עוגת מרנג ופיצוחים … כשרה לפסח_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 עוגה מבוססת על מרנג טוב ופיצוחים כמו בבסיס של העוגיות המרוקאיות. ראשית לקלות בתנור 50 גרם מכל הפיצוחים ביחד החום של 140 מעלות ל 15 דקות להמתין שיתקררו ואז לטחון טוב טוב. אפשר במטחנת תבלינים, במולינקס, בנינג'ה, או מג'ימיקס. אגוזי מלך, שקד טיבעי עם […]

עוגת מייפל טופי קרמל פקאן_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 תבנית קוטר 22 מצרכים : 3 ביצים לארג' מיכל 250 מ”ל שמנת מתוקה או צמחית לפרווה 2/3 כוס סוכר לבן 1/2 כוס שמן 1.5 כוסות קמח שקית אבקת אפייה חצי כוס מייפל 3 כפות סוכר חום חצי כפית אגוז מוסקט חצי כוס שבבי פקאן […]

עוגת דבש עשירה וחגיגית_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 המתכון מיועד ל 2 תבניות אינגליש קייק המצרכים: 3 ביצים לארג' כוס סוכר חום 3/4 כוס שמן חצי כוס דבש 2.5 כוסות קמח כפית שטוחה אבקת אפיה כפית גדושה קינמון כוס תה עם 2 תיונים. קורט ציפורן חצי כפית אגוז מוסקט קורט מלח רבע […]

עוגת שוקולד בציפוי גלסאז'_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 6 ביצים 150 גרם קמח 150 גרם סוכר 150 גרם מחמאה (20 לגלאסג – 130 להמיס לעוגה) 150 גרם שוקולד איכותי קורט מלח. תמצית שוקולד איכותית. גרידת תפוז. 50 גרם מיץ תפוזים 1. להקציף חלבונים להוסיף סוכר ומלח על לקבלת מרנג יציב. 2. בקערה […]

עוגת צ'קולד קפה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 (כוס שתיה חד פעמי קר) 3 ביצים להקציף עם כוס סוכר מעט ווניל קורט מלח להקציף טוב טוב עד שיתקבל קצף בהיר ויפה. להוסיף בזילוף לאט לאט 2/3 כוס שמן או – 100 גרם חמאה מומסת. להוסיף 2 כפפות קקאו שטוחות להכין כוס קפה […]

מקרון צרפתי_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 מאוד פשוט וקל להכנה 2 חלבונים שיהיו שווים במשקל 150 גרם. כוס סוכר שיהיה שווה ל 150 גרם. רבע כוס מים. 150 גרם אבקת סוכר 150 גרם אבקת שקדים. מעט תמצית ווניל מעט תמצית שקדים מערבבים ומנפים את השקדים והסוכר למנוע גושים. מכינים סירופ: […]

מילוי למקרונים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 ❤ מילוי גנאש פירות יער מרכיבים: 100 גרם שמנת מתוקה 160 גרם שוקולד לבן 30 גרם מחית פירות יער הוראות הכנה: להרתיח בסיר את השמנת ומחית הפטל להסיר מהאש ולצקת לבפנים את השוקולד הלבן, לערבב עד לבלילה חלקה. לתת לזה לנוח כמה שעות במרר, […]

שני מתכונים לעוואמה / זולבייה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הראשון כדורים קשים והשני ספוגיים החומרים: 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי כוס מיץ תפוז 1 כפית גרדת לימון חצי כוס שמן חד פעמי 30 גר' אבקת אפייה 30 גר' סוכר וניל 600 גר' קמח לסירופ סוכר: ½ 1 כוסות סוכר ½ 1 כוסות מים ¼ כפית אבקת הל כמה קווצות זעפרן תמצית רוז – […]

סופגניות מוצלחות ביותר_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הכוס היא כוס חד פעמית לשתיה קרה רגילה מצרכים: נייר אפייה חתוך לריבועים – 10 ריבועים כף אחת של שמרים יבשים חצי כוס סוכר 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת רבע כוס שמן כוס מים כפית תמצית וניל כף ערק – כן ולא לוותר על זה ולא לשאול על זה אופן ההכנה : בקערת מיקסר […]

