עוגת תפוחים…. מומלצת לשבת❤_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים

שתפו ושימרו עוגת תפוחים נדירה 🔥🙋‍♀️עוגה תפוחים טעימה.😋👍🏻כוס מדידה חד פעמי לשתיה חמה.להצטייד בשתי קערות .תבנית 26 או תבנית מרובעת עים נייר אפיה משומן מעט.בקערה 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר , לערבל עים המיקסר ולהוסיף כוס סוכר לסירוגין להקציף 7 דקות.להוסיף חצי כוס שמן חצי כוס חלבכפית תמצית וניל ,2 כוסות קמח מנופה, 2 כפיות […]

בורקס נוסטלגי. ….במילוי בשר ופטריות_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

🧄🧅🍄 חומרים:1 חב בצק עלים. חומרים למילוי:כ- 300 גר בשר בקר טחון1 בצל קצוץ דק2 שיני שוםמלח פלפל שחוראגוז מוסטק / כל תבלין לקציצות יתאיםסלסלה פטריות טריות קצוצות.מעט שמן. הכנת המילוי:לתוך מחבת לשים את הבשר על אש גבוהה…להתחיל לערבב כ-5 דקות , עד החלפת גוון הבשר , להוסיף את הבצל והתבלינים ולערבב כ-10 דקות …לבסוף […]

עוגת היער השחור🍰_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

6 ביציםכוס קמחכוס סוכראבקת אפיהתמצית וניל50 גרם חמאהכוס קקאו. למילויצנצנת דובדבנים משומרים.ו2 כפות קורנפלור,2 כפות ליקר דובדבנים לא חובה.סרופ סוכר(מכוס מים וחצי כוס סוכר מבושל 10 דקות)2 שמנת מתוקה עם 5 כפות אבקת סוכרדובדבנים לקישוט.ההכנה:בקערת המערבל מקציפים 6 ביצים וכוס סוכר 6 דקות עד לקצף תפוח.בקערה נפרדת היבשים הקמח האבקת אפיה והקקאוכשהקצף מוכן מוסיפים בהדרגה […]

פסטה בתוספת קוביות חזה עוף🍝🍜_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

הכנה בקלי קלות !!חומרים:כ-200 גר חזה עוף קוביות/רצועות1 בצל. קצוץ3 כפת שמןפלפל שחורכורכוםתבלין של שאוורמה/ או מה שתבחרו.פסטה …לפי בחירתכם . אופן ההכנה:לתוך סיר לשים את חזה העוף הבצל והשמן…לטגן עד להזהבה…להוסיף את התבלינים ומעט מים…לבשל על אש נמוכה כ-15 דקות.לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן ולהוסיף לתבשיל, לבשל כ-2 דקות.בהצלחה !!🍜🍝

חביתה מדהימה עשירה בטעמים – בתנור_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

2 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים-*קלופים, מבושלים במים עם מעט מלח גס*מצננים מועכים לפירה – ושמים בקערהבצל בינוני-קטן – קצוץ – מזהיבים במעט שמן,מוסיפים 2-3 כפות חציל קצוץ, מערבבים ומוסיפים4-5 פטריות טריות קצוצות, מערבבים, ומוסיפיםלפי הצורך מעט מים/חלב, מצננים, מבשלים על להבה נמוכה עד קבלת מירקם הומוגני ואחיד. .מוסיפים לפירה את הבצל ותוספיו..מוסיפים 3-4 ביצים4 עלי מנגולד […]

נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים משגע_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

מהמטבח הרומני (אפשר כל דג )קצת עבודה, אבל שווה כל ביסוכן, הרומנים אוכלים חריף ולפעמים – הרבה.6-8 נתחי דג נסיכת הנילוס וללא העורשוטפים היטב, ומטפטפים מיץ לימון (רצוי טרי) וזורים מעט מלח גס4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים – מבשלים במים עם מעט מלח גס הכנת הרוטב*כל ירק קוצצים לחוד ומוסיפים לסיר השטוח והרחב (סוטאז’)– מערבבים […]

