עוגת ביסקוויטים מטורפת עם גבינה שכולם אוהבים_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
מרכיבים 200 גרם ביסקוויטים פטי בר שרוול 1 2 שמנת מתוקה 2 פודינג וניל 500 גרם גבינת לבנה 9% 100 גרם אבקת סוכר 2 כוסות חלב כוס נס קפה עם חלב פושר לציפוי גנאש שוקולד 1 שמנת מתוקה 240 גרם שוקולד מריר הכנה מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה […]
ריבועי בצק שוקולד פרווה_מתכון של רות דנינו ע"י ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
חיתוכיות ריבת חלב ונוטלה_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
חיתוכיות ריבת חלב ונוטלה החייל ביקש עוגיות כמובן שהכנתי חיים שלי ב ❤️ לבצק: 200 גרם חמאה 100 גרם סוכר כף תמצית וניל 1 ביצה 80 גרם אינסטנט פודינג וניל. 200 גרם קמח. למלית כל ריבה שאתם אוהבים. כוס קוקוס. מתכון לריבת תותים שלי. 1 ק"ג תותים. 700 גרם סוכר. 10 גרעינים תפוז או לימון. […]
סלט חצילים_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
אימלה איזה טעים 😋😋😋 ניסיתי לשחזר סלט חצילים שאמא שלי שתהייה בריאה הייתה מכינה לפני המון שנים .. הגעגוע אליו חזר 🥺 לקחתי שני חצילים חתוכים לקוביות שימנתי במעט שמן זית והכנסתי לנינגה עד להשחמה יפה..בתוכנית אייר וויק למי שאין יכול לטגן את קוביות החציל ! בינתיים טגנתי קוביות מבצל 1 גדול הוספתי גמבה אחת […]
בורקס מבצק מלוואח במילוי בשר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
מצרכים : 500 גרם בשר טחון 2 בצלים חתוכים לקוביות קופסת פטריות חתוכות חבילת בצק מלוואח או בצק פילאס אופן ההכנה : מטגנים את הבצלים עד הזהבה מוסיפים פטריות חתוכות . מוציאים את הבצל המטוגן והפטריות מהסיר טיגון לכלי אחר ושומרים בצד . באותו הסיר שטגנו בו את הבצל והפטריות מוסיפים אליו את הבשר […]
עוגיות מכונה מרוקאיות פרווה – 2❤️_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
1 ק"ג קמח מנופה כוס,סוכר כוס שמן 200 גרם מרגרינה רכה מאוד 2 סוכר ווניל 2 אבקת אפיה 1/2 כוס קוקוס 1/2 כוס שומשום 1.5 כוסות מים( בערך אולי צריך מעט יותר). בקערה ( אפשר במיקסר)שמים את המרגרינה שמן סוכר סוכר ווניל, ,להוסיף את הקוקוס . ושומשום את הקמח בהדרגה וללוש היטב. בצק רך ונעים. […]
עוף ממולא כבד עוף ואורז 🔥_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
עוף שלם חצי כוס אורז מבושל חצי בישול. 1 בצל חתוך לקוביות ומטוגן. 3 פרפרים כבד עוף צלוי. חצי כפית בהרת חצי כפית כמון מלח פלפל לפי טעמכם. 7 תפו"א חתוכים לקוביות. למריחה על העוף. רבע כוס שמן. כפית כורכום כפית פפריקה מלח פלפל. אופן הכנה: חותכים לקוביות את הכבד. מערבבים את האורז הכבד […]
עוגת שיש לכבוד שבת קודש ❤️ ובכלל_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
5 ביצים L כוס סוכר ( חד פעמי שתיה חמה) כוס שמן כוס מיץ תפוזים / או מים כף תמצית וניל 1/2 2 כוסות קמח מנופה 2 אבקת אפיה 2 כפות גדושות קקאו. תבנית 26 עגולה או מרובעת. אופן ההכנה – בקערת במיקסר במהירות גובהה להקציף את הביצים לקצף תפוח להוסיף סוכר, ולהמשיך להקציף […]
עוגת גבינה פירורים קרה קלילה וקלה להכנה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
