לחם כוסמין עם מעורב ירושלמי❤_מתכון של אילנה בוכריס

למעורב-250 גרם לבבות עוף(כמובן נקי וצלוי)250 גרם חזה עוף250 גרם טחולי עוף250 גרם רצועות שווארמהאפשרי לקנות חבילה מוכנה של מעורב.2 בצלים בנוניים.ההכנה- במחבת גדולה לטגן את הבצלעד הזהבה.להוסף את המעורב פנימה. ולערבבהייטב.לתבל – מלח. פלפל שחור. כמון. כרכום.אפשר פפריקה חריפה/ מתוקה ממש מעט.ממשיכים לערבב עד שהבשרים מוכנים.לתת לתקרר.לחם עגול או לחמניות מקמח כוסמין –1 ק"ג […]

פלאפל (לחג העצמאות)_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה

רוטב ירוק חמוץטחינה וסלט ירקותחומרים לפלאפל:⚘rozחבילת חומוסחצי חבילה כוסברהחצי חבילה פטרוזליה7 שיני שום1 בצל1 פלפל חריף ירוקכפית כמוןכפית מלחכפית סודה לשתיה2 פרוסות לחם רטובות אופן ההכנה:⚘rozלהשרות לילה שלם את החומוס למחרת לסנןלטחון במטחנת בשראת הירק שום בצל ופרוסות לחם לאחר מכןלטחון את החומוס לערבב הכל לתבל הטחינה תיהיה גסה ולא יותר מידי לחמם שמן וליצור […]

פיצה בטאבון או תנור/פיצה עם זעתר ❤_מתכון של אילנה בוכריס

1 ק"ג קמח (אפשר כוסמין)2 כפות שטוחות שמריםכף מלח2 כפות סוכר2 וחצי כוסות מים פושרים1/4 כוס שמן (אפשר זית) לערבב הכל ביחדאת המים להוסיף בהדרגהללוש הייטב.בצק רך ונעים למגע.התפחה שעה. להוריד נפחלחלק את הבצק ל- 6 יחידותנייר אפיה עם מעט קמחלרדד ולהניח לעוד 20 דקות התפחהאפיה בטאבון או בתנור 220 מעלות.לפיצה למרוח מטבוחה תוספות – […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת לאפות על מחבת__מתכון של ירדנה ג'נאח

למתכון3 כוסות קמח מנופה1 כך שמרים יבשיםכפית מלח1 כף שמןמים כמה שנכנס עד לבצק דביק.בערך 2 כוסות עד 2 וחצי .להתפיח אותו כבדק דביק לאחר חצי שעה להוסיף מעט קמח עד לבצק נעים לחלק לכדורים 6-8 למרוח שמן ולפתוח על ניר אפיה גזור בגודל המחבת .רצוי להשתמש במחבת טפלון .אין צורך בשימון המחבתאת הלאפה לפתוח […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת שומשומיות מקרפ מענין__מתכון של ירדנה ג'נאח

2 כוסות קמח2כוסות שומשום קלוי2,1/2 כוסות מים ועוד חצי כוס עם מי 4 טיפות מי ורדים מעורבבים ,או מי זהר מוסיף המון טעם.1/2 כוס חלב1 חלמון1/4 כוס שמןכף חומץ10 גרם חמאה מומסת1/2 כפית קינמון1/4 כפית מלח1/2 כפית אבקת אפיה1/2 כפית שומר(לא חובה )1/2 כפית אניס התהליך … כנסו לסרטון ותראו

מגולגלות ממולאות בממרח תמרים וקוקוס, מקמח עוגיות של שטיבל_מתכון של טלי כהן שטרלינג

½3 כוסות חד"פ חם קמח עוגיות של שטיבל.¾ כוס תפוזים סחוט¼ כוס מדידה שמן1 א. אפייה1 סוכר וניל200 גרם מחמאה/נטורינה מומסת. ללוש הכל היטב עד קבלת מרקם חלק ונעים למגע ולעבודה.לרדד למרוח ממרח תמרים ולפזר קוקוס. לחתוך כל ס"מ בערך, העוגיות תופחות. להכניס לתנור בחום 170 לרבע שעה בערך עד הזהבה.לאחר שמצונן, לבזוק אבקת סוכר.בהצלחה […]