דונאטס=סופגניה אמריקאית _מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הסופגניה של האמריקאים מאות אלפי שוטרים אמריקאים לא יכולים לטעות: דונאטס זה דבר נהדר. אז קבלו מתכון אליפות לדונאטס. הכוס היא כוס חד פעמית לשתייה קרה רגילה מצרכים: נייר אפייה חתוך לריבועים – 10 ריבועים כף אחת של שמרים יבשים חצי כוס סוכר 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת רבע כפית מלח רבע כוס שמן […]

קובה מטוגן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים לבצק / למעטפת: 2 כוסות בורגול דק . חצי כוס קמח חצי כוס סולת חצי כפית כורכום חצי כפית כמון 4 כפות שמן כפית מרק עוף מעט מלח מצרכים למילוי: 500 גרם בשר בקר טחון 2 בצלים קצוצים 100 גרם צנוברים קלויים 2 כפיות בהרט מעט כוסברה קצוצה 1 כפית כורכום 1/2 כפית […]

עוגת עקיצת הדבורה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 לא לדבר איתי על פרווה !!!! רוטב הקרמל לציפוי העוגה: סוכר – 250 גרם שמנת מתוקה 32% שומן – קופסת קרטון (250 מ"ל) 200 גרם שקדים קלוים ופרוסים. אופן הכנת הקרמל: 1. מחממים סיר על אש בינונית וכשהוא חם מפזרים לתוכו את הסוכר לאט לאט, תוך כדי ניעור. 2. בינתיים מחממים לאט את […]

חם חם_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הגעתי למלון לאונרדו טבריה לשפית קונדיטורית Eti Altwil ובשבילכם המתכון למאפה האגדי חם חם מצרכים: 1 קילו קמח חצי כוס סוכר חצי כוס שמן 2 כפות שמרים יבשים כפית מלח 2.5 כוסות מים פושרים – אם צריך מוספים החומרים לסירופ: 1 כוס סוכר 2 כוסות מים מיץ מלימון אחד מרתיחים את המים עם הסוכר למשך […]

עוגיות רייבה מרוקאיות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים: 4 כוסות קמח מרגרינה או חמאה = 150 גרם 3/4 כוס שמן 1כוס אבקת סוכר + 2 כפות אבקת סוכר 1 כפית אבקת אפיה קורט מלח מעט גינג'ר או גרדה מלימון אחד לזריה מעל קינמון אופן ההכנה: 1. לתוך קערת מיקסר מכנסים את כל החומרים ולשים אד שנוצר בצק נוח. 2. לתת לבצק לנוח […]

פיצה או פוקצ'ה איטלקית אמיתית של צפון איטליה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ואם נרדד את הבצק נקבל פיצה של נפולי. בבקשה אני מתחנן ממכם לא לבקש את המתכון בכוסות!!!!!!!!! המתכון: 1 קילו קמח, 100 ג"ר שמן זית, 20 ג"ר מלח, 50 ג"ר סוכר, 25 ג"ר שמרים יבשים או 50 ג"ר שמרים טריים. 600 מ"ל מים עדיף קרים . אופן ההכנה: 1. את הקמח השמרים והסוכר מכנסים למיקסר, […]

_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מאכל של צפון אפריקה עדיף לטגן למרות שאפשר לאפות אבל אפייה זה לא משמנה!!!! מצרכים: 1 קילו קמח רגיל חצי כוס סולת 10 גרם שמרים 2 כפות סוכר 1כף מלח 3.5 כוסות מים פושרים – כוס רגילה! ( את המים לאט לאט) תערובת המילוי: פיסטוקים , שקדים , אגוזים, טחונים מעורבבים עם 50 גרם […]