המצרכים לעוגה לבסיס: 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף 3/4 כוס סוכר 1 ביצה 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 1 כוס שמן חצי כפית מיץ לימון/מים גרידת לימון אופציונלי אופן ההכנה בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומפזרים בתבנית […]
עוגיות מרנג שושנים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
לבצק : 3/4 כוס סוכר 1 מרגרינה 3 חלמונים 1 א.אפיה 1 סוכר וניל שליש כוס מים מעט גרידת לימון קמח לפי הצורך בערך 3 וחצי כוסות קמח בכוס חד.פעמי חם קמצוץ גרידת לימון (אופציונלי) ללוש את כל המצרכים לבצק עד למרקם נוח לעבודה. לחלק את הבצק ל 3 כדורים למילוי מרנג: להקציף 3 חלבונים […]
עוגיות פיצוחים וקורנפלקס … קריספיים וטעימים בטירוף_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
מצרכים בכוס חד.פעמי לשתיה חמה 2 כוסות קורנפלקס חצי כוס שומשום 1 כוס גרעיני חמניה 1 כוס גרעיני דלעת 1 כוס שקדים פרוסים 3/4 כוס מייפל או דבש 2 כפות שמן קנולה אופן הכנה: – מחממים את המייפל והשמן בסיר קטן עד שהמייפל חם (אין צורך להגיע ממש לרתיחה חזקה). – בינתיים מערבבים בקערה קורנפלקס, […]
עוגיות עבאדי מלוחות_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
המידות למתכון בכוס מידה 250 מיל מצרכים : 1/2 כוס שומשום חצי כף מלח 1/2 3 כוסות קמח לבן 1 כוס שמן קנולה 1 כוס סודה גזוז (מה שיש קינלי ,טמפו …) אופן ההכנה : ללוש את כל המצרכים וליצור כעכים קטנים על גבי נייר אפיה בתבנית ולאפות במצב טורבו 190 -180 מעלות עד הזהבה […]
מלבי פרווה / חלבי_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים
בס"ד באהבה גדולה משתפת אתכם חברים ומודה לאלוקים על הזכות הזו של להיות פה עוד יום לנשום לראות ולחוש. משתפת במתכון מנצח שתודה לאל הולך איתי כבר שנים המלצה שלי שתפו אותו בכדי שישמר לכם וילווה אתכם אם תירצו לפנק את האהובים שלכם. מלבי בהכנה ביתית מפנק צונן ויאמי טעים😋 וזה המתכון למלבי פרווה ואם […]
פחזניות נדירות בציפוי לוטוס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים ואופן הכנה : לשים בסיר: 1/2 1 כוס מים ח פעמי קר 1/2 כוס שמן 2 כפות סוכר 1 שקית סוכר וניל וקורט מלח להרתיח ואז להכין בקערה כוס וחצי קמח ולשפוך בפעם אחת הכל לסיר ולערבב עם כף עץ היטב לתערובת אחידה לכבות האש ולקרר את התערובת כשעה עד לקירור מלא!!!! שלב זה […]
תפודים מתובלים_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
מצרכים: 16 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים כ 25 דקות עם כף מלח לבדוק עם קיסם שהם מבושלים במידה ! אבל לא מבושלים מידיי! לסנן ולקרר היטב. אחרי קירור של תפוחי האדמה לקחת מועך פירה ולמעוך כל תפוח אדמה בנפרד . לתיבול : לשים בקערה 3 כפות שמן זית חצי כפית מלח חצי כפית גריל […]
כבד ובצל מקורמל_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים : קילו כבד עוף צלוי 3 בצלים חתוכים לרצועות כף סילאן מלח פלפל שחור גרוס פפריקה כורכום פלפל שטה גרוסה טיפונת כמון רק אם אוהבים 2 כפות יין מתוק הכנה: בסיר שטוח מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את הסילאן וממשיכים לטגן את הבצל והסילאן עד שהבצל נהיה בצבע קרמל מוסיפים תבלינים מעט מכל תבלין. […]
עוגיות גרנולה בריאות נדירות 💖_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
