גראטן תפ"א, בטטה וגבינת חלומי, ברוטב שמשאיר, טעם של עוד🔥_מתכון של טלי כהן – מאסטר מתכונים
3 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות1 בטטה בינונית,חתוכה לקוביות10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים4 כפות בצל סגול קצוץכף פטרוזיליה קצוצה5 עלי בזיליקום שלמים4 כפות שמן זיתמלחפלפל שחור גרוס לרוטב500 מ"ל שמנת מתוקה100 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות150 גרם גבינת מוצרלה מגורדתכף פטרוזיליה קצוצה מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עד שהם רכים.מחממים תנור ל-200 מעלות.מעבירים לכלי ערבוב, […]
עוגת שמרים בצק קקאו במילוי שוקולד נוטלה_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
לחמניות ממולאות בבשר טחון ובאהבה ענקית❤💜_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים
בס"דהימים חולפיםוהשעות עוברותתודה על הכל🙏תודה לבורא,בכל בוקר מחדש🌞גם על היום, שקמנו על רגלנו ופקחנו את עיננו👀תודה על עוד יום נפלא, שאנו זוכים להיות פה בעולמו🌍וכעת בשיא ההכנות לקבלת פני שבת מלכתא👑הוכנו להן בנחת הלחמניות, מעשיי ידיה של סיגל היקרה💜אז תודה לך סיגל יקרה על שלימדת אותי דבר או שניים במטבח ובכלל… מתכון:חצי ק"ג קמח + […]
עוגת שוקולד חמאת בוטנים גבוהה ומרשימה_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
ממש קלה להכנה2 תבניות קוטר 18מחממים תנור ל- 170 מעלותמשמנים היטב שתי תבניות עגולות בקוטר 18 ומניחים ניר אפיה גזור לגודל התבניות בתחתית- משמנים גם אותובקערה מערבבים בעזרת מטרפה:2 כוסות חלב סויה1.5 כפות חומץ או 2 כפות לימוןמניחים בצד ל- 5 דקותמוסיפים:2/3 ועוד כף כוס שמן ניטרלי3/4 כוס סוכר (לבן או חום בהיר)כפית תמצית ונילמערבבים […]
סמבוסק בשר_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים
חומרים לבצק:⚘rozקילו קמחכף שמרים יבשים2 כפות סוכר2 כוסות מים100 גרם נטורינהחצי כוס שמןכף מלח אופן ההכנה:לנפות קמח לעשות גומה לשים שמרים סוכר ומים לערבב להוסיף את כל החומרים ללוש לתת לתפוח שעה להוציא אוירלקרוץ עיגולים לשים מילויבשר טחון.בשר טחון:⚘rozלקילו בשר מגרדת 2 בצלים 2 כפות שמן תבלין כפית ראס אל חנותחצי כפית מלחצרור פטרוזליהצרור כוסברהכפית […]
בלינצ׳ס_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
20-25 בלינצ׳סים המילוי הכי קל בעולם:מיכל גבינה 9 אחוזים בטעם טבעי מסויה- 250 גרםמיכל טופוטי בסגנון גבינה (לא שמנת) או כל גבינת שמנת אחרת- 225 גרםכפית תמצית ונילחופן צימוקיםכף אבקת סוכרכפית מיץ לימוןלהעביר למיכל אטום ולמקרר עד למילוי לבלינצ׳סים:בקערה מערבבים בעזרת מטרפה:1 ועוד 2/3 (400 מ״ל) חלב סויהכף חומץמחכים 5 דקותמוסיפים:3/4 כוס ועוד כף קמח […]
פוקצ'ות טעימותת וקלות הכנה_מתכון של אביבה ממן – מאסטר מתכונים
מתכון:הבצק צריך להיות רך ודביק זה הסוד שלוקילו קמח, 2 כפות שמרים, 2 כפות סוכר, כף מלחחצי כוס שמן 4 כוסות (חד פעמי קר) מים פושרים במיקסר נעבד הכל לבצק רך ודביק כ10 דקות לישהכשתכבו את המיקסר, קחו לכם מעט שמן בידייםותמשיכו ללוש ידני עוד כ2-3 דקותמתפיחים כ50 דקות, ואז בידיים משומנות קורצים כדורים (6 […]
עוגת גבינה אפויה … קצת אחרת _מתכון של נורית יונה – מאסטר מתכונים
