קוביות פילה חזה עוף ברוטב אסייאתי חרפרף_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

2 בצלים בינוניים – חצאי רצועות מזהיבים עם כפית סוכר דמררה, כשהבצל מקבל גוון יפה, מוסיפים 3 שיני שום מעוכות וקצוצות, מערבבים ומוסיפים: סלסילת פיטריות שמפיניון טריות (קלופות ופרוסות ללא הרגל), כשהכל זהוב ויפה, מזיזים לצד סיר הסוטאז' ומכניסים פנימה קוביות של פילה חזה עוף, מזהיבים בכל הצדדים, וכשהכל זהוב ויפה מערבבים שוב עם הבצל […]

פרגיות על מצע ירקות_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

1-2 קילו פרגיות – חתוכות לקוביות גדולות בתבנית עמוקה ורחבה – מסדרים על התחתית את הירקות שאוהבים:אני שמה כך:1-2 בצלים גדולים – חתוכים לחצאי רצועות –פרוסות תפוחי אדמה לא דקים – או חצאי תפו"א קטנים חצויים2 גזרים – חתוכים לפרוסות1-2 בטטות – פרוסות, אפשר גם דלעתפרחי כרוביתפרחי ברוקולישעועית ירוקה, אפונה קפואהפרוסות שום – כמה שיותר […]

נתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

המתכון הזוכה בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב ב-(תמי 4) 📷1.5-2 קילו קוביות בינוניות של אוסובוקו כבש/בקר או פרוסות צלעות טלה, או קוביות גדולות של שריר הזרוע מס’ 8, נתחי אסאדו [רצוי יותר,…. ] – אפשר לשלב סוגי בשר.3 בצלים גדולים חתוכים לחצאי רצועות (לא דקות)12 משמשים יבשים12 שזיפים יבשים שחורים12 תמרים יבשים – רכים […]

עוגת שכבות מרשימה לפסח_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

עוגה עשירה לאירוח ומאוד טעימה של ניקי בהעוגה המושלמת לפסח, היא מדהימה ומה שהכי כיף בעוגה הזאת קלי קלות הכנה והתוצאה עוגה יפהפייה ואפילו ניתן להכין אותה פרווה.תבנית 24 – תבנית בינונית מצרכים:5 חלבונים בלבד200 גסוכר (כוס) 90 ג קוקוס (כוס)2 כפות אינסטנט וניל מוס שוקולד:200 גשוקולד מריר שמנת מתוקה / ריץ מוס קפוצינו:שמנת מתוקה […]

עוגה כושית בקוקוס לפסח ו של פירגה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

עוגה רטובה ונהדרת-לא גבוהה. מאד שוקולדית.יש להחזיק את העוגה במקרר…תהנולהכניס לתוך קערה:כוס סוכרכוס שוקולית או קקאו [ניסיתי וזה שוקולדי יותר]כוס קמח מצותכוס קוקוסשקית אבקת אפיה3/4 כוס שמן2 ביציםל ע ר ב ב.להוסיף:2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב ערבוב יסודי~לצקת לתבנית עגולה קפיץ מס' 24 משומנת~להשאיר על השיש למנוחה— 20 דקות – להתייצבות!!!. – לא להבהל […]

גלידה בייתית_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

2 שמנת מתוקה (קופסא כפולה)קופסא שמנת מתוקה פרווהשקית אינסטנט ווניל (80 ג')קופסא קטנה של חלב מרוכז1/2 כוס מים קרים או חלב קר תוספות: מה שאוהבים אני הוספתי לווניל קוביות מנגו וחמוציות ולשוקולד שברי פקאן סיני.לא הוספתי תוספות, אלא המסתי במיקרו 200 גרם שוקולד מריר +3 כפות מים מהברז ב-שתי דקות, עירבבתי עד קבלת מסה הומוגנית, […]

לייקח משוייש_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

5 ביצים מופרדות1/4 1 כוסות סוכרלהקציף חלבונים וסוכר לקצף קשה (אני מוסיפה בהתחלה לחלבונים, קורט מלח, 3 טיפות מיץ לימון טרי, 2 כפות מי ברז)לטרוף יחד בצלוחית קטנה:חלמוניםגרידת לימון4 כפות שמן4 כפות מיץ לימון3/4 1 כוסות קמח רגיל – לנפותשקית אפיה1/4 כוס מיםלערבב יחד אופן ההכנה:מוסיפים בעדינות את החלמונים לקצף הביצים, את הקמח ולבסוף את […]