עוגת טורט עם שמנת מתוקה ונגיעות ריבת חלב_מתכון של טובה ניסים

חומרים( תבנית 26 עגולה ).5 בצים מופרדות.חצי כוס קמח.+ 3 כפות קורנפלור.לערבב ביחד.חצי כוס סוכר+ שקית סוכר וניל.3 כפות שמן בקערת החלמונים.עם כף תמצית וניל. אופן ההכנה.להקציף את החלמונים עים הסוכר קצף יציב.להוסיף את החלמונים והשמן עם תמצית הוניל. להקציף קצף תפוח.ובידני להוסיף את הרמח והקורנפלור.בצורת עטיפה .לשמן תבנית .ולאפות כ..רבע שעה ועד הזהבה לנעוץ […]

לזניה עם פטריות_מתכון של מרי שקד שירזי

לרוטב העגבניות:בצל גדול קצוץ2-3 שיני שום1 פחית עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות.2-3 כפות רסק עגבניותחופן עלי בזיליקום קצוצים דקמלח ופלפל מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. מכינים תערובת של קופסת קוטג׳ או ריקוטה, כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה/צהובה/פרמזן) או שילוב של שלושתם.חותכים […]

פאי תפוחים מטורףףף ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח

10 תפוחי גראנד (החמוצים) קלופים וטחונים גס או חתוכים לקוביות .לערבב עם כוס סוכר ולבשל על מחבת כ15 דקות .להוסיף 50 גרם חמאה1/2 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות קורנפלור ולבשל עד לצימצום הנוזלים. להוסיף לקראת סוף הבישול :כפית קינמון,כוס,צימוקים,כוס אגוזי מלך שבוריםלצנן. לבצק :4 כוסות קמח200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות1/2 כוס סוכר1 ביצהכף […]

מאפינס שוקולד 💕💕💕💕_מתכון של אילנה בוכריס

4 ביציםכוס סוכרכוס שמןכוס קקאו/ שוקוליתכוס מים/ קצפת/ תפוזים1 אפיה2 כוסות קמחלהקציף ביצים וסוכרלהנמיך מהירות במקסרלהוסיף בהדרגה לפי הסדר.לקחת תבניות מאפינסולמלא 3/4 גובההלאפות 180 מעלותכ- 20 דקותלמעלה עשיתי גאנש שוקולד

מתכון כתוב + סרטון להכנת תבשיל עוף בלימון כרובית ותפוחי אדמה ❤__מתכון של ירדנה ג'נאח

כמה טעיםםםםם ❤לטגן 2 בצל לרצועות ,2 כרישה עד להשחמה קלהלהוסיףכף פפריקהכף רסקכפית כמוןלבשל עם חצי כוס מים לסירוגין עד להוצאת מתיקות הרסק.להוסיף חלקי עוף ולימון שלם פרוס (עם הקליפה).להוסיף3 כוסות מים ,פלחי כרובית נקיה3 תפוחי אדמה חתוכה לקוביותמלח בסוף לפי טעמכם לכסות את הסיר עד לבישול איטי ומלא ❤יצא מושלם ❤❤

חלת מפתח – לכבוד שבת קודש …שבת לאחר הפסח …לבריאות. פרנסה ואושר❤_מתכון של אילנה בוכריס

1 ק"ג קמחכף מלחכוס שמן (חד פעמי קר)4 כפות סוכר2 כפות שמרים יבשים2 עד 3 כוסות מים פושרים. לערבב הכל ביחדמים בהדרגה . ללוש הייטבמנוחה חמש דקותלישה טובה. התפחה שעהלחלק ללחמניות או חלותלתת התפחה בתבנית רבע שעהאפיה ב-200 מעלות . כ-20 דקותאו עד שתראו שמוכן.למרוח ביצה ושומשום.להפרשת חלה צריך 2 קילובריאות . אושר. פרנסה בשפע […]

עוגת תפוחים 😋🎊_מתכון של ברכה זולינג

4 תפוחים גדולים קלופים ונקיים מגרעינים4 ביציםכוס סוכר2 כפות סוכר חום הבהירכוס וחצי קמח מנופה.אבקת אפיה שקיתכוס שמןכף קינמון .לפי טעמכםסוכר ונילאגוזי מלך בכמות של חופן.את האגוזים לכתוש גס.בעזרת שקית ופטיש שניצל.או לרסק גס בעזרת הידיים לחתיכות.לחתוך את התפוחים להניח בקערה עים האגוזים,הסוכר החום ולערבב בעזרת כף להניח בצד.בקערהלהקציף את הביצים השלמות עים הסוכר כארבע […]

