאה תוך כדי לישה, ולעגבל עד קבלת בצק רך. להתפיח שעה. […]

עוגת ביסקוויטים גבינה ותותים 🔥🔥🔥_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

750 גבינה לבנה 5%2 שמנת מתוקהכוס חלב + כוס חלב לטבילהתותים1 אינסטנט פודינג וניל2 כפות אבקת סוכר250 גרם פתי בר /לוטוס אופן הכנה :להקציף שמנת עם פודינג וניל אבקת סוכר 3 דקותלהוסיף את הגבינה להמשיך להקציף לעוד דקה .לטבול כל פתי בר בחלב לסדר בתבנית לקצת מהגבינה ככה שלוש שכבות .לקשט לפי בחירתכם וכמובן תותים […]

עוגת שיש תפוזים🍊_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

6 ביצים מופרדות1 כוס סוכר1/4 כוס שמן21/2 כוסות קמח1 אבקת אפיה1 כוס מיץ תפוזיםגרידת תפוז מ 2 תפוזים40 גר' שוקולד מריר מומס להקציף חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב. להוסיף את החלמונים תוך כדי הקצפה, להוסיף שמן וגרידת תפוז, להוסיף את הקמח ואבקת אפיה להמשיך לערבל מעט להוסיף את המיץ ולערבל עוד מעט. להעביר […]

פאי תפוחים וקרם שקדים🍎🍎_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

200 גר' חמאה קרה1 ביצה2/3 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל3/4 2 כוסות קמח1 אבקת אפיה קרם שקדים:110 גר' חמאה רכה1 כוס אבקת סוכר100 גר' שקדים טחונים40 גר' קורנפלור2 ביצים מלית תפוחים:7 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביית או רבעים1 כוס סוכר1/2 כף קינמון בצק:לערבל במקסר חמאה סוכר ביצה ותמצית וניל.להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל עד קבלת בצק […]

עלי מנגולד ממולאים_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

2 צרורות עלי מנגולד טריים6 נתחי פרגית2 בצלים בינוניים6 פטריות יער גדולות1 כף חמאת בוטנים2 כפות קמח קוקוס2 ביציםמלחפלפל לבן/ שחור.שמן זית, אופן ההכנהשוטפים היטב את עלי המנגולד, מייבשים על מגבת וחותכים את הגבעולים הלבנים לשימוש אחר( מרק, פשטידות , תוספת לאומלט ועוד) תערובת המילוי.לשטוף היטב, לייבש ולקצוץ לחתיכות קטנות את נתחי הפרגיות.להוסיף לקערה1 בצל […]

עוגת שיש _מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

6 ביציםכוס סוכרכוס שמןכוס מיםכפית תמצית שקדים2 וחצי כוסות קמחקורט מלח1 אבקת אפיה3 כפות שוקלית או קקאו. ההכנהלהקציף סוכר. שמן ותמצית שקדים.מוסיפים כל פעם ביצה אחת ומקציפים.מוסיפים לסרוגין קמח ומים(הקמח. אפיה. ומלח – לשים בקערה)ומקציפים לתערובת אחידהמחלקים את התערובת לשניים.מקבלים תערובת בהירה בחלק השני להוסיףאת השוקולית( לנפות שלא יהיו גושים)ולהוסיף לתערובת השנייה.תבנית משומנת ומקומחת.אפיה ב- […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת טבית לשבת_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

תקשיבווו יצא סוףףףף!!!! בתוך סיר גדול לחמם רבע כוס שמן ולהוסיף 3 בצלים חתוכים לרצועות ועד להשחמה . להוסיף חלקי עוף ולהשחים משני כיוונים (במקרה שלי הכנסתי עוף שלםלהוסיף5 עגבניות מגורדות ולבשל כ5 דקותולהוסיף :2 כפות פפריקה מתוקה1 כפית פלפל שחור1 כפית שטוחה קינמון1 כפית פלפל אנגלי1.1/2 כפות בהרט לקובהוכף מלח לבשל כ 10 דקות […]

שמרים עם לוטוס ושמרים עם שוקולד 🔥🔥🔥_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