עוגיות קוקיס פריכות עם נטיפי שוקולד של ישראלה אזולאי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

1/2 קילו קמח מנופה200 גרם חמאה מומסת מעט במיקרו2 ביצים בטמפ’ החדר1/2 כוס סוכר חום כהה(90 גרם)1/2 כוס סוכר לבן(100 גרם)שקית אבקת אפיהכפית תמצית וניל1/4 כפית מלחכפית חומץכוס שוקולד ציפס(200 גרם)•ההכנה:בקערה שמים:חמאה מעט מומסתסוכר חוםסוכר לבןטורפים עם מטרפה ידנית עד קבלת קרם חלק.מוסיפים ביצה אחר ביצה וטורפים.מוסיפים א.אפיהחומץמלחוטורפים.מוסיפים קמח בהדרגה ולשים לבצק נעים.מוסיפים שוקולד צ’יפס […]

גלידה ביתית בדקות הכנה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

2 קופסאות שמנת מתוקה**מתחילים בהקצפה ומוסיפים תוך כדי:קופסת חלב מרוכז1/2 שקית אינסטנט פודינג ווניל**ממשיכים בהקצפה..מעט שלא יהיה קצף חזק. מכניסים לקופסת מתאימה ..ומזלפים מה שאוהבים, מקשקשים קצת ומניחים במקפיא עד הערב….!!!לא !!! להוסיף סוכר, מתוק דיו. אני זילפתי:כ-3 כפות ריבת תות (משהו חמצמץ) – חיממתי מעט במיקרו למצב נוזלי כ-1/2 דקה.וסירופ שוקולד

וורניקס של אמא בוצי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

הבצק [מתאים גם למלית בשרית] 1/2 קילו קמח רגיל מנופהתפו"א גדול או 2 בינוניים מעוכים דרך מיסננת (אין גושים)2 ביצים גדולותכ-1/8 הכוס שמן1/2 כוס מים פושרים (ממיי הבישול של תפו"א)כפית סוכר1/2 כפית מלחללוש לבצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת, אפשר לאחסן בקופסא עם מכסה. המלית:3-4 תפו"א מבושלים בקליפתם – […]

קציצות דגים ברוטב פיקנטי חרפרף_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

600 גרם דגים טחונים מעורבים (שמתי אמנון, מעט נסיכה ובקלה) במכונת בשר, כי היא עוצרת את המיותר.(הדגים טרם טחינה השרתי בלימון במקרר).בצל גדול קצוץ דק וסחוט מעט 5 שיני שום כתושות חופן פטרוזיליה, שמיר וכוסברה – (יחד צרור) שטופים וקצוצים דק ביצה כ-1/2 כוס פירורי לחםתיבול: מרק עוף פרווה, פפריקה מתוקה וקצת חריפה, פלפל שחור, […]

פסטה ברוטב שמנת ובטטה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

**כדאי להכין, אחת המנות הראשונות שייעלמו מצלחת ההגשה. מצרכים ל- 4 סועדים:חבילה פסטה/איטריות רחבות/ניוקי/אחר2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות20 גרם חמאהכפית שמן זית2 שמנת מתוקה לבישול 15% (500 מ"ל)1/2 כוס חלב150 גרם גבינת רמז'ן/מוצרלה מגוררתסלסילת פיטריות שמפיניון – פרוסות (אפשר מקופסא – לשטוף ולסנן היטב)בצל גדול – פרוסתיבול: שום, אגוז מוסקט, פלפל לבן, מלח, מרק […]

פלפלים ממולאים בגבינה מהתוכנית דרך האוכל עם אהרוני וגברי בנאי – בטעם גן-עדן_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

שושקה = פלפלים בצורה מאורכת או פלפלי קפייה פלפלים אדומים מאורכים קלויים וקלופים, אחר כך פותחים או חותכים אותם לאורכם, כך שיהיה אפשר לפרוס אותם כמו ספר, לתת במסננת להגרת נוזלים, לפחות למשך שעתיים למלית:200 גרם גבינת טוב טעם150 גרם גבינה בולגרית מגוררתביצהפלפל שחור (לא מעט)לא מוסיפים מלח בגלל הבולגריתמערבבים היטב עם מזלג עד קבלת […]