עוגת גבינה למון קרד (קרם לימון)_מתכון של נורית יונה – מאסטר מתכונים
דג מושט מרוקאי_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים
חומרים:⚘roz5 דגים1 גמבה7 שיני שום1 פלפל חריף ירוק4 פלפל סודני יבשחופן כוסברה2 תפוח אדמה4 כפות שמןחצי כפית אבקת מרק עוףכף פפריקה אדומהחצי כפית כורכום3/4 כפית מלח3 עגבניות אופן ההכנה:⚘rozלשים את הדג במים עם כף מלח ולימון חצי שעהבנתיים מקפלפים תפוח אדמה חותכים לעיגוליםאת העגבניות חותכים לפלחים ואת הגמבה לרצועות קוצצים כוסברה ומקלפים את השום לשים […]
עוגיות תמרים פריכות_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
*כוס מדידה: כוס חד פעמית לשתייה חמהלבצק פריך:שלוש וחצי כוסות קמחחצי שקית אבקת אפיה3 שקיות סוכר וניל1/4 כפית מלח1 ביצה3/4 כוס שמן1/2 כוס מיץ תפוזים50 גרם חמאה.למילוי תמרים ואגוזים:ממרח תמריםחופן אגוזי מלך קצוציםקינמון (לא חובה)אבקת סוכר (רק אם רוצים עוגיות מתוקות יותר) הוראות הכנה:לערבב ולעבד את רכיבי הבצק, עד שמתקבל כדור בצק. לחלק ל-4 באופן […]
קרפ 💕💕💕_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
להמתיק לנו רגעי מתח …בשורות טובות ❤ 2 וחצי כוסות חלב4 כפות שמן4 כפות סוכר2 כוסות קמח4 ביציםלערבב לבלילה חלקה וללא גושים..עם יש גושי קמח רצוי לסנן.לצקת על מחבת טפלון חמה מהבלילה ולפזר את הבלילה לכל המחבת ,להמתין דקה ולהוציא.ל 2 צבעים : להפריש מבלילה חצי כוס ולהוסיף חצי כפית קקאו ולערבב ..ליצוק בטיפטופים או […]
עוגת גבינה לחג השבועות_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אופן הכנה• נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.• נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה• אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.• נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור […]
עוגת גבינה לשבועות_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
סלסלת לחם לשבועות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
חג שבועות שמח ובע"ה נעבור הכל בשלום.בדיוק נפילה לידנו. ה' יעזור ויציל את כולם ( מבצע שומר החומות – יוני 2021 )הבצק-1 ק"ג קמחכף מלחכף שמריםכף סוכרחצי כוס שמן2 עד 2 וחצי כוסות מים פושרים.ללוש בצק מכל החומריםמים בהדרגה להוסיף.בצק רך ונעים.התפחה שעה.להוריד נפח.לקחת קערה עטופה בנייר כסףלשמן הייטבלחתוך את הבצק לרצועותולהניח שתי וערב וככה […]
עוגת גבינה פירורים_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
עוגות גבינה לכבוד חג השבועות_מתכון של עליזה יפרח ע"י דייויד ביטון- מאסטר מתכונים
7 ביצים גדולות מפרידה את החלמון והחלבון מקציפה את החלבון ומוספים 7 כפות סוכר רגיל לקצף אחיד ומוסיפה את החלמונים ולאט לאט מוסיפה 7 כפות שמן רגיל 2 אפיה ו7 כפות מלאות קמח לא מפסיקה להקציף את שמקבלת מרקם חלר אפשר להכין את המרקם הזה כמו שמחולק בתמונה 3 תבניות ארוכות ואחת מרובעת בנונית או […]
עוגת גבינה אפויה לחג השבועות_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים
מתכון כתוב + סרטון להכנת לזניה פטריות_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
