עוגת קפה ומוס אספרסו_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

להמיס בתוך סיר קטן200 גם שוקולד מריר איכותי,1 כפית קפה שחור,כפית נס קפהשמנת מתוקה ..לצנן לעטוף ולהכניס למקרר.לאחר שעתיים להוציא מקירור ולהקציף מעט…להוסיף 2 שמנת מתוקה יחד עם 2 כפות קרם אספרסו (קנוי) ולהכניס למקרר עד שהעוגה תהיה מוכנה .להקציף 5 חלבונים עם 1 כוס כור לקצף אוורירי. להוריד דרגת מיקסר ולהוסיף : חלמונים ,1/2 […]

עוגת טורט שוקולית_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

שבת מבורכת בבשורות טובות לכולם❤התברכתי שנולדה לנו נסיכה (היום 27/08/2021 יום שישי ) 6 ביצים Lכוס סוכרכוס שמןכוס קצפת צמחית/ מים2 כפות נס קפהחצי כוס שוקולית2 כוסות קמח1 אבקת אפיה. אופן ההכנה-3 תבניות אינגליישמשומנות ומקומחות.1) להקציף ביצים לקצף יציב ותפוח.להוסיף סוכר – הקצפה של 5 דקות לפחות.להנמיך מהירות להוסיף שמן, קצפת,בסוף קמח, שוקולית ,נס, ואבקת […]

סיר ברכות לחג ראש השנה,טנזייה,דלעת עם צימוקים,צלי בשר_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חג שמח שנה מבורכת חברים יקרים לסיר הברכות:3 עלי פרסה4 גבעולי עלי סלקחופן שעועית ירוקהחבוש 1רבע דלעתבצל 13 תמרים צהובים אופן ההכנה:לטגן בצל לשים את הירקות בקבוצות לתבלעם כף אבקת מרקחצי כפית מלחחצי כפית כורכוםחצי כפית פלפל לבןאת החבושים אני מרתיחה לפני ואז מצרפת לסיר⚘roz

קציצות דלעת ובטטה_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים לקציצות:⚘חצי קילו בשר טחון1 וחצי בצל יבשחצי חבילה כוסברהחצי חבילה פטרוזליהכפית תבלין לקבבחצי כפית כמוןכפית פפריקהכפית מלח2 כפות שמן אופן ההכנה:⚘לגרד בצל לקצץ פטרוזליה וכוסברה לשים בקערהבשר בצל ירק ותבליניםלערבב הכל לתת לזה לנוח 15 דקות שהבשר יתפוס את הטעמים לעשות כדורים לשים בסיר עם הרוטב. לרוטב:⚘2 כוסות מים2 כפות רסק4 עגבניות מגורדות1 בטטה1 […]

פאי תפוחים_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

לחג ראש השנה חומרים לבצק:⚘כוס וחצי קמח100 גרם מחמאהכפית סוכרקורט מלח1 ביצה אופן ההכנה:⚘rozלשים בקערה קמח מחמאה סוכר ומלח ללוש לבצק להוסיף ביצה ללוש לבצק לרדד בתבנית פאי וגם בדפנות להקפיא חצי שעה להוציא לחורר לאפות25 דקות להניח מעל נייר פרגמנט מעל לשים שעועית יבשה או חומוסלאפות על 180 מעלות למילוי:⚘לקחת 5 תפוחים לחתוך לחתיכות […]

עוגיות קוקוס אננס_מתכון של מימי נידם – מאסטר מתכונים

אננס חתוך מקופסא גדולהכוס מי אננס ( המים מתוך קופסת האננס)כוס וחצי סוכר1 סוכר וונילכף גלוקוזכף ליקר כלשהו3 כוסות קוקוסלסנן את האננס ולטחון אותו.לשים בסיר את המים הסוכר הגלוקוז סוכר הווניל הליקר והאננס הטחון.לערבב ולבשל עד לצימצום, לצמצם היטב. להוסיף את הקוקוס ולערבב היטב.לחלק למספר קעריות כמספר הצבעים שתרצו.להוסיף צבע מאכל לערבב היטב ולהשאיר להתקרר.לגלגל […]