עוגת תפוחים וקצפת עוגת שכבות עשירה לראש השנה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

עוגת תפוחים וקצפת עוגת שכבות עשירה לראש השנה של ninga אמא של נועה ***הכנתי את העוגה לערב החג, אעפ"י שלא הכנתי אותה מעולם לפני כן.מה לאמר, ניצחון !! העוגה הייתה יצוגית מאד ממש כמו שהבטחתן לי והטעם…. אין מילים. לבצק:2 ביצים מופרדות2 כפות סוכר2 כפות קמח תופחמעט תמצית וניללהקציף החלבונים עם הסוכר וכשהקצף חזק מערבבים […]

פשטידה נפלאה משאריות ירקות_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

תפוחי אדמה, בטטות, רצועות רחבות בצל, שיני שום מעוכות וקצוצותמפזרים את הירקות על נייר אפייה בתוך תבנית התנור, מתבלים : פלפל, מלח גס, מעט כורכום, מעט פפריקה חריפה, מעט כוסברה יבשה, תימין, רוזמרין, שמן זית, מערבבים ואופים עד שזהוב ומוכן. למחרת – קוצצים דק את הירקות, שמים בקערה ומוסיפים:3-4 ביציםגבינות: פרמזן, גאודה, חמד (מעט מכל […]

סלמון ברוטב אסייאתי טעימיםםםםם ביותר_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

נתחי סלמון יפים – שוטפים היטב ומשרים בקופסה עם מעט מלח גס ומיץ לימון – ולמקרר לכ-1/2 שעה לפחות.שוטפים היטב ומכניסים למרינדה – ושוב למקרר – ורצוי ליותר משעה.המרינדה: (אין לי כמויות מדוייקות)מעט שמן זית2-3 שיני שום כתושותמעט צ'ילי מתוק חריףמעט רוטב סויהמעט טארייקי(אני משתמשת בחב' קנור)מלח מעט, פלפל שחורכמה טיפות שמן שומשוםמעט ג'ינג'ר קצוץ […]

עוף בגרגרי חומוס וכרובית – בטעם נפלא שטרם טעמתם_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

***כרובית יפה וגדולה – מפרידים לפרחים בינוניים-גדולים – שוטפים היטב.יש שתי אפשרויות, לטגן רגיל עם ביצה טרופה וטבילה בפירורי לחם, או מבשלים במים עם כמה פלחי לימון כ-12 דקות, מעט רך, מסננים ומפזרים את תפרחות הכרובית על נייר אפייה שבתבנית התנור, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים בטורבו ב-200 מעלות כ-רבע שעה. בסיר שמתאים גם לתנור […]

רולדות תמרים ואגוזים **מבטיחה שכאלה טרם טעמתם**._מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

רולדות תמרים ואגוזים של חברת ילדותי המושלמת מירי לבית זנתימבטיחה שכאלה טרם טעמתם. הבצק: רך ומשגע…קילו קמח רגילכוס סולת2 שקיות אבקת אפיה2 מחמאה/מזולה/נטורינה רכה3/4 כוס שמן2 סוכר ווניל1/3 כוס סוכרכ- כוס מיי ברז ללוש בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה.לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת […]

קוסקוס מהיר הכנה במיקרו..ממש טעים ודומה ביותר לאורגינל_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

קוסקוס ברבע שעהגילה – אני מכינה חצי כמותמכניסים לקערת פיירקס עם מכסה תואם המתאימה למיקרו: 3 כוסות סולת 2 כפיות מלח מערבבים יוצרים גומה, שלתוכה שופכים:1/2 כוס שמן קנולה (לא!! מערבבים) מכסים ומכניסים למיקרו ל-3 דקות, מוציאים ומערבבים בעזרת מזלג, כשהסולת חם.שופכים כוס מים פושרים מסביב לסולת, על דפנות הקערה, (לא!! מערבבים)מכסים ומכניסים למיקרו ל-3 […]

שוארמה טעימה מאוד מחזה עוף לפי השף רון יוחננוב_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

