עוגיות אפרסמון_מתכון של יפה וקס ברקו

(טוחנים אפרסמוןומנקזים נוזלים)כוס מחית אפרסמון1 כוס סוכר1/2 כוס שמן1 ביצה1 כפית סודה לשתיה2 כוסות קמח1/2 כפית אגוז מוסקט טחון1/2 כפית ציפורן1/2 כפית קינמון את הסודה לשתיהדמים בתוך המחית ומערבביםאת הקינמון.מוסקטוציפורןלערבב עם הקמח בקערת המיקסרעם וו גיטרה שמיםביצה שמן וסוכרמקציפים מס' דקותמוסיפים את מחית האפרסמון ומערבבים לאיחוד כ2 דקותמוסיפים את הקמחעד שכל הקמח ניטמעמחממים תנור180 מעלות […]

ריבת אתרוגים באהבה💗_מתכון של אילנה בוכריס

לזיכוי הרביםולעילוי נשמת הורי היקרים וחמי היקרמשה בן זוהרהמסודי בת מזלטובז'כינו בן טרכיריבה שעברה את התהליךלפי ההלכה.6 אתרוגים שברכו עליהםבמהלך החג .לקלף את האתרוגים ולהוציא את הליבה.להניח בקערה עם מים קרים.3 ימים במקררכל יום להחליף מים.להרתיח . לשפוך את המיםככה 7 פעמים.לקחת סיר שטוחלהניח בתוך הסיר סוכר ( קילו)מיץ מלימון שלםוהניח את האתרוגים( לחתוך לחתיכות […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת דגים תבשיל ירקות ואורז_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לדג :5 פילה אמנון לזרות מלח ולימון ללילה במקרר או למספר שעות ולשטוף היטב . לירקות הדג :לטחון לדק2 גזר,פלפל גמבה מכל צבע10 פטריות טריותכף שום טרי3 עגבניות טריותחצי לימון ללא הקליפהצרור כוסברה תבלינים :כף פפריקה מתוקה,כפית תבלין לדג,חצי כפית כורכום ,רבע כפית פלפל שחורלערבב יחד הכל עם חצי כוס שמן זית ולעסות את הדג […]

סלט לימונים מוחמצים חריפים

פורסים לימונים לפרוסות , מוסיפים להם שתי כוסות מים ,שתי כפיות מלח ופפריקה . שמים מעל שמן זית שמים בצנצנת זכוכית הרמטית 3 ימים לפחות . לאחר שלושה ימים מוציאים את קליפת הלימון . טוחנים בבלנדר ידני. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וחריף קצוץ ….

מטבוחה ביתית חריפה💗_מתכון של אילנה בוכריס

3 ק"ג עגבניותשמה במים רותחיםמקלפת. וחותכת לקוביותשמה בסיר עם שום ופלפל חריפיםלפי הטעם ( עכשיו הפלפל חריף)מבשלת על אש נמוכהוכל פעם מועכת עד שנספגיםהמים.מכינה בצלחת – פפריקהמתוקה / חריפה ומלח.שופכת על העגבניותוממשיכה למעוך . בודקתאם יש צבע יפה ואם חסרפפריקה . מלח ושמן להוסיף מעטלוקח זמן אך שווהמכינה כמות ומחלקת לקופסאותמקפיאה. לפי הצורך מוציאה.

פנקייק_מתכון של טובה ניסים

בקערה ריאשונה לשים.2 כוסות קמחשקית אבקת אפיה *בקערה שנייה מקציפים*שליש כוס סוכרכפית תמצית וניל200 גרם שמנת חמוצהכוס חלב2 ביצים *אחרי שאת מקציפה את הקערה השניה, את מתחילה בהוספה ב-3 פעימות את הקמח עם האבקת אפייה*. זהו בלילה חלקה ומוכנה

לחם של בית פריך וטעים🔥_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים

לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖קילו קמח לחם2 כפיות שמרים יבשים25 גרם מלחכף דבש720 מ"ל מיםלאחד את כל החומרים, הבצק דביק מאד, לא להתייאש, עם המון סובלנות ייצא לכם לחם פצצה. לתת לבצק לנוח וכל רבע שעה לעשות קיפולים. 10 בערך כל פעם. אפשר לקמח הידיים או ידיים רטובות ואז נוח לעבוד עם הבצק. לאחר הקיפול […]