מֲשֲמֲנָה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מאכל של צפון אפריקה עדיף לטגן למרות שאפשר לאפות אבל אפייה זה לא משמנה!!!! מצרכים: 1 קילו קמח רגיל חצי כוס סולת 10 גרם שמרים 2 כפות סוכר 1כף מלח 3.5 כוסות מים פושרים – כוס רגילה! ( את המים לאט לאט) תערובת המילוי: פיסטוקים , שקדים , אגוזים, טחונים מעורבבים עם 50 גרם […]

שבקייה מרוקאית_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר לעשות כל צורה שרוצים חומרים לבצק: שמן לטיגון עמוק. 1 כוס מים פושרים. 1 ביצה 200 גרם מרגרינה מומסת ( של מזולה טובה יותר) אפשר 200 גרם שמן במקום. 600 גרם קמח 4 טיפות מי ורדים לסירופ: 1 קילו סוכר חצי ליטר מים -לדייק בבקשה 1 לימון חתוך לרבעים 2 כפות דבש הכנת הסירופ: […]

קרפ צרפתי אמיתי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את המתכון הזה אפשר בכוסות , הכוס היא כוס חד פעמי קר מצרכים : 2 ביצים 1 כוס חלב 1 כוס קמח רגיל 1 כפות שמן קנולה 1 כף סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 כפות מים דרך ההכנה: 1. מערבבים בקערה את כל החומרים עד שלא יהיו גושים בתערובת , ותתקבל תערובת דלילה וחלקה. […]

סופלה שקולד_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מי לא אוהב שוקולד? כי אין על שוקולד.. הדבר שנמס לך בפה ומעורר את כל החושים.. הדבר המנחם לשעת צרה.. הדבר המתוק שילדים רצים אליו ומוכנים לעשות בשבילו הכול הקוביה שמקשרת בשעת כעס.. ה"דבר" ששולחים למי שבא לך לחזר אחריה…כי אין יותר מתוק מזה.. אז קבלו מתכון מנצח: בן 7 ל 9 יחידות צריכים: 400 […]

אמפנדס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  לבצק: 500 גרם קמח 1.5 כפית מלח 125 גרם מרגרינה מומסת – וכן אפשר גם שמן 125 גרם 1 כוס מים חצי כפית אבקת אפיה. 2 כפות וודקה או ערק – וכן לא חייב אבל סופר מומלץ תערובת המילוי: חצי קילו בשר טחון. 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות. 100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות […]

בראוניז אגוזים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 מצרכים: 250 גרם שוקולד מריר כפית אבקת נס קפה 150 גרם חמאה/ או מרגרינה לפרווה 1 כוס קמח רגיל 1 כוס סוכר 5 ביצים 1/2 כוס חלב חם 1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה 2 כפיות רום או ליקר שוקולד משובח 100 גרם אגוזי מלך שלמים או קצוצים אופן ההכנה: 1. ממיסים את […]

ברייר / חרינגו=הפנקייק של המרוקאים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את הלחם הזה מכינים ברוב מדינות אפריקה מתימן ומרוקו ואריתריאה ועד אתיופיה ועוד… וכל מדינה נתנה לזה שם אחר מצרכים: חצי קילו קמח 3/4 כוס סולת ( כוס חד פעמית שתיה קרה ) כף שמרים כף סוכר מעט מלח 5 כוסות מים ( כוס חד פעמית שתיה קרה ) אופן ההכנה: 1. אל קערה מכנסים […]

שניצל תירס צמחוני _מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

  להרתיח 4 תפוחי אדמה ולרסק לפירה לשטוף היטב צרור ברוקולי מכובד ולהרתיח כ10 ד ולרסק או לטחון לגס. להוסיף 2 ביצים 4 כפות פירורי לחם מלח פלפל שחור ובהרט. ליצור צורה של שניצל לצפות בביצה פירורי לחם ולטגן.ניתן לשנות את הבוקולי בתירס פטריות וכל מה שעולה על טעמכם האישי.