שוארמה בתנור של רון יוחננוב / **2 כוכבים מסמלים את השינויים שלי. ….לתיבול: ** (**תלוי מה כמות הבשרים, אפשר להפחית בכמויות התבלינים לדעתי)2 כפות גדושות קורנפלור 4 כפות שמן זית 2 כפות גדושות תבלין שווארמה 2 כפות גדושות תבלין גריל מעט כפית כמון *– או – כפית שטוחה כוסברה יבשה טחונה מעט צילי חריף – […]

תפוחי אדמה קטנטנים ברוטב טעים ושמן זית בתנור…נחטפו_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

תפוחי אדמה ננסיים טעימים מאוד בתנור מצרכים:כ-20 יחידות תפו"א קטנטנים שמגיעים ברשת5-6 כפות שמן זית5-6 שיני שום כתושות/כפית גדושה שום גבישיכף תימין (אפשר יותר)מלח גס הימליה או אחרמעט מכל תבלין – פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה ומעט חריפה, גריל עוף, כוסברה יבשה טחונה, מרק עוף פרווה, מעט מרק פטריות/בצל (אפשר לשלב).בצל קצוץ + חצי סלסילת […]

עוף בחצילים מתכון מהמטבח הפרסי משודרג מעט בטעם גן-עדן…מצויין_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

עוף ברוטב טעים ומיוחד של חצילים ועגבניות – מהמטבח הפרסי של עשירה הפרסייה … גילה 3 חצילים [לא פחות!!!] ביינוניים, לקלוף זברה – (פס כן ופס לא) פורסים לפרוסות אורך בעובי של 1-1.5 ס”מ משהים במסננת עם מעט מלח לשעה…אפשר לטגן את הפרוסות חצילים, ואפשר לרסס מעט שמן על נייר אפייה בתבנית התנור בתרסיס שמן […]

תבשיל קציצות נפלאות ברוטב עשיר של חצילים, עגבניות ותפוחי אדמה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

תבשיל קציצות וירקות בשכבותוזה טעים טעים, טעים. לקציצות:400 גרם בקר טחון + 250 גרם חזה עוף טחון בצל גדול קצוץ דק – אפשר במעבד מזון בפולסים קישוא בינוני – מגורר דק וסחוט (מרכך את הקציצות)ביצה שלמה3 כפות קמח חומוס/ או קמח מצה/ או פירורי לחםמלח, פלפל, כוסברה יבשה טחונה, מרק עוףקורט קינמון2-3 שיני שום כתושות […]

גולש חלומי וטעים מאודדד לפי מתכון ממלון ויסטה באילת_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

נתח בשר בקר כ-1.5-2 קילו [ליד הצלעות מס’ – 2] או שריר(מוזה)3 בצלים – חתוכים גס4-5 שיני שוםכף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר לשלב גם עם חריפה ]פלפל שחור גרוס טריגרידה מלימון אחד1/2 כפית קימל – שלם3/4 כוס יין אדום יבש2 עלי דפנה1/2 כפית אב’ פלפל אנגלי, כפית כוסברה יבשהכף אב’ מרק בצל2-3 כף גדושה של […]

מאפה בצורת אוזני המן במלית בשר טחון, חציל וצימוקי אוכמניות…טעיםםםם ומפתיע_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

המעטפת עשויה מבצק עלים או מלאואח, אפשר אחר לפי בחירה. מתחילים בהכנת המלית…*בצק מרודד מוכן (גליל) המילויבצל גדול – קצוץ דק – מזהיבים מעט ומוסיפים בקערה:400 גרם בשר טחון2 שיני שום כתושותביצהפטרוזיליה קצוצה דקמעט גרידת לימוןחופן צימוקי אוכמניות/דובדבנים/צימוקים קטנים = מושרים במים חמים כ-20 דקות – מסננים.(אני קונה ללא סוכר)100 גרם חציל טבעי קלוי וקצוץ […]

עוגה בחושה פרווה עם אגוזים וקינמון_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

הכנה בקלי קלות..תהנו מצרכים: 4 ביצים כוס סוכר כוס שמן כוס מיץ תפוזים 1.5 כוסות קמח תופח (או 1.5 כוסות קמח רגיל + 1.5 כפיות אבקת אפייה) 1/4-1/2 כוס קוקוס שקית סוכר ווניל מעט גרידת לימון למלית: ½ כוס אגוזי מלך קצוצים כפית גדושה קינמון שקית סוכר וניל אופן ההכנה:טורפים עם מטריפה ידנית או במיקסר […]