סלט גזר מתוק עם אננס_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘roz7 גזרים4 עיגולי אננס משומרחצי כוס צימוקיםכף סוכר חוםרבע כפית קינמוןקורט אגוז מוסקטרבע כוס מיץ תפוזיםרבע כוס מיץ אננסחצי מיץ לימון אופן ההכנה:לגרד את הגזרים בפומפיהלחתוך אננס לקוביות לשים בקערה להוסיף צימוקים את הצימוקים משרה עם חצי כוס מים חמימים 10 דקות סוכר קינמון וקורט אגוז מוסקט ומיץ לערבב הכל יחד לשים במקרר⚘roz

עוגיות שיבולת שועל משגעות_מתכון של מרי שקד שירזי – מאסטר מתכונים

שמים בקערה את כל המצרכים היבשים:נמדד בכוס של 240 מ"ל כוס שיבולת שועל3 כפות קמח (אפשר קמח כוסמין)2 כפות שומשום3 כפות אגוזים טחונים או שקדים טחוניםכפית אבקת אפייהרבע כפית קנמון ,2 כפות סוכר חום2 כפות חלבה2 כפות שקדים פרוסיםמערבבים היטב בקערה נוספת, שמים את המצרכים הרטובים :1 ביצהכפית דבש (אפשר גם סילאן)2 כפות טחינה גולמית1/3 […]

ריבת תפוחים ושזיפים _מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

ניתן להפחית סוכר לתפוחים : חשוב להשתמש בתפוחים חמוצים גרנד סמית. קילו סוכר10 תפוחים לערך ,מקולפים שטופים וחתוכים לפלחים או לריבועים קטנים2 מקלות קינמון1/2 כפית ציפורן טחון (אישית לא אוהבת)1/2 כפית בהריון של קינמון או כפית מלאה3/4 כוס לימון טרי סחוט.להניח על הגז עד לרתיחה ולהוריד לנמוך עד לסמיכות הריבהלריבת השזיפים:3 כוסות סוכרמקל קינמון4 טיפות […]

כופתאות בשר ברוטב עגבניות ועוד🥘🍲_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

אפשר להכין כדורים או קבבים קטנים….אפשר להוסיף ירק שאוהבים !!! חומרים לבשר:500 גר בשר בקר טחון.חופן בטרוזיליה1 בצל קצוץ דקשום (לפי הטעם)מלחפלפל שחור*** להוסיף תבלינים לפי טעמכם. חומרים לרוטב:1 בצל1 כף שוםרסק עגבניותתפו"א קוביות1 קופסה פטריותמלחפלפל שחורפפריקהשמן**להוסיף לרוטב תבלינים ששמים בכדורים . אופן ההכנת הכופתאות:לקצוץ את הפטרוזיליה הבצל השום, והתבלינים…להוסיף לבשר ..לערבב היטב (כמו לישה)לשמור […]

עוגת דבש משגעת_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

עוגת דבש משגעת ❤❤❤❤אילנה טללפני הכל:העוגות העגולות נאפו על ידי ערבוב כל המרכיבים במתכון יחד בקערה ללא מיקסר !העוגות פס הארוכות נאפו על ידי הקצפת החלבונים והסוכר בנפרד ורק בסוף לאחד עם שאר הבלילה בתנועות עטיפה, התוצאה..גבוהה יותר ואוורירית יותר.המרקמים שונים, אך טעימים מאוד.אני אישית אוהבת את המרקם של הכל יחד ללא מיקסר..שנה טובה ומתוקהראש […]

קציצות לחם טעימותתתת😋_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים

7 פרוסות מושרות במיים.מיספר שניות.לסחוט היטב ,לקצוץ ,להעביר לקערה, לקצוץ בצל ולטגן.להוסיף את הבצל המטוגן לקערה עים הלחם,להוסיף 2 ביצים,פטרוזיליה קצוצה, מלח מעט פלפל .כף פרוריי לחם.לערבב היטב ,לטגן משתיי הצדדים.טעים קר או חם😋