לבצק:500 גרם קמחכף שמרים2 סוכר וניל100 גרם חמאה קרה לקוביות2 ביצים4 כפות סוכרחצי כפית מלח1 כוס חלב פושר אופן הכנה:בקערת המיקסר קמח סוכר שמרים וחלב .לאחר 2 דקות מוסיפים את הביצים והסוכר וניל .בהדרגה מוסיפים את החמאה .לעוד 8 דקות לישהמתפיחים שעה .מרדדים את הבצק למלבן מורחים שוקולוד או ממרח לוטוס או כל דבר אחר […]

מרק ירקות ואיטריות_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘3 גזרים3 קישואים1 בצל2 תפוחי אדמהחצי חבילה איטריות2 עלי סלרי3/4 כפית כורכוםכפית מלחכף אבקת מרק עוףחצי כפית פלפל לבן3 כוסות מים אופן ההכנה:⚘לחתוך בצל ולטגןלחתוך את הירקות לעיגולים או חתיכות קטנותלחתוך את הסלרי לשים בסיר להוסיף מים לתת רתיחה לתבל ולבשל על אש נמוכה 45 דקותאת האיטריות להוסיף 10 דקות לפני הסוף⚘roz

תבשיל עוף וקישואים_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘5 חלקי עוף4 קישואים1 בצל2 עלי סלרי3/4 כפית כורכוםחצי כפית פלפל שחורכפית מלח3 כוסות מים2 כפות שמן אופן ההכנה:⚘להרתיח בסיר עם מים את העוף לסנן ולהוסיף לסיר לטגן לסגירה עם הבצללחתוך בצל ולטגן בסיר עם 2 כפות שמן לגרד את קליפת הקישואים ולחתוך לעיגולים להוסיף 2 כוסות מים לתת רתיחה לתבל לבשל שעה על הגז […]

מאפינס שוקולד 💕💕💕💕_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

4 ביציםכוס סוכר ( שתיה חד פעמי)כוס שמןכוס קקאו/ שוקוליתכוס מים/ קצפת/ תפוזים1 אפיה2 כוסות קמחלהקציף ביצים וסוכרלהנמיך מהירות במקסרלהוסיף בהדרגה לפי הסדר.לקחת תבניות מאפינסולמלא 3/4 גובההלאפות 180 מעלותכ- 20 דקות .אפשר להכין גאנש שוקולדאו להוסיף כוס שוקולד צ'יפס

חצילים מבושלים_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:3 חצילים5 עגבניות2 גמבות5 שיני שום1 בצלכף פפריקהכפית מחוקה כמוןכפית אבקת מרק עוףחצי כפית כורכוםכפית מלח2 פלפל חריף3 כוסות מים2 כפות שמן אופן ההכנה:בסיר לשים 2 כפות שמןלחתוך בצל ולטגןלקלף את החצילים לחתוך לריבועים לחתוך את הגמבות לרצועות לחתוך שום לקלף את העגבניות ולחתוך לרבעים לשים מים תיבול ופלפל חריףלבשל שעה ⚘roz

עוגת שיש תפוזים מהירת הכנה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

מכינים ב-5 דקות ולתנור ללא מיקסר, במיוחד אם יש אורחים בפתחרכיבים (כוס מידה – אוניברסאלית) **תבנית אינגליש-קייק גדולה (10X30) או שתיים חד פעמי. כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס שמן 2 ביצים XLכוס סוכר 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל ושקית אבקת אפייה) 2 שקיות סוכר וניל גרידת לימון/תפוזלקישוט: – חופן שקדים מולבנים/אגוזי […]

ארטישוק ממולא בשר_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘8-10 תחתיות ארטישוק250 גרם בשר טחוןלקציצות בשר:⚘שמים בקערה את הבשרלגרד בצל 1לקצץ חופן כוסברהלקצץ חופן פטרוזיליהלתבל בכפית תבלין לקציצות חצי כפית מלח חצי כפית כמון כפית פפריקה 2 כפות שמן לשמן ידיים ולעשות קציצות להניח על התחתיות ארטישוק לבשל עם הרוטבאפשר גם לטגן בפירורי לחם וביצה לפני הבישולשלא יתפרקו. לרוטב:⚘2 בצל יבש2 גבעולי סלריכף אבקת […]