עוגת תות קצפת וג'לי_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה

חומרים:⚘roz6 ביציםכוס וחצי סוכר3/4 שמןכוס מיץ תפוזים2 כוסות קמחכף ליקר קצפת :1 שמנת מתוקהחצי כוס חלב/ או מיץ1 אינסטנט פודינג וניל ג'לי:1 חבילת ג'לי תותחצי חבילת תותים אופן ההכנה:⚘rozלהפריד ביצים להקציף חלבונים(לבן) עם סוכר בהדרגה להוסיף נוזלים לבסוף את הקמח אוסם תופח לשמן פיירקס לאפות 45 דקות חום 150 מעלותכשהעוגה יוצאת להרטיב עם כוס מים […]

לזניה חלבית_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה

חומרים:⚘rozדפי לזניה2 קוטג'3 ביצים2 כוסות עגבניות מרוסקות1 שמנת לבישול3 עלי בזיליקוםחצי כפית מלחחצי כפית פלפל שחורכפית אורגנוכוס גבינה צהובה2 כפות שמן זית אופן ההכנה:⚘rozלערבב ביצים עם קוטג'ושמנת לבישולבקערה אחרת לשים תבלינים עם העגבניות ושמן זית לסדר דפי לזניה בפיירקס לשים שיכבת עגבניות מעל לשים גבינות לכסות בעוד שיכבה של דפי לזניה ושוב שיכבת עגבניות מעל […]

משולשי סמבוסק גבינה_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה

חומרים:⚘rozקילו קמחכף שמרים2 כפות סוכר100 גרם נטורינה1/2 כוס שמן2 כוסות מיםכף שטוחה מלח אופן ההכנה:⚘rozלנפות קמח לעשות גומה לשים שמרים סוכר חצי כוס מים להשאיר 5 דקות ולערבב להוסיף את הנטורינה חתוכה ורכה השמן את שאר המים והמלח ללוש לבצק חלקלתת לתפוח שעה לרדד לקרוץ עיגולים לשים מלית גבינה חמד או בולגרית במרכז לסגור טוב […]

טנזיה פירות יבשים ואגוזים_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה

חומרים:⚘roz2 בצל200 גרם משמשים200 גרם שזיפים100 גרם צימוקים100 גרם חמוציותחצי כוס אגוזי מלךחצי כוס שקדיםחצי כוס אגוזי פקאןכפית קינמוןרבע כפית ציפורן טחון4 גרגירים ציפורן שלם4 מקלות קינמוןמקל ונילחצי כוס סוכר חוםרבע כוס סילאןרבע כוס סוכר לבןכוס מים אופן ההכנה:⚘rozלטגן בצל זהוב להוסיף סוכר ומים לבשל 10 דקות לשים את הפירות במים חמימים לסנן לשפוך לתוך […]

פבלובה עם קצפת ופירות_מתכון של נטע מולה-סופר שוקולטייר

הקינוח הכי מיתולוגי לפסחמתכון לפבלובה❤שלא תטעו ההכנה היא סופר קלה!!יש סרטון בפוסט הקודם באינסטגרםרק להקפיד על הכללים.השוס!!אפשר למלא ולקשטב ה כ ל 🍒🍓🍍🥝🥭פירות טרייםפירות אקזוטים,פירות משומריםפירות קפואים.כל הצבעים וכל הטעמיםוהוואו יום למחרת היא פי מיליון יותר טעימה!!מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות: מצרכים:4 חלבונים1/2 1 כוסות סוכר1 גרידת מחצי לימון1 כף קורנפלור1 שמנת מתוקה 250 מ"ל2 […]

מופלטה_מתכון של נטע מולה-סופר שוקולטייר

ושתהיה לכם שנה סנתכ כדרה.בצאת חג הפסח נוהגים יהודי עיראק לברך זה את זה בברכה נהדרת: "סנתכ ח'ד'רה" .לוקחים ענפים של חיטה ירוקה שבחג הפסח עדיין לא הבשילה, וטופחים זה לזה על הכתף ומאחלים שתהיה שנה ירוקה, שנה מלבלבת.אמא שלי היתה מכינה בצאת החג קמר עם סילאן.אני זרמתי עם הבקשות כאן למופלטה.הכנתי כמה סוגים, פחות […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת עוגת מוס טריקולד על תחתית טורט שוקולד ללא גלוטן וללא ג'לטין וגם מתאים לפסח_מתכון זקלין פדלון

מצרכים הדרושים לתחתית שוקולד :חצי כוס שוקוליתרבע כוס קקאוחצי כוס סוכר3 ביציםכוס קמח תפוחי אדמה3 כפות שמן מצרכים הדרושים לשכבות מוסים 200 גרם שוקולד מרירמיכל וחצי שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד חלבמיכל וחצי שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד לבןמיכל וחצי שמנת מתוקהמצרכים הדרושים לגנאש שוקולד:חצי שמנת =125 מ"ל125 גרם שוקולד מרירלזילוף קצפת:1 שמנת מתוקה1 פודינג […]