קרם שניט עם קרם מבושל ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח

את הקרם יש להכין יום לפני לבשל על הגז :1 ליטר חלב4 כפות קורנפלור מלאות3/4 כוס סוכר (אפשר להפחית לחצי כוס )חצי כפית תמצית וניל איכותית5 חלמוניםצבע מאכל לבחירתכם … הערה חשובה : אם תוותרו על צבע מאכל . תצטרכו להוסיף 5 חלמונים נוספים ( סה"כ 10 ) לערבב כל הזמן עד להסמכה ..להוריד מהגז […]

קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות פלוס_מתכון של תהילה גיל

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤ 🎊🎉🌷 חומרים לרוטב:1 בצל קצוץ1 גמבה אדומה קצוצה1 כף שום כתוש2 כפות רסק עגבניות1 כף פפריקה (מתוק או חריף לפי בחירה)מלח, פלפל שחור , מעט שמן.תפו"א (כמות לפי בחירה)הכנת הרוטב;,לתוך סיר שטוח …לחמם את השמן להוסיף את כל החומרים …לטגן מעט….להוסים כ-2 כוסות מים , […]

עוגת גזר ואגוזים ❤_מתכון של ירדנה ג'נאח

להקציף 6 חלבונים ובהדרגה להוסיף כוס וחצי סוכר עד לקצף תפוח ואוורירילהוריד מהמיקסר ולהוסיף 6 חלמונים וכוס שמן בצורת עטיפה (זוכרים בלייב ) חשוב לא לשבור את הקצף . בקערה 2 לערבב :2 וחצי כוסות קמח רגיל,1 אפיה,כוס אגוזים שבורים גס (לא חובה ),1 סוכר וניל,2 כפות קינמון,2 כוסות גזר מגורד על פומפיה גסה. לערבב […]

פילטים עוף בטמפורה ואורז עם ירקות ❤ _מתכון של ירדנה ג'נאח

לפילטים :לערבב בקערה :1 כוס קמח,חצי כוס צ'ילי,חצי כוס מים,1 ביצה,3 שיני שום כתושים,חצי כפית פלפל שחורמלחלערבב ולהוסיף את הפילטים כ3/4 קילו … לצפות אותם בבלילה .לכסות עם נילון ולהכניס למקרר לשעה . לאורז :לטחון בסלייסר או מכשיר חשמלי :2 גזר ,גמבה מכל צבע ,1 תפוחי אדמה1 בטטהגרגירי חומוס ..לתת טיגון עם מעט שמן עד […]

עוגיות טחינה נימוחות ונפלאות_מתכון של מרי שקד שירזי

מבחר מאפים ותבשילים – להזמנות : כנסו ל: המטבח של מרוש׳קה מתכון פשוט מאוד להכנה וממצרכים שתמיד יש לנו בבית.כמו שאומרים, כמה פשוט ככה טעים. מצרכים :1 כוס טחינה גולמית1 כוס סוכר חום3 כוסות קמח1 שקית אבקת אפיה200 גרם מחמאה / חמאה מחממים תנור ל-180 מעלות. . מערבבים בקערה את כל החומרים .לבצק אחיד… מגלגלים […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת טארט טאטן תפוחים_מתכון של זקלין פדלון

מצרכים6 תפוחים מקולפים וחתוכים ל90 גרם חמאה מצרכים לקרמל:180 גרם סוכר100 גרם חמאה מצרכים לבצק:260 גרם קמח60 גרם אבקת שקדים3 גרם אבקת אפייה300 גרם חמאה120 גרם סוכר3 גרם סוכר וניל3 גרם מלח3 חלמונים 1) מנפים את הקמח אבקת שקדים ואבקת אפייה ושמים בצד 2) מרסקים את החמאה בעזרת כף וממשיכים עם מיקסר ידני עד לקבלת […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת קינוח פרווה שוקולד מריר וטחינה גולמית_מתכון של זקלין פדלון

200 גרם שוקולד מרירכוס טחינה גולמית הכנהממיסים את השוקולד על בן מארי, מוסיפים את הטחינה הגולמית מערבבים ושופכים לתבנית 35 ס"מ על 12ס"מ מרופדת בנייר אפייה מזלפים קצת טחינה מעל מכניסים למקפיא לשעתיים מחלצים פורסים ושומרים במקפיא בתיאבון .