מצרכים הדרושים2 בצלים קצוצים2 שיני שום קצוצות2 קופסאות של פטריות קצוצות3 כפות אבקת מרק פטריות1 כף פפריקה מתוקה800 גרם עגבניות מרוסקות2 כפות רסק עגבניותכפית פלפל שחור גרוס1 קוטג'1 גבינת ניו יורק(גבינת שמנת 30%) מצרכים הדרושים לרוטב שמנתכף שום כתוש20 גרם חמאה2 כפות שמן זית1 שמנת לבישול2 כפות אבקת פטריותרבע כפית אגוז מוסקט 250 גרם גבינה […]
פשטידת ברוקולי כרובית ובצל_מתכון של יפה וקס-ברקו – מאסטר מתכונים
כרובית ובצלבקערה מערבבים..1 גבינה לבנה(250)1 קוטג(250)4 כפות קמח2 כפות פירורי לחם100 גר' גבינה צהובה מגוררת100 גר' גאודה מגוררת1 שקית לקט לפשטידהשמשרים במים רותחיםכ10 דקות ומסנניםמתבלים בחצי כפית מלח.חצי כפית פלפל לבן וחצי כפית אבקת שוםמעבירים לתבנית180 מעלות כשעה
עוגת גבינה אפויה ומוצלחת😋_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים
בס"ד לכבוד החג בלבןשאוטוטו יגיע לכאןבע"ה משתפת אתכם במתכון לעוגת גבינה אפויה ומוצלחת😋לבסיס העוגה (תבנית קפיציץ גודל 26)כוס ו 1/4 בסקיוויטים מפורריםו 60 גר מרגרינה מומסת לערבב יחד ולהדק בתבנית משומנת.להפריד 5 ביציםולהקציף את החלבונים (הלבן של הביצה) עם חצי כוס סוכרבמקביל את החלמונים (הצהוב של הביצה) לערבב עם כוס סוכרו 4 כפות מלאות אינסטנט […]
קינוח חלבי קל טעים ומרענן ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
בבן -מארי. להמיס150 שוקולד לבן ולצנן. להכניס לשוקולד 1 גביע יוגורט 3% ולערבב . להקציף 1 שמנת מתוקה כף תמצית וניל או רום לבחירתכם ולאחד בין התערובות. ולקרר כ4 שעות . להכניס שבבי שוקולד , חלווה , פירות שאתם אוהבים . 💜5 דקות הכנה 💜
פשטידת קישואים 5 דקות הכנה❤_מתכון של אהובה אלפרון ע"י ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
עלי גפן ממולאים_מתכון של עליזה יפרח ע"י דייויד ביטון- מאסטר מתכונים
עלי גפן ממולאים לקחתי 30 עלים של גפן טריים כמובן שטפתי אותם עם מים ומלח לאחר בערך חצי שעה שטפתי אותם והרתחתי מים חמים ושפכתי על העלים … העלים קיבלו צבע חום ירוק חזק בערך ואז לקחתי בשר טחון עם אורז לא מבושלים אוספתי שמיר קצוץ תבלינים מלח פלפל שחור שמן כמון ולימון סחוט חצי […]
בקלוואה לכבוד חג מתן תורה_מתכון של ענבל גרשון ע"י דייויד ביטון- מאסטר מתכונים
מתכון של ענבל גרשון מצרכים: חבילת עלי פילו450 גרם אגוזיםאני ערבבתי שקדים,אגוזי מלך,אגוזי לוז,שקדים,ופקאן טחנתי טחינה גסה3 כפות סוכר+3 כפות פירורי לחם+ו2 כפיות קינמון לערבב100 גרם שמן קנולה סירופ:כוס סוכרכוס מיםמיץ מחצי לימון לקלף לימון אחד בצורת עלה לשים בסיר עם הסוכר והמים להביא לרתיחה להנמיךלבשל 10 דקות לשמן את תבנית פיירקס לשים עלה לשמן […]
עוגיות נימוחות … עוגיות פרח/לב בטעם שקדים_מתכון של יפה וקס-ברקו – מאסטר מתכונים
בקערה מערבבים3.5 כוסות קמחחצי כוס קמח שקדים150 נטורינה מומסתפקק תמצית וניל1 סוכר וניל1 אבקת אפיה3 כפות סוכר3/4 כוס מנדרינות סחוט ללוש לבצק אחידלהכניס למקרר ל10 דקות ולחלק ל3 כדוריםלרדד כדור ולקרוץ צורות מה שרוציםלשים בתבנית מרופדת180 מעלותכ20 דקותלבזוק אבקת סוכר
פשטידת פילו עם גבינות ומנגולד_מתכון של מרי שקד שירזי – מאסטר מתכונים