ריבת אתרוגים באהבה💗_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

לזיכוי הרביםולעילוי נשמת הורי היקרים וחמי היקרמשה בן זוהרהמסודי בת מזלטובז'כינו בן טרכיריבה שעברה את התהליךלפי ההלכה.6 אתרוגים שברכו עליהםבמהלך החג הסוכותלקלף את האתרוגים ולהוציא את הליבה.להניח בקערה עם מים קרים.3 ימים במקררכל יום להחליף מים.להרתיח . לשפוך את המיםככה 7 פעמים.לקחת סיר שטוחלהניח בתוך הסיר סוכר ( קילו)מיץ מלימון שלםוהניח את האתרוגים( לחתוך לחתיכות […]

גלילי פסטה ממולאים בבשר_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

חבילה של פסטה גלילים.500 גרם בשר טחון.צרור פטרוזליה קצוצהבצל יבש קצוץ דק.2 שיני שום קצוצים.כפית מלחכף פפריקה מתוקה.כפית פלפל לבן.כף כמון.לרוטב:קופסת שימורי עגבניות מרוסקות.כפית מלחקופסא קטנה רסק עגבניות.כף פפריקה2 כפות שמן זית.כף כמוןכף כורכום.כפית אבקת בזיליקום.כפית אבקת צ'ילי.2 כוסות מים.לבשל את הפסטה חצי בישול .לערבב בשר עם התבלינים המצויינים במתכון.ולהתחחל למלא את הפסטה(הפסטה אמורה להיות […]

כדורי אורז (ארנצ'יני)במילוי מוצרלה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

את כדורי האורז אני מכינה תמיד בשבועות מאז?שילדי היו קטנים.היום ביקש ממני הבן החייל שלי אז הכנתי עבורו😘😘.3 כוסות אורז עגול70 גרם חמאהביצה.כפית מלח2 כוסות מים. מילוי: גבינת מוצרלה.לציפוי בלילת ביצה ופירורי לחם.בסיר רחב להניח חמאה ואורז מלח ומים.ולערבבלתת למים להצטמצם לערבב מידי פעם.להוריד מהגז לתת לאורז להתקרר להכניס שעה למקרר.לאחר שעה להכנעס ביצה לתערובת […]

פלפלים קלויים בתחמיץ מהמטבח הרומני של אמא בוצי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

2 פלפלים צהובים2 פלפלים כתומים3 פלפלים ירוקים בהירים (נקראים נהריה)5 פלפלים אדומים (אפשר להכין רק עם פלפל אדום = גמבה)1-2 פלפלים ירוקים חריפים או יותרשוטפים היטב מנגבים משאריות המים, קולים בגריל, או על אש גלויה, או על להבת הגז, מסובבים לכל הצדדים עד השחרה, מכניסים לסיר עם מכסה או לשקית ניילון וסוגרים….עד שמתקרר קצת…מקלפים ושוטפים.עכשיו, […]

דגים ברוטב חריף_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

4-5(תלוי בכמות הסועדים)פילטים דג מושט.2 פלפלים חריפים חצוים לאורך2 גזרים חתוכים .בצל יבש חתוך לעיגולים.6 שיני שום.רסק עגבניותשמן זית.כף.פפריקה אדומה בשמן.כף כמון.כף תבלין לדגיםכפית מלחעלי כוסברה.את הפילטים להשרות בלימון ומלחלשמן תבנית בשמן זיתלהניח בצל פרוסושיני שום קלופיםלשוף את הדגים להניח על הבצל לסדר בינהם את הפלפלים והגזר.בקערה נפרדת להניח 2 כות שמן זיתרסק עגבניות,מלח,כמון,פפריקה,ותבלין לדגים […]

עוגת מוקה חלומית🏵_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

לעוגה:4 ביצים.כוס ורבע קמחשקית אבקת אפיהתמצית ונילכף נס קפה(זה מה שעושה את טעם המוקה)חצי כוס מיץ תפוזים.חצי כוס שמן.כוס סוכר. לציפוי: ולמילוי העוגה:2 שמנת מתוקה2 כפות קקאו.2 כפות נס קפהאבקת סוכר. ההכנה:להפריד חלבונים וחלמונים .להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.בקערה החלמונים להוסיף שאר החומרים ולערבב היטב.להוסיף את הקצף ולערבב בתנועות קיפול.לאפות בחום 180תבנית […]