ממולאים גמבה / עגבניה_מתכון של אילנה בוכריס

חצי קילו בשר טחון בקר/ הודובצל מגורדפטרוזיליה קצוצהחצי כוס אורזמלח. פלפל שחור. כמון. פפריקה מתוקהכרכום ומעט שמןלערבב הכל ביחד.לקחת סיר שטוחלטגן בצל גדול עם מעט שמןאפשר להוסיף שוםלהוסיף 2 עגבניות קצוצות גסבתחתית אפשר להוסיףסלרי/ תפוח אדמה/ קישואיםלהוסיף תבילינים – מלח. פלפל שחור.כמון. פפריקה.ולתת להתבשל חמש דקות.לקחת גמבה / עגבניה / קישואים/תפוח אדמהלרוקן מהפנים( את הפנים […]

פחזניות עם פיסטוק או קרמבל_מתכון של שרה יוסף

שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי 100 גרם חמאה או מזולה1 ורבע כוסות מים1/2 כפית מלח1 כפית סוכר2 סוכר וניל1 וחצי כוסות קמח תופח מומלץ4 ביצים גודל לארגהכל בכוס חד פעמי שתיה חמה מילוי2 שמנת מתוקה1/4 כוס סוכר2 כפות אינסטנט פודינג וניל צרפתי3 כפות ריקוטה קלאסיתאפשרות לתוספת1 כף מחית פיסטוקפיסטוק טחון גס קרמבל50 גרם חמאה […]

כעכים עם אמונייק_מתכון של שרה יוסף

שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי 5 ביצים1 וחצי כוסות סוכר1 כוס שמןגרידת תפוז2 אבקת אפיה2 סוכר וניל1/2 כפית תמצית שקדים1 ק"ג קמח מנופה1/4 כוס שומשום בתוך הבצק1/2 כפית אמונייק הכנהלהקציף ביצים עם סוכר להוסיף שמן ולהמשיך להקציף להוסיף את שאר המצרכים ולהחליף לוו גיטרה ולהקציף כמה דקות לקבלת בצק נעים לתת לנוח כמה דקות […]

מגולגלות בטעמים_מתכון של שרה יוסף

שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי 200 גרם מזולה או חמאה1 כוס שמן1 כוס מיץ תפוזיםקורט מלח1 חלמון2 כפות אינסטנט וניל1/2 כוס קונפלור6 כוסות קמח בערך1 אבקת אפיה1 סוכר ונילגרידת לימון מילויממרח תמרים עם רבע כוס סוכר ,כוס אגוזים טחונים,כפית קינמון אוממרח תמרים לערהה עם נוטלה אגוזים וקינמון אוממרח לוטוס למרוח ולפזר מעל ביסקוויטים לוטוס […]

עוגיות ביסקוטים_מתכון של שרה יוסף

שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי 4 ביצים1 כוס סוכר1/4 כפית מלח3 כפות שמן4 שקיות סוכר ונילגרידת לימון או כף קוניאק3 כוסות קמח1 אבקת אפיה1 כפית סודה לשתיה1 כוס שקדים שלמים1 כוס אגוזים1 כוס אגוזי לוז הכנהלהקציף ביצים שלמות עם מלח סוכר בערך 5 דקות .לשים בקערה נפרדת קמח,סוכר וניל,אבקת אפיה,סודה לשתיה .לערבב ולהוסיף את […]