מידה בכוס חד פ.חם 1.5 כוס קוואקר חצי כוס סילאן או דבש (שמתי סילאן) חצי כוס שוקוציפס/חמוציות שקית סוכר וניל כפית א.אפיה רבע כפית ס.לשתיה רבע כוס אגוזים קצוצים למי שאוהב(לא חייב) 1 ביצה L כפית קקאו (אופציונלי) רבע כוס טחינה לערבב את כל המצרכים ואת הטחינה להוסיף בסוף ואם העיסה מרגישה ממש רכה להוסיף […]
רייפעת מרוקאי_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מרכיבים 1 ביצה 1/2 חצי כוס סוכר כפית אבקת אינסטנט וניל 1/4 רבע כוס מיץ תפוזים מקרטון 1/3 שליש כוס שמן 1/2 2 כוסות קמח 350 ג' קמח 2 כפות שומשום כף זרעי אניס שקית א. אפייה הכנות: 1. להקציף ביצה וסוכר כ 20 שניות, להוסיף את האבקת פודינג ולהקציף עוד כמה שניות. 2. […]
רול כדורי שוקולד 🍫🍫🍫_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
לכל מי שממש אוהב כדורי שוקולד ופשוט אין זמן לגלגל לכדורים 😜 אז זה בשבילכם 👇 מצרכים : 200 עד 250 גרם ביסקוויטים קצוצים גס 4 כפות קוקוס אופציונלי 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים אם אוהבים לא חייב 200 גרם שוקולד מריר 200 מיל קרם קוקוס/שמנת מתוקה להמיס במקרוגל את השוקולד והקרם קוקוס ולקרר מעט […]
עוגת ביסקוויטים,קרם גבינה וגאנש_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
להכן גנאש: 1 שמנת מתוקה 1 שוקולד מריר להמיס במיקרו ולהניח בצד. להקציף 2 שמנת מתוקה ,2 אנסטנט וניל ,2 כוסות חלב כף אבקת סוכר לאחר התייצבות להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה 500 גבינה לבנה חסר לכם סוכר ? תוסיפו בהתאם. לטבול ביסקוויטים בכפית נס קפה וכוס חלב ולסדר תחתית מעל קצפת . שוב ביסקוויטים […]
עוגת אורז עם קוקוס ללא קמח ❤️❤️_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
חברים יקרים אני מעלה לכם עוגה נדירה ביותר הכי קלה להכנה והכי טעימה שיש 👍 כוס אורז מושרה בכוס חלב למשך שעתיים. 3 ביצים 150 גרם סוכר 150 גרם קוקוס כף אבקת אפייה כוס שמן כוס חלב מרוכז אופן הכנה: בבלנדר של שייקים שמים את האורז והחלב מעבדים ל2 דקות. מוסיפים את הסוכר והשמן ואת […]
עוגת מייפל_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
עוגת מייפל של האישה היקרה שלי שהכינה עוגה מעולה.. תודה איריס שושן ❤️ 4 ביצים (M/L) 1 כוס סוכר 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה רבע כפית מלח 3/4 כוס מיץ תפוזים 1 כוס שמן 1 כפית תמצית וניל לפיזור מעל : 1 כוס אגוזי מלך קצוצים חצי כוס סירופ מייפל. לחמם תנור ל […]
סלט כרוב במיונז טבעוני_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
לתוך קערה מוסיפים 1/2 כרוב סגול קטן קצוץ 1/2 כפית מלח מערבבים ממש טוב משאחרים לנוח 30-45 דקות בחוץ (עדיף 45 דקות) מערבבים פעמיים במהלך זמן ה״מנוחה״ בעזרת ידיים נקיות ממש מעסים וכמו בתנועות סחיטה עוברים על כל הכרוב הוא יוציא נוזלים לתוך הקערה פשוט תנקזו (עם הנוזלים אפשר לצבוע אורז סושי שייצא כחול […]
גלידת קסטה ביתית מושלמת❤️_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
חבילת ביסקוויט קסטה בטעם שוקולד 500 מ"ל שמנת מתוקה 1 פודינג וניל חצי כוס סוכר 4 כפות ריבת חלב. להקציף הכל ביחד לקצף יציב. תבנית מלבנית להניח נייר אפיה שכבת ביסקוויטים קסטה לשפוך את השמנת, ולישר. להניח עוד שכבת ביסקוויט קסטה. לשים במקפיא לילה לחתוך לפי סימון הביסקוויט אפשר לפזר סוכריות צבעיות או להכין גנאש […]