עוגת מוס שוקולד אפוייה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

חובה…!!!! טעיםםםם…. של חברתי המיוחדת תמי בן-יקר מתחילים בהכנת הבצקהבצק3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אפיה)מרגרינה רכה (רצוי נוטרינה)3 חלמונים1/4 כוס מים2 סוכר וונילגרידת קליפת לימוןמחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3, את החלק הקטן עוטפים ומניחים בהקפאה לכ-1/2 שעה, (בזמן הזה מכינים את קרם השוקולד.)(יותר קל לגרר אחר כך את הבצק שישמש לציפוי).המלית […]

עוגה מושלמת לפסח *** פרווה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

4 ביצים שלמותכוס סוכר*מקציפים בתוספת כמה טיפות מיץ לימון טרי + קורט מלח + כף מי ברזלקצף יציב וחזק.מנמיכים מהירות המיקסר ומוסיפים במזיגה איטית ועדינה:1/2 כוס שמן קנולה או אחר.בקערה נוספת מערבבים את היבשים:1.5 כוסות קורנפלורשקית אפיה גרידת לימוןחב’ אינסטנט ווניל (80 גרם)ו….2 כוסות מעורבים טחונים קטן קטן לא לגמרי טחון::;*3/4 כוס קוקוס*1/4 כוס שברי […]

פשטידת תפוחי אדמה במילוי גבינות ועוד…..משגעת_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

4-5 תפוחי אדמה בינוניים בקליפה אדומה בלבד – מבושלים ומעוכים לפירהבצל בינוני-גדול – קצוץ1/2 סלסילת פטריות שמפיניון טריות – קצוצות2 כפיות שמן1/2 כפית אבקת אפייהמלח, פלפל שחורביצה1/2-3/4 כוסות קמח (השתמשתי בקמח כוסמין מלא)פטרוזיליה קצוצה (שמתי 2 עלי מנגולד קצוצים)כפית וחצי מרק פטריות למילוי1/2 גבינה חמד 5%חופן גבינת מוצרלה מגוררת אופן ההכנה:מזהיבים את הבצל, מוסיפים פטריות. […]

קינוחי כוסות עם בסקוויט ורוד בטעם פטל_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים:⚘roz250 שמנת להקצפה2 כפות סוכר1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן1 גבינה לבנהחצי כוס חלבחצי כוס אוכמניות10 תותים לתחתית:מפוררים ביסקוויטים מערבבים עם 2 כפות מחית אוכמניות אופן ההכנה:⚘rozלהקציף שמנת להקצפה סוכר חלב ואינסטנט פודניג לקרם , להוסיף את הגבינה להקציף מעט ולהכניס לשקית זילוףאת הגבינה אני מסננת.בכוס מסדרים 2 כפות פירורים ביסקווטים שמעורבבים עם מחית האוכמניות […]

קטאייף … מתאים לשבועות או לכל אירוע חגיגי ❤ כל ביס עונג ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לבלילה :2 כוסות קמח מנופה1 סוכר וניל2 כפות סולת1 כפית שמרים יבשים2 כפות סוכרלערבב עם מקצף ידני ולהוסיף :1 כוס מים1 כוס חלב3 טיפות מי ורדים .לשמן עם מעט חמאה רק בפעם הראשונה ליצור עיגולים קטנים ולהפוך רק לאחר שהם כמט מוכנים ..למספר שניות .לצנן למלא במילוי ולהדק לחצי …ולמלא בקרם. ניתן למלא בשמנת מתוקה […]

צמת שמרים במילוי גבינה_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

💗🌷👍🌷💗👍בצק מעולה..מתאים למילוי מה שאוהבים !! חומרים לבצק: הכנה יום מראש3.5 כוסות קמח רגיל100 גר חמאה רכה1 כף שמרים יבשים2 ביצים L1/3 כוס סוכר1 שמנת חמוצה1 ונילקורט מלח למילוי הגבינה:2.5 קופסאות גבינה 5% ../, 9%2 כפות אינסטנט פודינג וניל1/2, כוס סוכר (אפשר פחות)1 ביצהוניל25 גר חמאה מומסתגרידת לימון (לא חובה )(אפשר להוסיף צימוקים)***הכל מדוד הכוסות […]