עוגיות נס פריכות_מתכון של שרה יוסף

שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי 200 גרם חמאה או מחמאה1 אבקת אפיה3 כוסות קמח100 גרם אבקת סוכר2 כפות אבקת נס2 סוכר וניל2 ביצים1 כף אינסטנט פודינג ונילהכל בכוס חד פעמי שתיה חמה לקישוטחצי כוס סוכר חום דמררה1/2 כפית קינמון הכנהלערבב המיקסר או בקערה את. החמאה עם אבקת הסוכר להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לקבלת […]

פחזניות פרווה_מתכון של שרה יוסף – מאסטר מתכונים

שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי 200 גרם מזולה2 כוסות מים1/2 כפית מלח2 כפות סוכר2 כוסות קמח6 ביצים גודל לארג מילוי500 גרם קצפת צמחית2 כפות אינסטנט פודינג וניל2 כפות ת אבקת סוכר הכנהלשים בסיר מזולה,מים ,סוכר,מלח ולהרתיח. להוסיף את הקמח ולערבב היטב לקבלת בצק ולהמשיך עוד כמה דקות לערבב על הגז.לקרר 10 דקות בערך להכניס […]

עוגיות שקדים_מתכון של שרה יוסף – מאסטר מתכונים

שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי 3 חלבונים1/2 כוס סוכר1/2 כוס אבקת סוכר1 סוכר וניל3 טיפות תמצית שקדים400 גרם שקדים ללא קליפה טחונים דקצלחת עם אבקת סוכר להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקבלת קצף לא קשה . להוסיף את אבקת הסוכר ולהקציף עוד קצת להוסיף את השקדים ,תמצית שקדים ולקפל לקצף זה מעט דביק […]

מתכון כתוב + 2 סרטונים להכנת לחמניות _מתכון של ירדנה ג'נאח

קילו קמח מנופה,2 כפות שמרים יבשים ,6 כפות סוכר , או לחילופין 3 כפות דבש,חצי כוס שמן,3 כוסות מים אם חסר מעט מים ניתן להוסיף בכפות ,כפית מלח בסוף. לעבד לבצק חלק ולהתפיח כ40 דקות .ליצור צורות ולהתפיח שוב לחצי שעה .למרוח 2 חלמונים ושומשום.לחמם תנור על 180 מעלות לפני כניסה לתנור. לאפות עד להשחמה […]

עוגת שוקולד בחושה עם גבינה (מתכון של ישראלה אזולאי)_מתכון של עדינה בטש

שתי תבניות אינגליש קייק משומנות (אני הכנתי בתבנית מרובעת)הכוס מידה היא כוס אוניברסלית.מכינים 2 בלילות.לבלילת השוקולד:מערבבים בקערה קטנה:2 כוסות קמח תופח1 כוס קקאובקערה גדולה מערבבים עם מטרפה ידנית:2 ביציםכוס שמן1.5 כוסות סוכרומערבבים טוב.מוסיפים חצי מקערת הקמח והקקאו,וכוס מים חמים,ומערבבים.מוסיפים את החצי השני של הקמח והקקאו,ועוד כוס מים חמים,ומערבבים לבלילה דלילה ללא גושים(סה"כ כמות המים:2 כוסות)לתערובת […]

בייגלה מבית אמא..כעכ ♥️_מתכון של עדינה בטש

המתכון:קילו קמח25 גרם שמרים1 מזולה3/4 כוס שמןכף ינסוןכף מחלבכף מלחכף קימלכף שומשום1 ורבע כוס מים (בערך)ללוש את הבצק ולתת לנוח כשעהושוב ללוש היטב לחלק לעיגולים קטנים לגלגל ולמרוח ביצה ושומשוםלהכניס לתנור בחום של 200 מעלות עד שנהיה זהוב יפה

טבעות תפוחים בטמפורה_מתכון של עדינה בטש

3 תפוחים בינוניים קלופים לבלילה: כוס קמח תופח 2 כפות מלאות סוכר 1 ביצה 3/4 כוס מיץ תפוזים / חלב חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה אופן הכנה: -חותכים את התפוחים הקלופים לפרוסות עגולות בעובי של עד חצי ס"מ (לא מומלץ לחתוך עבה יותר). קורצים באמצע בעזרת חותכן עגול קטן או פקק של בקבוק (ניתן […]