שוקולד ממולא בטופי קרמל ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לעיסת השוקולד לערבב הכל יחד50 גרם חמאה מומסת3/4 כוס אבקת סוכר3 כפות מים1 כוס אבקת חלב2 כפות מלאות קקאו.להכניס למקרר לשעה .לקחת מהעיסה לפתוח על כף היד לדק להוסיף טופי קרמל (קנוי) לסגור לכדור או לשים בתוך תבנית סיליקון חצאי כדורים ..ולהקפיא לשעתיים

מופלטה_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘ קילו קמח2 כפות סוכרכף שמריםכף ערק2 כפות שמןכף מלח3 כוסות מים פושריםושמן בקערה לשימון אופן ההכנה:⚘roz לנפות את הקמח לעשות גומה לשים שמרים וסוכרמעל לשפוך כוס מים חמימים ללוש להוסיף את שאר החומרים ללושלתת לתפוח חצי שעהלחלק לכדורים להניח על נייר אפייה משומן לכסות את הכדורים ולרדד כל כדור בין 2 ניירות אפייה משומנות […]

קרואסונים מטוגנים_מתכון של אהובה אלפרון ע"י ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

כוס מיםכוס חלבכוס שמןכף מחוקה שמרים2 כפות סוכר לערבב … לתת מנוחה מספר דקות להוסיף 23 כפות קמח כל פעם 2 כפותלערבב… הבצק אמור להיות צמיגי …לתת מנוחה לחלק ,לפתוח לעיגול ,ליצור משולשים ,לגלגל לקרואסוניםלהניח רבע שעה ואז לטגן בשמן בהצלחה❤מילאתי בחמאה וריבה

מנה מתוקה מהפיליפינים-קלה להכנה…מפתיעה בטירוף_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים

כל מי שהתחיל לקחת מהצלחת, סיים שורה שלמה!הדבר היחיד שהוא טריקי זה לקנותאת קמח האורז המיוחדהיא ללא גלוטןמלאה טעם ומרקםאתם חייבים לנסות! בקערה מערבבים יחד (עם כף, לא משהו מיוחד):2 כוסות עמילן אורז לבן / קמח אורז דביקנקרא Glutinous rice flour וקונים אותו בחנויות מהמזרח הרחוקכוס מי ברזייווצר בצק אחיד וחלק וממש מעט דביקצריך להיות […]

תבשיל כבד ותפוחי אדמה❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

קילו כבד לצלות על הגז מטעמי כשרותלטגן 2 בצלים לרצועות ועד להזהבה.להוסיף :1 כפית כורכום1/2 כפית פלפל שחור1/4כפית שום כתושכפית מלח1/2 כוס מים…להוסיף 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות ולבשל עד לרכות.אם חסר מים ניתן להוסיף מעט.את הכבד להוסיף בסוף ל7-8דקות . הכנסתי מעט לתנור 🙂

עוגה בחושה פרווה/חלבית 😋👍🏻_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים

4 ביצים1 כוס סוכר1 מיכל שמנת חמוצה½ כוס שמן1 ½ כוס קמח מנופהכפית וחצי אבקת אפייה שוקולד ציפס מחממים תנור ל170-180 מעלות טורבו.בקערה מקציפים את הביצים והסוכר (7 דקות בערך).לאחר מכן להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמנת החמוצה והשמן.לערבב אבקת אפייה וקמח יחד לערבב .להמנע עירבוב יתר . אחרת העוגה תהיה יבשה.לשפוך לתבנית משומנת […]

שבקייה מושלמת הכי מתפצפצת בפה😋-מתכון מנצח🏅_מתכון של סמדר ואלי וקנין – מאסטר מתכונים

✍🏻מצרכים1 מחמאה בטמפרטורת החדר1/2 1 כוסות מים רותחים3 כפות חומץ1 שקית אבקת אפייהבערך קילו קמח (משתנה מסוג לסוג) ✍🏻אופן ההכנהעם וו לישה מערבבים מחמאה ומים רותחים, תוך כדי לישה מוסיפים חומץ, אבקת אפיה וקמח וממשיכים ללוש ולהוסיף קמח לפי הצורך.👈🏼הבצק צריך מנוחה במקרר לפחות שעה👈🏼כוס מדידה לשתייה חמה✍🏻סירופ סוכרקילו סוכר3 כוסות מיםמיץ מלימון להרתיח עד […]