מגולגלות תמרים שנמסות בפה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים לבצק: 100גרם סוכר 250 גרם חמאה רכה 560 גרם קמח 1שקיק אבקת אפיה 100 מ"ל מיץ תפוזים 2 ביצים גרדה מ 1 תפוז או לימון מעט מלח. חומרים למילוי: חבילה של ממרח תמרים – אפשר גם תמרים מרוסקים. 70 גרם אגוזי מלך קצוצים 70 גרם פיסטוקים קצוצים- מי שאוהב ****אבקת סוכר לזרייה על העוגיות […]

זיווה במילוי גבינות וזיתים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: חבילה מלוואח (6 יח') 500 גר' גבינה צהובה מגורדת 300 גר' גבינה בולגרית מעודנת או פטה 2 ביצים מלח פלפל שחור לפי הטעם זעתר/תבלין לפיצה טבעות זיתים כמובן שאם רוצים פחות אז מפחיתים בכמויות,תלוי בכמות הסועדים לערבב את כל חומרי המלית בקערה לאיחוד לציפוי: ביצה טרופה שומשום/קצח אופן ההכנה: 1. על משטח מקומח לרדד […]

גביניות מבצק שמרים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 1 קילו קמח לבן… 50 גרם שימרית 200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה 400 מ"ל חלב / מיץ תפוזים 2 ביצים כפית של גרדת לימון 200 גרם סוכר 1 כפית תמצית או משחת וניל 1/2 כפית מלח למלית: 500 גרם גבינת בטוב טעם ( בטוב טעם זה שם הגבינה) 2 כפות […]

פנקייק_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מומלץ להכפיל כמויות מצרכים: 1 וחצי כוסות קמח שקית אחת של אבקת אפייה מעט מלח כף אחת של סוכר ביצה אחת 1 כוס חלב 2 כפות שמן 1 סוכר וניל אופן ההכנה: 1. בקערה לערבב את כול החומרים עד שנוצרת בלילה אחידה. 2. נעביר את הבלילה דרך מסננת כדי ולהוציא את הגושים . 3. […]

תבשיל בשר ראש וגידים וגרגרי חומוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

בשר ראש. מי שלא אוהב גידים וחבלל, אפשר לוותר. מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס החומרים: 1קילו בשר ראש בקר חתוך לקוביות חצי קילו גידים שעברו בישול של שעה עד ריכוך( לחתוך לקוביות קטנות ) 4 בצלים לבנים חתוכים גס 8 שיני שום חתוכות גס 4 עגבניות חתוכות גס 1 כף פפריקה מתוקה 4 […]

פאי פקאן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  לבצק תבנית גודל 20-24 250 גרם קמח 100 גרם חמאה קרה רכה 60 גרם אבקת סוכר מעט מלח ( רבע כפית ) 1. ביצה למלית: כוס המדידה היא כוס חד פעמי קר 150 גרם שוקולד מריר כוס אגוזי פקאן ואגוזי מלך קצוצים 1 כוס סוכר חום 60 גרם חמאה קורט מלח חצי כוס סירופ […]

עוגיות יו יו = מתכון מדויק ומנצח_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי כוס מיץ תפוז 1 כפית גרדת לימון ¾ כוס שמן 30 גר' אבקת אפייה 30 גר' סוכר וניל 750 גר' קמח קוקוס לפיזור על העוגיות לסירופ 2 כוס סוכר 1 כוס מים כף מיץ לימון אופן הכנת מתכון שלב 1 לערבב בסיר את תערובת הסירופ ולבשל עד שהתערובת […]

מרק אפונה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 1/2 קילו אפונה יבשה ( יש להשרות את האפונה לילה שלם במים ולשטוף אותה כמה פעמים) 1 שקית אפונה ירוקה קפואה 1 סלרי עלים קצוץ 2 בצל קצוץ 2 תפו"א מקולפים חתוכים לקוביות 3 גזרים קצוצים חופן כוסברה חופן פטרוזיליה 6 שיני שום קצוצות 3 כפות מרק עוף פרווה מעט פלפל אופן ההכנה: […]