הפרשת חלה_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
הפרשת חלה – לכבוד שבת קודש לכבוד עם ישראל וחיילי צה"ל שהשם ישמור מכל האסונות לבריאות. פרנסה ואושר❤ 2 ק"ג קמח כף מלח כוס שמן (חד פעמי קר) 6 כפות סוכר 3 כפות שמרים יבשים ( בחורף 4) 5 כוסות מים פושרים. בקערת המקסר / או בקערה ללישה ביד סוכר, ושמרים 5 כוסות מים ולערבב […]
בסבוסה_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים
בס"ד ישתבח שמך לעד מלכנו👑 תודה על הזכות להכין בסבוסה לכבוד שבת המלכה💖 (המתכון של קארין גורן, רק שהפחתתי כמויות) 3 ביצים L 1/2כוס סוכר לבן 1/2 כוס או שמן קנולה 1/2 כוס מים 1כוס או סולת 1/2כוס קמח תופח סירופ 3/4 כוס סוכר לבן כוס מים כף מיץ לימון אופן_הכנה במיקסר מקציפים ביצים וכוס […]
סלט עגבניות ופלפלים קלויים_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
צולים בגריל או בנינגה 6 עגבניות גדולות פלפל אדום מתוק פלפל כתום/צהוב 2 פלפלים ירוקים חריפים מקלפים את העגבניות והפלפלים וחותכים לקוביות מתבלים ב : מעט מלח פלפל שחור גרוס כף שמן 3 שיני שום קצוצות אפשר להוסיף מעט כוסברה טריה קצוצה באהבה אתי זוהרץ
סלט חצילים בסלסה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
עיגולי חציל מטוגן או בנינגה מ 2 חצילים בינוניים מכינים סלסה .. 2 גבעולי בצל ירוק חתוך מעט כוסברה/פטרוליה 3 שיני שום קצוצות גמבה קצוצה כפית אריסה/פפריקה מעט שמן מעט מלח פלפל שחור גרוס טיפונת כמון מעט צילי גרוס כפית חומץ/מעט לימון רבע כפית סוכר לערבב את הסלסלה ולמרוח על כל עיגול חציל מטוגן […]
דג סלמון ופולים ברוטב אדום_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
קילו וחצי דג סלמון חתוך לקוביות קטנות שקית פולים קפואים מופשרים צרור כוסברה 10 שיני שום חתוכות לקוביות 2 פלפלים יבשים מתוק/חריף חתוכים לטבעות 1 פלפל אדום טרי /גמבה חתוך לטבעות או רצועות 2 כפות פפריקה כף שטוחה מרק עוף חצי כפית כמון מעט מלח רק אם יש צורך כפית סוכר 2 כפות רסק עגבניות […]
פריקסה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
קילו קמח 2 כפות שמרים כף מלח 2 כפות סוכר כף ערק ביצה 1 מים לפי הצורך עד למרקם נוח בערך 550 מיל מים סהכ 2 וחצי כוסות. כולל חצי כוס מים של תסיסת השמרים ) בתוך קערית שמים את השמרים וכף מהסוכר וחצי כוס מהמים מערבבים לתת לזה לתסוס כ 3 עד חמש דקות […]
סלט טורקי_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
חותכים חציל אחד גדול לקוביות קטנות מצפים במעט שמן זית וצולים קלות .לא צריך להשחים ממש ! רק להתרככות. בתנור או בנינגה באייר פריי ! בנתיים מטגנים 1 בצל גדול חתוך לקוביות 2 גמבות חתוכות לקוביות 1 פלפל ירוק חריף חתוך .. מטגנים את הבצל הגמבה והפלפל ירוק מוסיפים 6 עגבניות גדולות מקולפות חתוכות לקוביות […]
סיגרים במילוי בשר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
את המילוי בשר לקחתי ממתכון של אילנית בניזרי שאין לו תחליף מרכיבים חבילת עלי סיגר מרוקאים מופשרים לילה ליפני במקרר!! *אני מאוד אוהבת את עלי בצק של שלושת האופים . קילו בשר מספר 5 כתף או מספר 2 ( אני הכנתי עם 5) ראש שום ללא קליפה 6,7 פלפלים סודנים חריפים טח ( יבשים) חופן […]