עוגה בחושה מהירת הכנה_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים

יש בה שמן זית וקמח כוסמין ושניהם יחד יוצרים עוגה רכה ונימוחה במיוחדתמיד כיף שיש כזאת על השיש מחכה לקפה תבנית אינגליש משומנת היטבמחממים תנור ל- 175 מעלות טורבו (אם יש) בקערה טורפים יחד:כוס ועוד רבע חלב סויהכף מיץ לימון/חומץ פשוט/חומץ תפוחיםכוס סוכר חום בהיר1/3 כוס מייפל(אפשר גם רק סוכר)1/2 כוס שמן זיתכפית תמצית ונילמוסיפים:2 […]

קיש בטטה ופטריות ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

להתחיל בהכנת הבצק בוו גיטרה :2 כוסות קמח100 גרם חמאה חתוכה לקוביות1 ביצהכף אורגנו4 כפות מים קריםלעטוף ולהכניס למקרר לשעה. לסדר מעל תבנית פאי נשלפת למלא במילוי לפזר מעל גבינה צהובה ולהכניס לתנור על 180 מעלות כשעה . למילוי :לטגן במעט שמן 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות להוסיף כ 15 פטריות טריות לטגן מעט ולהוסיף […]

בקלאווה עיראקית מבית אמא_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

חומרים לסירופ:1.5 כוסות סוכר1/2 כוס דבש2 כוסות מים1 כף מיץ לימון טבעי מילוי:350 גר בוטנים350 אגוזים1 כפית קינמון1 כפית הל טחון1 כוס סוכר 2 חב עלי פילו300 רג מרגרינה1/2 כוס שמן (להמיס את המרגרינה ולערבב עם השמן) מתכון:שלב 1 ) הכנת הסירופראשית יש להכין את הסירופ ולקררו….בסיר שמים כוס וחצי סוכר.1/2 כוס דבש.2 כוסות מים. […]

סיגר מרציפן שקדים הכי טעים שיש🔥🔥_מתכון של סמדר ואלי וקנין – מאסטר מתכונים

✍🏻 מצרכים לבצק3 כוסות קמחכוס שמןכוס מיםמעט מלחכף סוכרכף חומץ ✍🏻אופן ההכנהלערבב את כל המצרכים לבצק ולתת מנוחה במקרר חצי שעהלחלק את הבצק ל 4 ולרדד דק דק וליצור מרובעים, למלא במילוי מרציפן לגלגל לסיגר ולטגן, לטבול את הסיגר בסירופ כשהוא קר והסירופ חם ✍🏻מילוי מרציפן3 כוסות שקדים טחוניםתמצית שקדים2 ביציםגרידת לימוןכוס אבקת סוכר ✍🏻סירופקילו […]

בצק מטוגן ממולא במלבי ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

למלבי :לבשל על הגז1/2 ליטר חלב1/2 שמנת מתוקה3 כפות קורנפלור1/2 כוס סוכר4 טיפות תמצית מי ורדיםלערבב כל הזמן עד לסמיכות ,להעביר לקערת זכוכית לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעתיים. לבצק: 2 כוסות קמח3/4 כוס מים – אם חסר מעט ניתן להוסיף בכפותקורט מלחלעבד לבצק נוח וגמיש ליצור כדורים 6,7 כדורים למרוח עליהם מעט שמן ולכסות בנילון […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת חלבה ביתית עם פיסטוקים_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים

מרכיבים1/2 ק"ג טחינה גולמית250 גרם סוכר לבן1כוס מים1 סוכר וניל1כוס פיסטוקים קלופים וקלויים אופן ההכנהשמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה..בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות .מפעילים את המיקסר במהירות […]

צלי בשר ביין_מתכון של זהבה אבילחאק – מאסטר מתכונים

בשר מספר 5 כ 2 ק"גלטגן את הנתח בשלמותו בשמן זית כאשר נסגר להוסיף מים ועלי דפנה לבשל על אש נמוכה כ 3 שעותלהוציא מן המים להכניס לפריזר לחצי שעה כאשר מתקרר נוח יותר לפרוס אותו לפרוסות יפותלטגן 2 בצל קצוץ עד שנהיה שקוףלהוסיף לסיר כוס יין אדום, כוס מים, חצי כפית פפריקה, כפית מלח, […]