עוגת שוקולד_מתכון של עדינה בטש

רכיבים:5 ביצים1 כוס שמן1 כוס סוכרכף ברנדיכפית תמצית ונילכוס מיץ תפוזים סחוט2 כוסות קמח תופחשקית אבקת אפיה4 כפות קקאו ציפוי השוקולד1 שוקולד מרירחצי מיכל שמנת מתוקה

במיה עם קציצות בטעם חמוץ מתוק_מתכון של עדינה בטש

לטגן בשמן עמוק 1 חבילה במיה של סנפרוסט .להוציא לנייר סופג.תערובת הקציצות: חצי קילו בשר בקר טחון 1 בצל מגורדמלח ופלפל שחורניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצהלערבב היטב ולהכין עיגולים במקביל יש להכין את הרוטב להניח בסיר 4/5 עגבניות טריות מרוסקות 4/5 שיני שום חתוכים שמן 1 כף רסק 2 כפות סוכר 1 לימון סחוט חצי כף […]

מאפה עלי מנגולד עם גבינה מלוחה💥_מתכון של עדינה בטש

1 כוס קמח תופחקורט מלח/ פלפל שחור50 גרם חמאה רכה1 גביע גבינה לבנה1 שמנת חמוצהמעט חלב (רבע מכוס חד פעמי)250 גרם גבינה מלוחה מגורדת100 גרם גבינה קשקבל/צהובה מגורדת3 או 4 ביצים (תלוי הגודל).1 חבילת מנגולד קצוצה (לאחר חליטה וסינון המים)לערבב הכל ולשים ב 2 תבניות של אינגלישקייקלאפות על 180 מעלות עד להזהבה

פשטידת קישואים_מתכון של גלית נחמן

בס"דבורא עולם כהרגלי בכל יום, "מודה אני לפניך שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך"וכעת כשהפשטידה יצאה חמה מהתנור ואין להם סבלנות לחכות, אז הספקתי לצלם לכם אותה לפני שתחוסל…אמאל'ה ואבאל'ה, אתם חייבים להכין😋😋😋😋😋😋😋😋אתם תודו לי אח"כ כמו שאני מודה לאחותי נעמה מור-לוי על המתכון הנפלא🙏המתכון:3 קישואים בינוניים מגורדים גס יחסית2 בצלים חתוכים גם הם גס […]

עוגת שזיפים_מתכון של עדינה בטש

8 יחידות שזיפים גדולות מגולענים2 סוכר וניל )4 ביצים1 כוס סוכר3/4 כוס שמן1 שמנת חמוצה2 כוסות קמח תופחקמח לבן – כף שטוחה (12 גרם), לפזר על השזיפים כדי שלא ישקעו.אבקת סוכר – כף (16 גרם), לפיזור. תבנית מס` 26 עגולה. אופן הכנת המתכון1. לחתוך את השזיפים לרבעים, לפזר עליהם סוכר וניל ולהניח בצד.2. להקציף במיקסר […]

לביבה מתוקה_מתכון של עדינה בטש

1 וחצי כוסות קמח תופח מנופה 2 כפות גדושות סוכר 1 גביע יוגורט/ אשל / שמנת (200 מ"ל) 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל קורט מלח לערבב היטב שלא יהיה גושיםולטגן

כדורי שוקולד_מתכון של עדינה בטש

חבילת ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים חבילת שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 כפות אבקת קקאו 3 כפות סוכר חצי כוס חלב/ מיםניתן גם להוסיף מעט ליקר *קוקוס לציפוי

מפרום חצילים_מתכון של עדינה בטש

 חותכים מהחצילים פרוסות עגולות בעובי ס"מ וחצי בערך. כל פרוסה חוצים, עושים מעין פתח כמו כריך ומשאירים צד אחד סגור. ממליחים ומשהים על מסננת כשעה. לתערובת הבשר:1 בצל מגורדחצי קילו בשר טחון1 ביצהכף קמח מצהמלח, פפריקהאדומה ופלפל שחורחופן עלי פטרוזיליה או סלרי קצוצים. מערבבים היטב את תערובת הבשר ממלאים כל פרוסת חציל בבשר, טובלים בביצה […]