מג'דרה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

מתכון שונה קצת ממה שרגילים11/2כוסות אורז פרסי.11/2 כוסות עדשים ירוקים.2 בצלים קטניםכף כמוןכף כורכוםכפית מלח2-3כוסות מים.לשטוף היטב את האורז והעדשים כל אחד בניפרדלבשל במים כל אחד בניפרדחצי בישוללטגן בסיר רחב וכבד כמון וכורכום בשמן קנולה או שמן זית כדי שיפתחולהוסיף בצל ולטגןלהוסיף מלח אורז ועדשים ולטגן ואז 2-3כוסות מים בישול עד שמתרכך.(מי שלא רוצה בצל […]

עוגת וניל בחושה עם נגיעות רוטב משמש_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

עוגה קלה קלה בחושה עם הפתעה בפנים.אפשר ריבת מישמיש אני השתמשתי במחית כוס וחצי קמח3 ביציםכוס סוכרתמצית וניל.אבקת אפיה.חצי כוס מיץ תפוזיםחצי כוס שמן.מקל וניל(לא חייב למי שאין).2 כפות שוקוליתמחית מישמיש(2 כפות)לערבב את כל החומרים למעט המישמיש והשוקוליתלחלק ל2 קערות את הבלילהלקערה אחת להוסיף את השוקוליתלשמן תבנית מס 22לצקת בלילת וניל בקצה את הבלילה עם […]

פלפלים ממולאים טעם שלעוד ועוד שוב ושוב😁_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

כ 10 פלפלים אפשר לשלב צבעים.2 כוסות אורזחצי צרור פטרוזליה קצוצה דקבצל קצוץ דק.מיץ מלימון אחד.כפית פלפל שחור.כפית פפריקה מתוקהכפית כמוןכפית מלחכפית שמן זיתלערבב הכל עם האורז.לנקות את הפלפלים ולהשאיר את מכסי הפלפלים בצד.למלא ולסגורלהניח בסיר רחב. לרוטב:קופסה קטנה של רסק עגבניותקופסא עגבניות מרוסקותבצל קצוץכף פפריקהכפית פלפל שחורכף כורכום.כפית בזיליקום2 כוסות מים לערבב היטב ולהטסיף […]

זלביות תמניות אסלי_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

אוכלים עם רסק עגבניות ביצים קשות .5 כוסות קמח .כף שמרים יבשיםכף סוכרכפית מלח2-3 כוסות מים. להניח את החומרים היבשים בקערה לצקת בהדרגה מים תוך כדי לישה,הבצק אמור להיות רך לא דליל אבל רך מאוד.להשאיר שעה להתפחהללוש שוב ואז להכין קערית מיםלטבול את היד במים ולקרוץ כל פעם חתיכה (המים נועדו שהבצק לא ידבק ליד)לטגן […]

מקלובה בשר טחון_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

2 כוסות אורז מבושל. לבשר:500 גרם בשר טחון.בצל קצוץ דק2 שיני שום כתושים.כפית מלחכפית פלפל לבן.כף פפריקה.כף כורכום.כףרסק עגבניותלטגן מעט את הבשר להוסיף תבליניםלהוסיף שאר החומריםעם חצי כוס מיםלהניח בתחתית סיר רחב משומןמעליו לסדר את האורזלבשל 10 דקותולהפוך.

עוגת שמנת בחושה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

עם גרגירי רימון יכולה טוב ללכת גם עם פירות יער.3 ביציםכוס וחצי סוכר(כוס חד פעמי שתיה חמה).שקית סוכר וניל או תמצית וניל.200 גרם שמנת חמוצה.כוס וחצי קמח(כוס חד פעמי שתיה חמה).שקית אבקת אפיה.רבע כוס שמן.גרגירי רימון.לערבב היטב את הביצים והסוכר להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב.לשמן תבנית אינגליש קיי ולרפד בנייר אפיהלפזר מעל את גרגירי […]

טנזיה_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לפרוס שלושה בצלים דק ולטגן עד להזהבה.להוסיף חופן שקדים קלויים, אגוזי מלך וקשיו קלויים ,חופן צימוקים ,חופן משמשים, שזיפים שחורים, חתוכים לריבועים.להוסיף4 כפות סילאן,חצי כוס מים.חצי כפית קינמון,מעט מלח,חצי כפית פלפל שחור, לערבב עד ל צבע בגוון יפה