ריבועי לימון ❤עוגה ללא מיקסר ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

תבנית 24כוס מדידה חד פעמי חםלבסיס1 כוס קמחרבע כוס סוכר100 גרם חמאה3 כפות מים או חלבלהדק לתבנית 24 עם נייר אפיה מעל .לאפות כ 15 דקות ולהוציא מהתנורלהקציף ידני 4 ביצים 1 כוס סוכר גרידה משני לימונים שלושת רבעי כוס מיץ לימון טרי רבע כוס קמח.לערבב היטב ולשפוך על התחתית לאפות על 180 מעלות כ […]

לחמניות מתוקות_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים

מצרכים (10-12 לחמניות):3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)כף גדושה שמרים יבשים3 כפות גדושות סוכר4 כפות מלאות דבשביצה3/4 כוס מים פושרים (180 מ"ל)6 כפות שמןכפית מלח לציפוי: ביצה טרופה, כפית דבש ושומשום. אופן הכנה:-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים דבש, ביצה ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן […]

מקלות שומשום ומקלות שום 🌺_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

1 ק"ג קמחכף מלח2 כפות סוכר2 כפות שמרים שטוחות4 כפות שמן(אפשר שמן זית)2 וחצי כוסות מים פושרים.להכין בצק. מים להוסיף בהדרגה.לתת התפחה של שעה.לחלק את הבצק ל-4 חלקים שוויםלרדד כל חלק בנפרדלחתוך לרצועות ולגלגללהניח בתבניתלמרוח ביצה ושומשום.בחלק השני לקחת קערה עםראש שום כתוש וצרור פטרוזיליהמלח גס. ושמןלערבב ולפזר על הרצועות.( אפשר להכין כלחמניות שום)ולהכניס לתנור […]

קציצות דגים 🙂_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

מתכון ותערובת של אחי רמי ג'נאח מי שלא מכיר אותו אז הוא גם קבלן ,זמר ובשלן בחסד ..פשוט מוכשר 🙂הריח חוגג 🙂 לטחון במעבד והכל יחד , מוסר ים לבן ופילה מושט .צרור כוסברה1/2 ראש שום טרי2 בצל1/4 בטטה1 כפית כורכום1 כפית פפריקה1/2 כפית פלפל שחור2 ביצים2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות .לערבב לעיסה ולטגן במעט […]

בורקס תפוח אדמה עם רוטב פטריות_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים

1 בצק עלים שמרים ( לא קפוא ). תפוח אדמה .2 ביצים .1 בצל גדול חתוך דק . לרוטב הפטריות :1 קופסה של פטריות פרוסות .1/2 כפית מלח2 כוסות מים .כף פטרוזיליה קצוץ דק1/4 כפית כוכרום .1 כף גדושה של קרונפלור.מלח / פלפל לפי הטעם אופן הכנה :לבשל בסיר את התפוח אדמה והביצים עד לתערובת […]

עוגת יום הולדת פרווה כולל ספרות משוקולד_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘roz4 ביציםכוס סוכר2 כפות קקאוכוס נס קפה( כפית קפה גרגרים + מים חמים)3/4 כוס שמן1 ורבע כוסות קמח1 אבקת אפיהתבנית 26 לאפות 2 עוגות אופן ההכנה:⚘להקציף את הקרם עם הסוכר לקצף תפוח להוסיף את הנוזלים ולבסוף את החומרים היבשים לאפות 40 דקות על 160 מעלות לקרם באמצע:⚘1 שמנת מתוקה1 אינסטנט פודינגכף סוכר אופן ההכנה:להקציף שמנת […]