תבשיל עשיר וססגוני, של בשר עם שעועית צהובה 🔥_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️לצלות קלות מכל צד בשר, עם פלפל שחור גרוס ועלי דפנה.לשים בצל שלם מקולף במרכז, למלא מים בגובה הבשר, להביא לרתיחה, להוסיף עצמות ולבשל במשך כשעתיים.בתום הבישול להוציא הבשר, את הבצל לזרוק. מי שאוהב, שישאיר.לטגן קלות בצל קצוץ, להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות ופטריות חתוכות לפרוסות ולאדות כעשר דקות.להוסיף שעועית צהובה קפואה, להחזיר הבשר והעצמות לסיר.לשים […]

מרק פטריות עשיר וססגוני_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️לציר הירקות2 גזר, פטרוזיליה, סלרי, פלפל אנגלי, עלי דפנה, מלח, 3-4 שיני שום. להוסיף מים, להרתיח ולבשל כ-45 דקות. בזמן הזה מכינים החומרים למרק.2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, 4 סלסלאות פטריות מכמה סוגים. מומלץ להוסיף כרישה (לא שמתי ) 2 בצלים קצוצים. מטגנים את הבצל. מי ששם כרישה, להוסיף לטיגון.טיגון ארוך מכסה סגור ואש קטנה […]

סושי _מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️2 כוסות אורז לסושי2 כוסות מים קרים¾ כוס חומץ אורז4 וחצי כפות סוכר½ כף מלחאצות אופן ההכנה:שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.בסיר, מרתיחים את המים הקרים והאורז ומנמיכים את הלהבה.מבשלים במשך 20 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. בינתיים, מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.מעבירים את […]

עוגת גבינה פירורים_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים לבצק:⚘רוז2 כוסות קמח1/3 כוס סוכר1סוכר וניל1 אבקת אפיה200 גרם חמאהגרידת לימון4 חלמונים מלית גבינה:⚘רוז500 גרם גבינה לבנה2 שמנת מתוקה1 גביע שמנת חמוצה1 אינסטנט פודינג ונילגרידת לימון2 סוכר וניל1 כוס סוכר אופן ההכנה:⚘במיקסר לשים את כל החומרים וחמאה חתוכהמביאים לתערובת פירוריתלחלק ל-2 תבניות לאפות20 דקות 190 מעלות לתת לזה להתקרר.להקציף את הסוכר הפודינג והשמנת במהירות […]

בייגלה/כעכים … הבצק פריך ומעולה👩‍🍳_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️1 ק"ג קמח שטיבל טחנות קמח – Stybel Flour לבןכף גדושה שמרים200 גר' מרגרינה, רכה3/4 כוס שמן1 כף סוכרחצי כוס שומשום1 כף מלח2 כוסות מים1 ביצהמעט מיםשומשום לטבילה. בקערת המיקסר שמים קמח ושמרים. מוסיפים מרגרינה, שמן, סוכר, חצי כוס שומשום, מלח ומים ולשים לקבלת בצק אחיד.מגלגלים לרצועות ויוצרים עיגולים.טורפים בצלחת ביצה ומעט מים, ובצלחת שנייה […]

עוף מקורמל עם בטטה ובצל🔥 מעדן 👌_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

  המתכון⬇️ סיר רחב8 כרעי עוף חצויים/שלמים (מה שאוהבים).8 בצלים בינוניים לבנים חתוכים לחצי ופרוסים דקבטטה גדולהכף גדושה סוכר חום1 כף גדושה סילאןכף גדושה אבקת מרקחומץ בלסמיכפית פפריקה מתוקה1/2 כפית כורכום.1/2 כפית מלח.1/2 כפית פלפל שחור.1/4 כפית פפריקה חריפה (רק לאוהבי החריף, אפשר לוותר). לטגן את הבצל, להוסיף סוכר חום ולהמשיך לטגן.להוסיף את הסילאן. אני […]

עוגת וניל 🥧מצופה בקרמל קוקוס 🍮_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️ 4 ביצים גודל L220 גרם סוכר לבן100 גרם חמאה מומסת150 מ"ל, חלב 87 גרםכפית תמצית וניל315 גרם קמח לבן2 כפיות אבקת אפייה לציפוי:100 גרם חמאה100 מ"ל חלב200 גרם סוכר חום בהיר150 גרם קוקוס אופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים.מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה […]