עוואמה קראנצי בטירוף ומלא דבש🍯_מתכון של סמדר ואלי וקנין – מאסטר מתכונים

מתכון מדוייק של נוף עתמאנה איסמאיל2 כוסות קמחקורט מלח2 כפות קורנפלור1 כף סוכר1 כפית שמרים1 כף סירופ סוכר1 ו 1/3 מים פושרים. סירופ :1 כוס סוכר1/2 כוס מים1 כפית ממיץ לימוןמרתיחים ומערבבים ל 2 דקות ומורידים מהאש. מערבבים בקערה ביד את כל היבשים ומוסיפים את כף הסירופ ובהדרגה את המים.צריך לצאת בצק נוזלי.לשים את הבצק […]

עוגת סולת בניחוח עז של תפוזים_מתכון של ג'וליאנה רומני חכמון – מאסטר מתכונים

גבוהה רכה. יכולה להיות שלכם לפוריםלרכיבים100 גרם קמח מנופה14 גרם אבקת אפיה150 גרם סולת100 גרם סוכר120 גרם שמן חמניות5 ביצים גדולות200 גרם מיץ תפוזים70 גרם קוקוסגרד מתפוז לסירופ200 גרם מים170 גרם סוכרסחיטה מ-1/2 לימון3 -2 טיפות תמצית שקדים איך מכיניםלמיקסר מעבירים ביצים. מקציפים ובהדרגה מוסיפים סוכר. לקצף תפוח. בהדרגה בזילופים מוסיפים שמן. בזילופים את מיץ […]

עוגה קלה קלה לחג🌷🌹🍎🍏_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

בצק עלים מרודדנייר אפיהקופסת שמנת מתוקה להקצפה.5 כפות אינסטנט פודינג.לרדד את הבצקלצייר על נייר האפיה תפוחלגזור להצמיד לבצק המרודד ולחתוך לפי הצורה (יש להכין 2 כאלה)לאפות בחום 17025 דקותלהקציף שמנת מתוקה עם 5 כפות אינסטנט פודינג ונילמצננים את המאפה מזלפיםומניחים את השכבה השניה ושוב מזלפים.אפשר לפזר נצנצי זהב אכילים(לחגיגיות)😊חג שמח

תבשיל בשר בקר עם ירקות שורש_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

קילו כתף טלה,חתוך לקוביות10 עלי דפנה10 שיני שום3 גרגירי הל.כפית אגוז מוסקטכף פפריקהבצל יבש.כף כמוןכף ציליפלפל חריף קצוץ.כף כורכום.2 כוסות ייןירקות שורש אני השתמשתי בגזרים צבעוניים.לטגן את קוביות הבשר כדי שיצטמצם.להכניס לסיר מים לבשל שעה וחצי עם גרגירי הל .בסיר רחב לקצוץ בצל שום פלפל חריף להניח ירקות שורש את הבשר עלי דפנה לתבל .לצקת […]

עוגה מצויירת זו העוגה שעשתה הרבה הדים_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

חלק תיארו גובלןחלק אמרו שעליתי על סטארטאפ😊חלק אמרו פשע לחתוך אותה.אז הנה לפניכם עוגה בחושה קלה מאוד. המצרכיםכוס וחצי קמחשקית אבקת אפיהתמצית ונילכוס סוכרחצי כוס שמןחצי כוס מיץ תפוזיםלערבב לשמן תבנית קפיצית עגולה מס 22לאפות בחום 18045 דקות להכנת הציפו2 קופסאות שמנת מתוקה5 כפות אינסטנט פודינגלהקציף לקצף אחיד ויציבלהשאיר ב2 קעריות מעט מהקצפת להוסיף לאחת […]

פיתות במילוי בשר וצנוברים_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

לבצק: 5 כוסות קמח(כוס חד פעמי שתיה חמה)כף וחצי שמרים יבשים.כף וחצי סוכרכפית מלח.כוס וחצי -2 כוסות מיםפושרים להוסיף את המים בהדרגה.הבצק צריך להיות רךללוש ביד בתנועות קיפול.למרוח מעל שמן זית ולכסות את הבצק שעה.למילוי תבהית בשר בקר טחון.(יוצא כ500 גר')חצי כוס צנובריםמעט מלחמעט פלפל שחור.לטגן מעט את הצנובריםלטגן מעט את הבשר טחון לתבל ולהניח […]