מוקפץ 🥬 🥦 🥬_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים: 1 בצל חתוך לרצועות להזהיב מעט להוסיף אחרי שהבצל מזהיב ירקות חתוכים לרצועות .. 1 גמבה אדומה 1 פלפל צהוב 1 גמבה ירוקה.. אם רוצים כמה פרחי ברוקולי חתוכים לשים את הברוקולי במים רתוחים כדקה ולסנן 2 גזרים חתוכים לרצועות בעזרת קולפן להקפיץ היטב את כל הירקות עד שמקבלים צבע קצת מקורמל מוסיפים כפית […]
פתיתים בטטה ותירס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
רכיבים: שקית פתיתים 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות קופסת תירס שימורים בצל גדול קצוץ חופן פטרוזיליה וכוסברה בסיר עמוק שולקים במלא מים חבילת פתיתים בערך 6 דקות מניחים במסננת לסינון כל הנוזלים. בסיר רחב מטגנים היטב עד להזהבה את קוביות הבצל לאחר מכן מוסיפים את הבטטה ומקפיצים אותה עם הבצל עד לריכוך קל .לאחר מכן […]
עוגת שיש רכה במיוחד_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים במידה כוס ח.פ חם 6 חלבונים להקציף ולהוסיף בהדרגה כוס וחצי סוכר ולהוסיף שלוש רבעי כוס שמן ואת 6 החלמונים שלוש רבעי מיץ תפוזים גרידת תפוז או לימון 2 כוסות קמח 1 אפיה 1 וניל לשמן תבנית בינונית ולצקת את הבלילה. אם רוצים את העוגה כשיש מוסיפים כף שוקולית וכפית קקאו וכמה כפות מהבלילה […]
משולש לוטוס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים : חבילת עוגיות לוטוס צנצנת ממרח לוטוס מיכל גבינה לבנה 250 ג 3 כפות סוכר 2 כפות פודינק וניל 250 מיל שמנת מתוקה מקציפים שמנת מתוקה סוכר ופודינק לקצב יציב ומקפלים לתוכה את מיכל הגבינה לשידרוג הקצפת מפוררים לחתיכות קטנות 3 עוגיות לוטוס ומוסיפים לקצפת . הרכבה מניחים רצועת נייר כסף ומעליה מניחים נייר […]
רייפעת בריאות מקמח כוסמין ללא גלוטן וללא סוכר_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
לבצק : בכוס ח.פעמי לשתיה חמה 2 כוסות עד 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא או לבן 3 כפות שומשום 1 כף קוקוס (אופציונלי ) כפית א. אפיה 1/2 כוס שמן 1/4 עד 1/3 כוס תחליף סוכר או סוכר רגיל 1/4 כוס מיץ תפוזים (במידה וחסר ניתן להוסיף עוד כמה כפות מיץ תפוזים לפי הצורך עד […]
גלידת לוטוס קלה להכנה וטעימה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מקציפים : 2 שמנת מתוקה סהכ 500 מיל 4 כפות פודינג וניל מוסיפים חצי כוס חלב מרוכז ומקציפים היטב .. תוספות : 3 כפות ריבת חלב/ממרח לוטוס ההרכבה ; מסדרים עוגיות לוטוס בתבנית או קופסא יוצקים את התערובת גלידה מעלהן ואפשר לזלף בצורת שיש 3 כפות ריבת חלב לקשט כמו שיש ומעל לסדר עוד שכבת […]
רולדה עם קצפת וריבת חלב_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים : 4 ביצים L מופרדות 2 כפות שמן 7 כפות מיץ תפוזים 5 כפות סוכר 4 כפות גדושות קמח 1 כפית אפיה *אופן ההכנה:* מקציפים חלבונים עם סוכר אחכ מוסיפים חלמונים שמן. מיץ תפוזים ובסוף קמח ואפיה מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה. מורחים את הבלילה בתבנית על ניר אפיה משומן ואופים בתנור שחומם […]
עוגת טורט רכה ועשירה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים במידה כוס ח.פ חם 6 חלבונים 1/2 1 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים גרידת תפוז או לימון (לא חובה) 2 כוסות קמח 1 אפיה 1 וניל 100 גרם שוקולד מגורד 1 כף אבקת נס קפה 2 כפות קוקוס 1/4 כוס אגוזים טחונים דק אופן הכנה להקציף את החלבונים עם […]