כל כך הרבה פעמים הכנתי אותה והיא פשוט נהדרת.כמובן שהיא מתאימה לחג השבועות. מצרכים :12-15 עלי פילו מופשרים כל הלילה במקרר1 שמנת מתוקה 250 מ״לחצי כוס חלבחצי חבילה עלי מנגולד קצוצה/ או תרדחצי קופסה קוטג׳3 ביציםכוס גבינה מגורדת, אני שמתי גבינת גאודה וחלומי.מלח ופלפל שחוראופן ההכנה:לוקחים 2-3 עלים משמנים אותם בחמאה או שמן זית.מגלגלים אותם […]
עוגיות עם ריבה_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
1 מרגרינה בטעם חמאה3 ביצים Lקורט מלח1/4 כוס סוכרחצי כוס מים1 אבקת אפיה5 כוסות קמחההכנה –לערבב הכל ביחדלהוסיף קמח בהדרגהבצק רך ונעים.מנוחה שעה ( אפשר לילה במקרר).לחלק ל-4 את הבצקלרדד על נייר אפיה מקומח מעט.עלה דק. לקרוץ צורות עם קורצנים(אפשר בכוס)להניח בתבנית לוודא שיש מספר שווהבין הצורות.לאפות בתנור שחומם מראש180 מעלות כ-15 דקות או עד […]
עוגת היער השחור😋_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים
עוגה לפי המתכון של קרין גורן .אני פיזרתי שוקולד מגורד למעלהומיסביב.תבנית עגולה 22 ס"מעוגות שוקולד2ביצים L1/2 כוס או 120מ"ל שמן קנולה1 כוס או 240מ"ל רוויון1 כוס או 240מ"ל מים2 כוסות או 400גרם סוכר לבן3/4 כוס או 100גרם אבקת קקאו2 כוסות או 280גרם קמח לבן2כפיות אבקת אפייה1כפית אבקת סודה לשתייה1/2כפית מלח דקדובדבנים וסירופ1קופסה דובדבנים משומרים בסירופ […]
עוגיות שושנים במילוי קרם וניל_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
5 ביצים L ( להפריד חלבונים וחלמונים)1/4 כוס סוכר1 סוכר ונילכוס מיץ תפוזים/ או מיםקורט מלח1 מרגרינה בטעם מחמאה5 כוסות קמח.למילוי-5 חלבונים3/4 כוס סוכר1 פודינג וניל ההכנה לבצק-מרגרינה / סוכר/ חלמונים/ מיץ/ וניל/ אפיהלערבב ביחד להוסיף קמחבצק רך ונעים למגע.להניח את הבצק למנוחה שעה במקרר. מילוי-להקציף חלבונים לקצף יציב וחזקלהוסיף סוכר. ופודינג וניל.לחלק את הבצק […]
קרקרים דקים עם שומשום_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
ניקוי ראש בין אזעקות 💖 4 כוסות קמח( אפשר כוסמין)1/2 כוס שמן1/2 כוס מיםכף סוכרכף מלחחצי כוס שומשום.הכנת הבצק-לערבב הכל ביחד.לבצק רך ונעים . לתת מנוחה חצי שעה.לחלק את הבצק ל- 3.להניח על נייר אפיה מקומח מעטלרדד לעלה דק.לחתוך עם גלגלת(אפשר סכין)לרצועות דקות.תנור חם מראש . אפיה 180 מעלותכ-15 דקות.ממליצה להכפיל כמויותבע"ה נהנה משבת וחג […]
סלט פסטה וירקות ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
המתאים גם לשבועות … להרתיח חצי חבילה פסטה ולסנן .להוסיף 2 גזר מגורד2 פלפל גמבה10 יחידות פטריות טריות1 בצל סגול2 שיני שום כתושכוס תירס מסונן3 מלפופונים חמוציםביצה קשה וגבינה בולגרית או קופסא טונה מעל ואלף האיים ❤
בראוניז מפנקות במיוחד_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
הן רכות, שוקולדיות בטירוף, יחס מיטבי בין דחיסות לאווריריותממרכיבים שכיחים בכל ביתכל מי שטועם אותן פותח עיניים ושואל את עצמו אם זה באמת טבעוניהכל בהכנה מהירה במעבד מזון (אפשר גם בלי עם ערבוב ידני)משמנים תבנית 20 על 20 ומרפדים בניר אפיה מכל הצדדים, גם הדפנות, כך שהוא בולט מעל סף התבנית לשליפה קלהמשמנים גם את […]
בוריקיטס שמתחסלים ברגע❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