חלת דבש וחמאה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

לכבוד ראש השנה ובכלל לכל השנה שנה טובה.5 כוסות קמחכף ורבע שמרים.כוס מים פושרים3 כפות דבשחצי כפית מלח25 גרם חמאה מומסתללוש 8 דקות לתת התפחה שעה.ליצור כדורים לסדר בכל צורה שתרצו לתת התפחה חצי שעה נוספת בתבניתלמרוח חלב וביצהלאפות בחום 180 40 דקותלחמם במיקרוגל 3 כפות דבש וחצי כוס מים פושריםלפזר מעל החלה🍯🍯🍯

דלעת ממולאת_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

יכולה בהחלט להתאים לשמחת תורה הקרב אלינו. לרוקן דלעת (היא מלאת גרעינים)את הגרעינים מפרידים מהתכולה.חותכים את פנים הדלעת לקוביות קטנות ומשאירים בצד.משמנים את הדלעתמורחים תערובת ציליפלפל שחורפפריקה מתוקהמלח,בזיליקום,ושום כתושמורחים פנים וחוץ.מבשלים כוס אורז עגול חצי בישול.מוסיפים רת קוביות הדלעתלאחר שהתבשל מתבליםבכפית כמוןכפית פלפל שחורכוס פטרוזליה קצוצהחצי כוס נענע קצוצה.כפית מלח.כפית פפריקה מתוקהממלאים את הדלעת סוגרים […]

משמשים תאנים,תמרים ממולאים בבשר כבש ובקר_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

לבשר 500 גר בשר בקר טחון500 בשר כבש טחון6 שיני שום כתושיםצרור פטרוזליה קצוצה,כפית אבקת צ'ילי .כפית פלפל שחור.כפית פפריקה מתוקה.כפית כמון.כפית מלח.לערבב הכל יחד עם עיסת בשר המילוי.10 משמשים10 תאנים10 תמרים.להתחיל למלא את הפירות .לרוטב:2 כוסות מים.כוס רכז רימונים.כוס יין.כפית פפריקהכפית כמוןחצי כפית תימיןחצי כפית פלפל שחור.להכניס את הפירות הממולאים בשר ולבשל עד שהרוטב […]

עוגיות פולי קקאו_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

100 גרם חמאה רכהכוס ורבע אבקת סוכרחלמון2 כפות קקאו.סוכר ונילכף נס קפהכף וחצי מים חמים2 כפות קורנפלור. בקערה מערבבים נס קפה והמים החמים בקערה שניהחמאה רכה יחד עם אבקת סוכר קמח קורנפלור קקאו והביצהמוסיפים את הקערה עם הנס קפה מערבבים היטבמשאירים במקרר שעה.מכינים כדוריםוחורצים קו באמצע אפיה בחום 70.12 דקות יוצאים 30 עוגיות

פאי בצק פריך עם חלווה ושקדים❤_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

2 ביצים1/2 כוס סוכר ( כוס חד פעמי שתיה חמה)3 כפות מים1/2 כוס שמן1 סוכר וניל3 וחצי כוסות קמח1 אבקת אפיהמכינה בצק מכל החומריםקמח מוסיפה בסוף.מחלקת את הבצק –תבנית פאי 24( והחלק שנשאר שמתי בתבנית קטנה)מרדדת 3/4 מהבצקבתבנית עם נייר אפיהמפזרת חלווה בנדיבותשמה שקדים / אגוזים.אופה ב- 180 מעלותכ-40 דקות.שופכת מייפל על העוגה החמה.

עוגת קפה רכה ואוורירית והכי חשוב טעימה וקלה להכנה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

מתכון של צופית בן יוסף4 ביציםכוס אבקת סוכרשקית אבקת אפיה2 כוסות קמח תופח.חצי כוס שמןכוס נס קפה ללא חלב..להקציף את הביצים עם אבקת הסוכר לקצף אחיד.בקערה נפרדת החומרים היבשים להוסיף בהדרגה את כוס הקפה והשמן.לאחר מכן להוסיף את הקצף בהדרגה לערבב בתנועות קיפול.לשמן תבנית ולצקת לתוכה את התערובת.לאפות בחום 18049 דקות