לזניה פטריות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לזניה ובתוכה שתי סוגי פטריות ובצל קלוי ברוטב בשמל, מנה ממש מוצלחת. חומרים לתבנית אלומיניום בינונית מצרכים: 1. יחידה אחת של דפי לזניה 2. חצי קילו פטריות משני סוגים (הפטריות צריכות להיות מטוגנות). 3. בצלים לבנים 4 יחידות חתוכים סלייס (הבצלים צריכים להיות מטוגנים). 4. 200 גרם גבינה צהובה 5. 100 גרם פרמז'ן חומרים לרוטב […]

תפו"א בתנור עם קייג'ון אדום ורוזמרין והמון שום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

**** קייג/ון -תבלין נפוץ מאוד במטבח האמריקאי אשר שייך למטבח הקייג'ון הקריאולי שמקורו במדינת לואיזיאנה בדרום מזרח ארצות הברית חומרים דרושים 1 קילו תפו"א חצי כוס חד פעמי של שמן זית כף של תבלין קייגון או פילדלפיה ( תערובת תבלינים שיש בכל חנות תבלינין ועדיף את התבלין לא טחון ) מעט מלח גס מעט פלפל […]

סטייק חציל_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

תכינו את החצילים לשטוף היטב ולחרוץ מסביב חתכים ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד לרכות . לקלוף את הקליפה ולהשאיר את הראש (זה חשוב לטיגון וליופי) לשטח מעט בעדינות רבה לזרות מלח פלפל שחור 5 שיני שום כתוש ושמן זית . להמתין כשעה לתפיסת טעמים. להחזיק את הראש לצפות בביצה ופירורי לחם לטגן בשמן חם […]

עוגיות ריבה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הבצק הוא בצק פריך ( בצק 1.2.3. ) 200 גרם אבקת סוכר. 350 גרם חמאה בקוביות קטנות ורכות. 600 גרם קמח 1.1/2 כפיות אבקת אפיה 2 ביצים אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכנסים : סוכר, חמאה, ביצים מערבבים מעט עד שהחמאה והסוכר מתמזגים ואז מוסיפים ישר את הקמח והאבקת אפייה וממשכים לערבב […]

עוגת היער השחור_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 מצרכים: 50 גרם קמח תופח 50 גרם קורנפלור 30 גרם קקאו 6 חלבונים 5 חלמונים 200 גרם סוכר (שמחולק ל- 150 גרם ו 50 גרם) מצרכים למריחת השכבות: 2 שמנת להקצפה – ( להקציף את השמנת עם 2 כפות סוכר לקצפת עמידה להעביר לשק זילוף ולשמור במקרר עד למריחת השכבות של העוגה ) […]

פריקסה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ואין מתכון יותר מדויק וטוב מזה לדעתי ואלפים עשו אותו כבר בכל העולם!!!! 1 קילו קמח מנופה 2 כפות סוכר 1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים 1 כף ערק – הערק גורם לשמן לא ליספג בלחמניות כפית מלח רבע כוס שמן. 3.5 כוסות מים פושרים ( כוס חד פעמי שתייה קרה) מילוי הפריקסה: […]

כדורי פירה תפו"א ממולאים בבשר / בסטיל / בנאטז'_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים : 5-7 תפו"א מהסוג האדום עדיף 500 גרם בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ דק 6 שיני שום קצוצות דק חופן של כוסברה קצוצה דק כפית קארי כפית בהרט מלח ופלפל פרורי לחם 3 חלבונים של ביצים ( את החלמונים להוסיף לציפוי ) 1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות 8 כפות קמח לציפוי הכדורים: קערת […]

לחם בית המדויק ביותר שיש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון ללחם בית המדויק ביותר שיש אפשר לחמניות או חלות או כל צורה שרוצים מצרכים: 1קילו קמח שטיבל 18 (של סוגת) – ( אפשר גם קמח רגיל אבל טוב יותר אם תעשו כמוני) 50 גרם שימרית או 2 כפות שמרים יבשים 1 ביצה שלמה. רבע כוס שמן רגיל. חצי כוס סוכר חום. 1 כף מלח […]