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️ מצרכים:קילו בשר בקר טחון2 בצל מקולף ומגורד2 תפו"א בינוני מקולף ומגורדכוסברה קצוצהכוס פירורי לחם3 ביצים2 כפית פפריקה2 כפית תבלין קציצות2 כפיות תבלין טימיןמעט צילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)6 שיני שוםשמן לטיגון לרוטבשמן זית2 בצל גדול מקולף וחתוך לפרוסותעגבניות חתוכות לחצאים2 חצילים גדולים חצי מקולף וחתוך לקוביות.4 כפות סילאן4 כפות פפריקה מתוקהחופן כוסברהמים […]

קבאק סארמסי (קישואים מגולגלים מהמטבח הטורקי) מתכון מושלם של נוף המוכשרת👌 יצא נדיר, מומלץ😋_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️🔥 מצרכים למילוימבשלים את האורז כ 5 דקות, מסננים ושמים בצד.3-4 קישואים גדולים. חצי קילו טחון בקר, בצל מגורד, חצי כוס אורז, כמון, פ. שחור, מלח, פטרוזיליה קצוצה, שמן זית, בהרט, כף רסק עגבניות, נענע יבשה.מקלפים הקישואים, פורסים עם הקולף, פרוסות דקות וארוכות. שמים במסננת וזורים מעט מלח. מערבבים בעדינות ומניחים בצד. מערבבים את כל […]

דג סלמון, עם חרדל, דבש וטימין, יצא נדיר וטעים מאד😋_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️4-5 חתיכות סלמון2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים1 כף דבש2 שיני שום כתושותתבלין תימין, אפשר במקום, 3-4 גבעולים טרייםמלחפלפל שחור גרוסמחממים תנור ל-200 מעלות מערבבים חרדל עם דבש, שום ותימין למשחה.ממליחים ומפלפלים את נתח הדג ומורחים עליו את תערובת החרדל. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.צולים בתנור החם 35-25 דקות. בהצלחה ובתאבון 💖

עוגיות שושנים🤭_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

מתכון של קרין גורן הועלה ע"י טלי כהן שטרלינג בצק עוגיות שושנים200 גרם חמאה קרה2 וחצי כוסות שזה 350 גרם קמח לבן1 שקית אבקת אפייה3חלמונים L1/2 כוס שזה 120 מ"ל חלב 3% לקציפת וניל3חלבונים L3/4 כוס שזה 150 גרם סוכר לבן1חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל הכנהמכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח […]

פשטידת פטריות כשל"פ _מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️1 בצל לבן1 בצל סגול3 סלסילות פטריות פורטובלו2 כפות שמן זית4 ביצים L140 (1 כוס) גרם קמח תפוחי אדמה1 כפית אבקת אפייה1 כפית מלחפלפל שחור גרוס לפי הטעם1 כפית תימין מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית האפייה.חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפטריות לרבעים.במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים פנימה את הבצל והפטריות ומטגנים […]

טורטייה בהכנה ביתית עם שווארמה_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון לטורטיותקמח – 3 כוסות חד"פ חם.1 כפית מלח1.5 כוס מים5 כפות שמן זיתבקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח. הוסיפו בהדרגה את השמן והמים תוך ערבוב מתמיד עד שתיווצר עיסת בצק גסה. העבירו את העיסה אל משטח עבודה מקומח ולושו אותו היטב ליצירת מרקם חלק. במידת הצורך הוסיפו לבצק מעט מים וקמח. חלקו את הבצק […]

עוגת נוטלה עם קוקוס, שקדים ועוד נוטלה😜_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

המתכון⬇️ חצי קילו קמח20 גרם שמרים יבשים.80 גרם סוכר, 100 גרם חמאה, 1 ביצה L.190 מל חלב, 1 וחצי כפיות תמצית וניל. ללוש את כל החומרים יחד, להניח להתפחה כחצי שעה, ליצור 2 רולדות ולמלא. אני מילאתי במלאן נוטלה וקוקוס ומעל פיזרתי שקדים בנדיבות😌לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ 40 דקות עם השגחה שלא […]