עוגת תפוחים פירורים אישית_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
המצרכים לעוגה לבסיס: 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף 3/4 כוס סוכר 1 ביצה 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 1 כוס שמן כפית מיץ לימון / מים גרידת לימון אופציונלי אופן ההכנה בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומניחים […]
עוגת מייפל נדירה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מידה בכוס חד פעמי חם מצרכים: 3 בצים L 1 כוס סוכר 1 ריצ'/שמנת חמוצה/מתוקה או 1 כוס קרם קוקוס חצי כוס שמן 4 תמרים קצוצים/חופן ש.ציפס חצי כוס צימוקים(לא חובה) 1 סוכר וניל 1 אבקת אפיה 1 כוס קוקוס 1/2 1 כוסות קמח 3 כפות סירופ מייפל אופן ההכנה : לערבב בכף בקערה אחת […]
רוגלך מושלמים ורכים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מידה בכוס חד.פעמי חם מצרכים: 4 כוסות קמח חצי כוס סוכר חצי כוס שמן ביצה 1 כף 1 שמרים חצי עד כוס מים בערך לפי הצורך אופן הכנה: ללוש היטב את כל המצרכים ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש להתפיח בערך שעה או יותר עד להכפלת הנפח.. לחלק את הבצק ל 3 עיגולים […]
עוגת לוטוס וגבינה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
מצרכים לתחתית בתבנית 22/ 24 ' : 250 גרם עוגיות לוטוס 100 גרם חמאה כף ממרח לוטוס לשכבת הקצפת : 500 מיל שמנת מתוקה גביע גבינה לבנה 9% 3 כפות סוכר 4 כפות פודינג וניל לציפוי: חצי צנצנת ממרח לוטוס הוראות הכנה: לפירורי לוטוס מפוררים את עוגיות הלוטוס היטב, ממיסים חמאה במיקרוגל מוסיפים את […]
קורנה במילוי קרם קשיו_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
לבצק: כוס מידה אוניברסלית. 3 כוסות קמח כוס פחות קצת חמאה או מחמאה. מומסת קרה כף אבקת סוכר חצי כפית מלח 1 סוכר וניל 2 כפות מיי ורדים לא חובה. חצי כוס מים למלית: 4 כוסות קשיו טחות וקלוי 2 כפות דבש 2 כפות ריבת חלב או קרמל פרווה אני אצרף מתכון. 80 גרם חמאה […]
קישואים בטעם גן עדן מהמטבח החלאבי – מבושלים בתנור כמה שעות..בקיצור דליקטס_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים. המלית 400 גרם בשר טחון כוס אורז עגול 2 כפות שמן/כף שומן כבש כף גדושה רסק עגבניות חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים) מלח, פלפל, […]
לצ'ו – מטבוחה מהמטבח הרומני עם חצילים, פלפלים ועגבניות_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
מטבוחה – או לצ’ו חצילים חרפרף מהמטבח הרומני של גילוש המצרכים: בצל גדול קצוץ חציל בינוני (רצוי מזן בלאדי) 3 פלפלים אדומים גדולים 3-4 פלפלים ירוקים חריפים (או כמה שאוהבים חריף) 6 שיני שום 12 עגבניות (בערך) מבושלות (אצלנו בחנות הירקות בחולון, יש דוכן מיוחד לירקות ופירות סוג ב’ – ולעיתים קרובות אני קונה את […]
בורקס בשרי בבצק מלאוח (מבוסס על מתכון של הגוז'גיז'ה הבוכרי_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
מרכיבים לבצק: (השתמשתי בבצק מלאוח של מעדנות) קילו קמח לבן 2-3 כפות גדושות מיונז 3/4 כפית מלח 2 כוסות מים פושרים *מומלץ להוסיף כ-1/2 כוס שמן (לריכוך הבצק)דורית הבוכרית (מהמכולת) למילוי: 1/2 קילו בשר אנטריקוט, קצוץ דק עם קופיץ(שמתי בשר צלעות מס' 2 טחון פעם אחת) 3-4 בצלים גדולים, קצוצים גס בינוני. 50 גרם […]