היא קראה לזה בצק שק" מ …ואני קוראת לזה בצק חשק …(חמאה,שמנת,קמח) יום שקט ורגוע ..עם ישראל חי השם ישמור על כולם 🇳🇮.ישראלה אזולאי תודה על ההשראהבוריקיטס שמתחסלים ברגעבהשראת נני עמיצור אופן הכנה כמו שאני מכינה.במעבד מזון אני שמה:כמעט חבילה שלמה קמח אוסם קטן(משאירה כרבע כוס לקימוח בסוף)(בחבילה קטנה יש 2.5 כוסות שזה 350 גרם)200 […]
עוגת שמרים עם קרם וניל …אמאאאא לה כמה טעים_מתכון של מלי מאירוב ע"י ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
עוגת גבינה אפוייה עם יוגורט יווני וגבינת שמנת על תחתית פטי בר בציפוי סירופ מייפל ופיסטוקים_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
לתחתית250 ביסקוויטים בתי בר100 גרם חמאה רכה מאוד3 כפות דבשלבלילה:1 ק"ג יוגורט יווני או רגיל 10% שומן3 גבביעים גבינת שמנת 30% מסוג ניויורק1 שמנת חמוצה250 גרם סוכר3 כפות קורנפלור1 כפית תמצית וניל1/4 כפית מלח5 ביצים (L)לציפו 1/4 כוס דבשלפיזור: חופן פיסטוקים קצוציםלציפוי: מייפל50 גרם פיסטוקים לא אפויים וקלופים אופן ההכנהיום לפני האפייה :.מרפדים מסננת גדולה […]
קציצות תפוחי אדמה וירק ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
להרתיח6 תפוחי אדמה ולרסק לפירהלקצוץ בסלייסר צרור בצל ירוק2 ביצים1/2 כוס פירורי לחם מלח ופלפל שחור… לטגן במעט שמן.ניתן להוסיף חתיכת גבינה בולגרית לתוך הקציצה …
קרואסון שמרים במילוי שוקולד 🥐🥐_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים
קרואסון רך וטעים ,בצק שמרים נפלא על בסיס שמן …שניתן להכין ממנו מבחר מאפים (כמו עוגות השמרים גבינה שפרסמתי) חומרים: כ-30 יחידות (תלוי בגודל) מדוד בכוס אוניברסלית. 1 ק"ג קמח לחם או קמח רגיל + כפית משפר אפיה3/4 כוס שמן1/2 כוס סוכר2 ביצים2 כוסות מים2 כפות שמרים3 סוכר וניל/תמצית1 כף תמצית רוםקורט מלח למילוי:שוקולד למריחה […]
תפוח אדמה מוקרם ברוטב רוז'ה_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים
חומרים:⚘roz5 תפוח אדמה1שמנת לבישול5 עגבניות2 בצלענף רוזמרין4 שיני שוםחצי כפית מלחחצי כפית פלפל שחוררבע כפית טימין4 כפות שמן זיתקוט אגוז מוסקטכוס גבינה קשה מגוררת אופן ההכנה:⚘rozלקלף תפוח אדמה לחתוך לפרוסות לבשל 20 דקותבסיר אחר לטגן בצל קצוץשיזהיב להוסיף עגבניותלבשל חצי שעה עם כוס מים שהכל מתאדה מוסיפה שמנת לבישול מרתיחה וסוגרת לוקחת תבנית לפרוס עיגולי […]
עוגיות עם כיפת מרנג _מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
לבצק:1/2 כוס סוכר200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)2 חלמוניםכפית משחת ונילכף גרד תפוז2 כוסות קמח לבן רגיל )כוס מדידה בינ"ל 240 מ"ל(ללוש בצק, לקרר היטב במקרר כשהוא מחולק ל-4 חלקים,במשך שעה וחצי. – עטוף היטב. קצף ביצים:להקציף לקצף נוקשה,2 חלבונים + קורט מלח + כוס סוכר. )החלבונים בטמפ' החדר(את קציפת הביצים להכין לאחר שהעוגיות מונחות […]
חמין+קוגל_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
מרכיבים:1-2 קילו בשר בקר חתוך לקוביות – רצוי מספר 83 בצלים גדולים חתוכים לקוביות6-8 תפוחי אדמה בינוניים/קטניםבטטה גדולהכוס חיטה שהושרתה מראש/גריסים (אפשר לערבב)כוס שעועית (חומה, לבנה, מנומרת – אפשר לערבב) שהושרתה מראש2 כפות סילאן/דבשכף גדושה פפריקה מתוקהאבקת מרק, עוף/בצל/פיטריות (אפשר לערבב) 1/2 כפית אב' קפה שחור רגיל (זו לא טעות, אין טעם לוואי, נותן את […]