מופלטה_מתכון של המטבח של יפה רייפלר מתכונים

מופלטה בקטנה המתכון של יפה רייפלר מצרכים ל-7 יחידות:1 כוס קמח (ח"פ חם)1/4 כפית שמרים יבשים1/2 כפית סוכר1/4 כפית מלח1/2 כוס מים ההכנה:לשים בקערה קמח, שמרים, סוכר, מלח ולערבב היטב.להוסיף מים בהדרגה וללוש לבצק הומוגנילחלק ל -7 כדורים לשפוך מעל מעט שמן ולהניח בצד ל-20 דקות.ולהכין מופלטה בין שני דפי אפיה ולטגן.לשים על כל מופלטהמעט […]

כפכפי שומשום במילוי אגוזים בקרמל_מתכון של מגי נוני מרגלית

יושבים בבית בגלל הקורונה . מוזמנים להצטרף לקבוצת האפיה שלי אופים עם מרגלית .הרבה מתכונים קלים , כל אחת יכולה , טיפים לאפיה נכונה , זה הזמן לאפות ולהנותכפכפי שומשום מבצק שומשום טבול בסירופ דבשמתכון לכפכף מטוגן עם סירופ במלית אגוזים ואפשר להוסיף צימוקים מצרכים לבצק :חצי כוס שמן1/2 כוס מים1 שקית וניל1 כפית וודקה3כוסות […]

שבקיה_מתכון של מגי נוני מרגלית

המתכון מאוד פשוט .קילו קמח200 גר חמאה או מרגרינה או כוס שמן2 כוסות מיםקורט מלחשתי כפות סוכרללוש בצק לא דביק . אפשר להוסיף כפית סודה לשתיה . או כפית חומץ . עוזר לקבל בועות .לתת לבצק מנוחה .לחלק ל3 חלקים את הבצק כדי שיהיה יותר קל לרדד. ולרדד היטיב . לקפל כמו בצק עלים . […]

עוגיות מספאן_מתכון של מגי נוני מרגלית

בלי בסיס בצק מתאים מאוד לפסח ובטח לפורים . קל הכנה אפיה 15 דק עד שמשחים מעט ללא בצק ,רק קצת ידע בזילוףלטעמי העוגיה הכי פשוטה להכנהתתחילו עם 3 כוסות שקדים ללא קליפה טחונים . אני מעדיפה שיטחנו לי בחנות .כוס סוכר . חצי כפית בערך תמצית שקדים לא לוותר זה נותן את הטעם2 בצים […]

עוגת שיש לפסח_מתכון של תהילה גיל

רגע לפני שעוברים למופלטה… עוגת שיש רכה !! 🌷🍷🌺🍀חומרים:5 ביצים XL1 כוס סוכר1 כוס קמח מצה דק1/2 כוס קוקוס1/2 כוס קורנפלור1 וניל1 1 א. אפיה1/2 כוס שמן1/2 כוס מיץגרידת לימון / תפוז 1 כף קקאו אופן ההכנה:להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב..להוסיף את החלמונים להקציף כדקה,…להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את שאר המרכיבים לערבב […]

ז'אבן נוגט למימונה_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה

חומרים:קילו סוכר3 חלמונים2 כפות גלוקוזמיץ מחצי לימוןלמעלה לקשט בסוכריות שקדים אגוזים אופן ההכנה:בסיר על הגז לבשל2 כוסות מיםחצי מיץ לימוןקילו סוכר להמיס הכל על הגז לתת להתקרר להקציף 3 חלבונים עם קורט מלח עד שהקצף תפוח להוסיף בזרזיפים כל פעם מעט סירופ להקציף בכרך 20 דקות עד שיש קצף נוקשה⚘roz

מצות מגולגלות עם בשר טחון_מתכון של אילנה בוכריס

8 מצות רטובות במגבתלפחות חצי שעה לריכוך.חצי קילו בשר טחוןבצל בנוני.מטגנת את הבצל עד להזהבהמוסיפה את הבשרומערבבת הייטבמתבלת – מלח. פלפל שחור. פפריקה מתוקה.כרכום.וממשיכה לערבב עד שהבשר מוכן.לתת להתקרר הייטב.לוקחת מצה מניחה תערובת בשרומגלגלת.ככה מכינה את כולם.( אם לא מתגלגל יפה. להרטיב שובולהניח במגבת כמה דקות)אפיה בתנור 180 מעלותכ-15 דקותאו לטגן עם ביצה ופרורים