צ'ורוס 2 _מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לבצק: 150 גר' קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח 1 כפית סוכר 1 כף שמן קוקוס ( לא חייב קוקוס ) 250 מ"ל מים רותחים 1 ביצה שלמה 1 ליטר שמן לטיגון לסוכר הקינמון: 2 כוסות סוכר לבן 2 כפיות גדושות קינמון טחון להגשה: ריבת חלב | אופן ההכנה: בסיר עם כף עץ […]

צ'ורוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים לבצק: 300 מ"ל מים 50 גרם חמאה רכה כפית מלח 2 כפות סוכר 250 גרם קמח רגיל 2 ביצים מספר 3  – M לסירופ: 2 כוסות מים 3 כוסות סוכר 1/2 כוס דבש מיץ מלימון אחד הכנת הסירופ: מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ […]

כנאפה קדאיף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מי שרוצה כנאפה כתום , שיוסיף צבע מאכל לחמאה ולסירופ וחברים תקשיבו!! לעולם לא לחמם כנאפה במיקרוגל 😉😉😉😉 מצרכים: 350 גרם אטריות קדאיף 250 גרם חמאה מומסת 100 גרם גבינת ריקוטה 200 גרם גבינת עיזים רכה 100 גרם פיסטוק חלבי קלוי וקצוץ מצרכים לסירופ: 2 כפות מי ורדים חצי כוס סוכר 3/4 כוס מים […]

ספינג / ספינג'ה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

#דע מאין באת ולאן #אתה הולך.. שאתה יודע לשמר את השורשים שלך .. את הטעמים והמנהגים מהבית שממנו באת אתה בעצם מעביר את שושלת אבותייך הלאה..❤️ ואני בכל מתכון ומתכון מביא את הבית המרוקאי ה"חם" שבו גדלתי… גדלתי בשדרות בעיר הדרומית והכי "נוצצת" שיש 🔝🔝 עם האנשים הכי "חמים" שיש🔝 גדלנו על ערכים וכבוד וגם […]

סנדלי שומשום מרוקאים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

2 מתכונים לאותה העוגייה הכוס היא כוס חד פעמי שתייה חמה מתכון ראשון מצרכים: 2.5 כוסות שומשום לבן לא קלוי חצי כוס קמח חצי חבילת מרגרינה – 100 רגם חצי כוס מים – כוס רגילה מתכון שני: מצרכים: 3 כוסות שומשום לבן לא קלוי 2.5 כוסות קמח 1 כוס שמן- כוס רגילה 1 כוס מים […]

עוגת בצק פריך וריבה של דודה סימון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 מצרכים לעוגה: 300 גרם קמח רגיל 200 גרם קוביות חמאה. / מי שרוצה פרווה יכניס מחמאה 80 גרם אבקת סוכר. 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל טובה גרדת תפוז או לימון. 1 כף מיץ תפוזים מעט מלח אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת גושים […]

עוגיות חאלווה דלעז'ין_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לבצק: הכוס היא חד פעמי חם הסטנדרטית 2 כוסות קמח רבע כוס מים 2 ביצים 1 כפית אבקת אפיה . אופן ההכנה: . ללוש את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. הוא יחסית לא רך. . לחתוך את הבצק ל – 6. . לגלגל כל חלק לנחש ארוך ולחתוך עם סכין לחתיכות קטנות כמו בתמונות שבתגובות […]

עוגיות רחת לוקום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים: 100 גרם סוכר 250 גרם חמאה רכה 560 גרם קמח 200 גרם לוקום חתוך לרצועות של 3 ס"מ ( למילוי העוגיות) 100 מ"ל מים מהברז. 2 ביצים גרדה מ 1 תפוז או לימון מעט מלח. אבקת סוכר לזרייה על העוגיות אופן ההכנה : 1. בקערת מיקסר עם וו לישה , לשים את כל חומרי […]