עוגת אגוזים בחושה_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘roz5 ביציםכוס ורבע סוכר1 כוס נס קפה(מים+כפית נס)2 כפות קקאו1 סוכר ונילכוס ורבע קמחאבקת אפיהכוס קוקוסכוס שמן3/4 כוס אגוזים אופן ההכנה:להקציף ביצים עם סוכרלקצף תפוח להוסיף את כל הנוזלים ולערבב את החומרים היבשים לערבב לשים רבע מהקמח לערבב עם האגוזים שלא ישקעו לערבב הכל הכל לעיסה חלקה לאפות 160 מעלות40 דקות לפזר מעל אבקת סוכר […]

קובנה – חלה תימנית רכה ואוורירית_מתכון של מרי שקד שירזי – מאסטר מתכונים

מאוד טעימה וממכרת.. ניתן להחליף את החמאה או המחמאה בשמן או שמן זית. מצרכים :קילו קמח2כפות שמרים יבשים4 כפות סוכרכף מלח3 כוסות מיםביצה אופן ההכנה :ללוש הכל לבצק, להתפיח.ללוש שוב ולהתפיח.לחלק את הבצק ל 10 כדורים.לרדד כל כדור עם הידיים ולמרוח חמאה או מחמאהולסגור בצורת שבלול.להניח בסיר ג'חנון מרופד, עם נייר אפייה.להתפיח עוד עשר דקות.להכניס […]

עוגת תפוזים😊☕😋_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים

לחתוך פרוסות תפוז ,ולהניח בתחתית התבנית אפשר בלי פרוסות התפוז ..תבנית 26 עגולה או קוגלהוף משומנת.לחמם תנור 180 מעלות.רצוי להשתמש עים מיץ טיבעי הכי טעים1 ורבע כוסות סוכר250 גרם חמאה5 ביצים2 וחצי כוסות קמח מנופה1 שקיק אבקת אפייה1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי!קליפה מגוררת מתפוזחמאה וסוכר בקערה להקציףהיטב.להוסיף ביצים אחת בכל פעםלהוסיף את הקמח ,אבקת […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת לביבות אפונה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים

מצרכים2 כוסות אפונה יבשה1 בצל קצוץ1 גמבה קצוצהצרור פטרוזיליה קצוצה1 ביצה8 כפות פירורי לחםכף מרק עוףכף מחק בצלחצי כפית פלפל שחור גרוסרבע כפית אגוז מוסקט לציפויקמחביצה טרופה אופן ההכנהמבשלים את האפונה עד להתרככות.מסננים וטוחנים.מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לאפונה.מטגנים את הגמבה עד להזהבה וגם מוסיפים.ומוסיפים את כל השאר ( תבלינים, פטרוזיליה ביצה ופירורי לחם […]

עוגת ביסקויטים גבינה ושוקולד קלילה_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

תבנית מלבנית2 שרוולים של בסיקויטיםחצי כוס חלב.תערובת שמנת וגבינה-500 מ"ל שמנת מתוקהחצי כוס סוכרפודינג ונילמקציפה לקצפת אחידה.בתנועת עטיפה מוסיפה500 גרם גבינה לבנה. לציפוי העוגה-שוקולד מגורדגאנש שוקולד. ( 100 מ"ל שמנת 200 גרם שוקולדחלב ממיסה על אש נמוכה . עד שהתערובתאחידה. משאירה להתקרר). ההכנה-1) מסדרים בתבנית שכבת ביסקויטיםשופכת עליהם חלב.2)מניחה חצי מהתערובת של השמנת והגבינה3) שכבת […]

סלט חצילים וגמבה אפויים עם רוטב חמוץ_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

חומרים :2 חצילים1 גמבהמלחשמן זיתחומרים לרוטב:1 בצל1 מלפפון חמוץכמון1 כף חומץ1 כף מיץ לימוןפטרוזיליה אופן ההכנה:לפרוס את החצילים..לסדר בתבנית תנור על נייר אפייה, לבזוק מלח…למרוח כל פרוס עם שמן זית משני הצדדים…לאפות בתנור על גריל עד להזהבהלצלות את הגמבה…לקלוף ולפרוס לרצועות.הכנת הרוטב:לקצוץ את מלפפון החמוץ והבצל…ורצועות הגמבה …להוסיף את שאר החומרים…לאחר אפיית החציל…לסדר בכלי…לפזר מעל […]