עוגת שכבות טורט / שוקולד/קוקוס_מתכון של אילנה בוכריס

העוגה שמלווה אותנו שניםשכבה ראשונה טורט7 חלמוניםכוס סוכר ( חד פעמי קר)כוס שמןכוס מים/ תפוזיםכוס קמח1 אבקת אפיה מערבבים הכל ביחדשופכים על תבנית משומנת ומקומחת שכבה שניה מגרדת שוקולד קוביות.אני מפזרת שוקולית שכבה יפהחלק שלישי קוקוסמקציפה 7 חלבוניםקצף קשה. מוסיפהכוס סוכר קצף יציב.בתנועת עטיפהמוסיפה לאט לאט1 ו- וחצי כוסות קוקוס.שמה על שכבת השוקולד.אופה ה-160 מעלותכ- […]

לחם קסטן לפסח_מתכון של המטבח של יפה רייפלר מתכונים

המתכון של יפה רייפלר(פרווה) מצרכים:1 שקית קמח אוסם מאפי שמרים כשל"פ1 כף קמח תפו"א2 כפות סוכר3/4 כפית מלח20 גרם מזולה מומסת2 כפות שמן2 ביצים L1/2 כוס מים פושרים הכנה:לשים בקערה את הקמח למאפים וקמח תפו"א, להוסיף סוכר ומלח ולערבב היטב, להוסיף מזולה , שמן, ביצה ועוד ביצה ולערבב .להוסיף מים בהדרגה ולערבל לקבלת בצק הומוגני […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת פיצה מדהימה ,כשרה לפסח__מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

שקית קמח כשלפ למאפים…4 כפות שמן,כפית סוכרמים כמה שנכנס בערך כוס וחצי ..אם חסר להוסיף בכפות .לתת מנוחה לבצק חצי שעה ולפתוח. לרוטב :כף רסק עגבניות,רבע כוס קטשופ,מלח,כף שמן זית2 עגבניות חתוכות וכל תוספת שתבחרו180 מעלות עד להשחמה

פקעות בוטנים_מתכון של ירדנה ג'נאח

❤תקשיבו ממה זה עשוי🙂🙂רעיון גאוני 🙂 10 יחידות עוגיות בוטנים מוכנות קנויות2 ביצים1/2 כפית קינמון1/2 כוס אבקת סוכר1 שקית אפיה כשל"פ3/4 כוס קמח מצה .לטחון הכל בבלנדר לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעה .להכין כדורים ולצפות באבקת סוכר.180 מעלות כחצי שעה .

עוגת גבינה במרקם עננים_מתכון של נטע מולה-סופר שוקולטייר

מכורים לעוגות גבינה?התפקדו!!לחג הפסחטוב האמתשתכננתי להעלותאת הפוסט מתכון במהלך חול המועד,אבל בערך לפני שעה טעמתי ממנה!!שוב ושוב ושוב…ואת כל הטוב הזה אתם מוכרחיםפשוט מוכרחים להכין ❤הכנתי אותה אתמול והיוםהיא פי 100 יותר טעימה😍עוגת גבינה במרקם ענניםכזאת שתהמם את כל האורחים❤ללא קמחתשמרו את המתכוןתכינו בדיוק לפי ההסבריםותקבלו את אחת העוגות הכי מפנקות שיש!שתפו אצלכם בפייסבוק והמתכון […]

מרנג קוקוס כשר לפסח וטעים בכלל😋_מתכון של גלית נחמן

מצרכים:סיר מיים רותחים2 כוסות סוכר6 חלבונים XL2 כוסות קוקוסכפית מיץ לימון אופן ההכנה:בבן מארי (סיר מים רותחים ומעליו קערה)ממיסים 2 כוסות סוכר בכוס חלבונים (6 ביצים XL בד"כ).מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים 12 דקות (מהירות דרגה 6-7 במיקסר עד דרגה 10).לאחר 12 דק מוסיפים כפית מיץ לימון טרי ומקציפים עוד 3 דקות.טיפ קטן 👈במקום לבזבז לימון […]

אורז אדום עם פול ירוק_מתכון של מרי שקד שירזי

אחת המנות הטעימות לפסח. מצרכים :שתי כוסות אורז שטוףעל כל כוס אורז, אני מוסיפה כוס וחצי מים רותחים.שתייים – שלוש כפות רסק עגבניותבצל קצוץכוס פול ירוק (טרי או סנפרוסט)פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אופן ההכנה:מטגנים את הבצל עד הזהבה,מוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים כדקה-שתיים.מוסיפים את הפול ומערבבים.מוסיפים את האורז, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים ומתקנים […]