מטבוחה חצילים חרפרף של לינדוש וגילוש_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
המצרכים:חציל גדול מסוג בלאדי – קלוף כמו זברה (פס כן ופס לא), חותכים לקוביות קטנות. 2 קופסאות עגבניות חתוכות דק (POLPA) פלפל ירוק טרי חריף. (אפשר יותר) 4 שיני שום כתושות, שמן, כוס מים חמים, 1/2 כפית כוסברה יבשה, כפית פפריקה מתוקה/חריפה, כפית מרק פיטריות (אני משתמשת עם קנור) כפית מרק עוף פרווה (אני משתמשת […]
טחינה גולמית מבית "קראוון"_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
טחינה גולמיתמיץ לימון/מלח לימון1-2 שיני שום קלופותמלחמעט שמן זית (שומר על הטחינה במקרר שלא תתקשה מידי)טוחנים במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה מים קרים, עד קבלת המסה הרצויה
פלפלים קלויים בתחמיץ ממטבחה של אמא בוצי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
פלפלים קלויים (אדומים, כתומים, ירוקים וכמה פלפלים חריפים)מצננים מעט (רצוי בסיר עם מכסה ולא בשקית ניילון)מקלפיםחותכים כמו שרוצים, אפשר לטחון…מוסיפים:שינים שום פרוסות3-4 עלי דפנה3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלםחומץ, מעט מיץ לימוןמעט מיםמלח, פלפלמעט סוכר/דאייטיפ
סלט כרובים במיונית_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
1/4 כרוב ירוק – חתוך לרצועות קצרות דקות1/4 כרוב סגול – חתוך לרצועות קצרות ודקות.**מניחים את הרצועות בקערה, בוזקים כפית מלח גס וחצי כפית סוכר – מועכים עם הידיים עד שהכרובים מתעלפים…משהים כ-10 דקות (לא שוטפים) מוסיפים2 כפות מיוניתמלח, פלפל שחורמיץ לימוןכפית חומץמעט סוכר /כמה טיפות דאייטיפ אם צריך אחרי טעימה.מערבבים ונהנים
פתיתים עם קוביות גזר, חופן אפונה קפואה וחופן תירס קפוא_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
בצל גדול קצוץ – מזהיבים, מוסיפים את הגזרים ומבשלים יחד עד לריכוך חלקי (אני הוספתי מעט מים) מוסיפים חופן אפונה וחופן גזר מערבבים, ומוסיפים את הפתיתים, מערבבים.מתבלים: פלפל, מלח, מרק בצל ופיטריותמים רותחים, ס"מ מעל הכל. מערבבים מכסים וממתינים כרבע שעה, מידי פעם מערבבים.
מיונז ביתי נפלא בכמה דקות הכנה וללא ביצים._מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
מיונז נפלא בדקות (אני שמה הכל בבלנדר, כמה סיבובים וישששש מיונז, טועמים ומשפרים טעמים)יוצא בערך כמות של כוס.מכניסים לבלנדר לפי הסדר:חצי כוס שמן קנולהרבע כוס חלב סויה, ורק סויה.כף חומץכפית שטוחה חרדל חלק3-4 כפות מיץ לימוןמעט מלח, לפעמים מוסיפה מעט פפריקה חריפה (לפי טעם אישי כמובן)כמה טיפות ממתיק נוזלי לאיזון הטעמים (אני מוסיפה סירופ אגבה)טוחנים […]
אורז בסמטי עם ירקות_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
בצל גדול – קצוץ מזהיבים עם כפית שטוחה סוכר דמררה לקירמול הבצל, כשהבצל זהוב יפה, מוסיפיםגזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות 2תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות – מאדים את הירקות, זורים מעט מלח גס וסוגרים עם מכסה, מערבבים מידי פעם, כשהקוביות רכות מוסיפים לסיר2כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן, מערבבים, מזהיבים יחד […]