צלי בשר עם פירות יבשים 🍒_מתכון של עדינה בטש

המתכון:לטגן 1 בצל עד שיזהיב להוסיף 5 שיני שום להניח מעל את פרוסות הבשר (בשר מספר 5) (שנוקה והורתח קודם) להוסיף 4 כוסות מים, 1 לימון סחוט 2 כפות סוכר מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה1 כף רסק עגבניותלבשל את הבשר עד שמתרכך ולהוסיף את הפירות היבשים לעוד חצי שעה על הגז על אש קטנה (אני […]

קיש ים תיכוני_מתכון של עדינה בטש

 לבצק:1 כוס קמח100 ג' מחמאהקורט מלח2-3 כפות מים קריםללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד.שמים במקרר כחצי שעה לקירור.לרדד את הבצק הפריך לשכבת בצק אחידה שהבצק יכסה את כל התבנית כולל הדפנותלאפות כרבע שעה ולהוציא מהתנורבמחבת יש לטגן:1 חציל חתוך לקוביות (על החציל החתוך לפזר מלח ולהשאיר לשעתיים לספוג את המים מהחציל)1 בצל חתוך לפרוסות דקות1 […]

טורט תפוזים / טורט תפוחים🍒_מתכון של עדינה בטש

 3 תפוחים ירוקים לחתוך לקוביות קטנותלהשרות עם רבע כוס יין חצי כוס סוכר, חצי כפית קינמון ו3 כפות אגוזים טחונים לטורט:5 ביצים1 כוס סוכר3/4 כוס שמן1 כוס תפוזים סחוט2 וחצי כוסות קמח תופח1 אבקת אפיה2 סוכר וניל להקציף חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציבבקערה נפרדת לערבב את שאר החומריםלהוסיף את בלילת התפוחים ולערבב היטב […]

פשטידת תרד 🌹_מתכון של עדינה בטש

המתכון:חבילת עלי תרד טריים (לשטוף אותם היטב ולחלוט )3 או 4 ביצים (תלוי בגודל הביצה)2 כפות קמח תופח1 גבינה לבנה1 שמנת חמוצה350 גרם גבינה בולגרית מלוחהמלח (כ-1/2 כפית), פלפל שחוראופן הכנה:יש להרתיח את עלי התרד, לצנן ולקצוץ גס . להוסיף את שאר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ולפזר מעליה חתיכות חמאה כ-20 גרם.ואופים בתנור בחום […]

קיש חצילים עם בשר טחון🔥_מתכון של עדינה בטש

1 חציל חתוך לקוביות (על החציל החתוך לפזר מלח ולהשאיר לשעתיים לספוג את המים מהחציל)1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות1 פלפל ירוק חריף חתוךיש לטגן את החציל עד להשחמה וגם את הגמבה והפלפל הירוקולהניח אותם בצד על נייר סופגלמלית:1 בצל קצוץחצי קילו בשר טחון1 כפית מלח1 כפית פלפל שחור1 כפית פפריקה מתוקה1 כף מרק עוףאופן […]

מטבוחה 💥_מתכון של עדינה בטש

בסיר לשים שמן (כחצי כוס חד״פ) להוסיף 2 פלפל חריף ירוק, 10 שיני שום חתוכים,15 עגבניות אדומות ללא הקליפה (גדולות)(כ-2 קילו) חתוכות דקלהוסיף 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן 1 כפית מלח, 1 כף סוכרלערבב הכל להביא לרתיחהאחרי שרתח להנמיך להבה ולבשל עד צמצום של כל הנוזלים.לערבב מידי פעם ולבדוק טעמים אם חסר.

עוף עם אורז בתנור💥_מתכון של עדינה בטש

4-5 כרעיים מופרדים (עם/בלי עור לפי העדפתכם).2 בצלים קצוצים גס5 שיני שום גדולות, מקולפות ושלמות2 כוסות אורז (בסמטי או פרסי לפי העדפתכם(1 קופסא קטנה רסק עגבניות1/2 כוס שמן1 כפית גדושה פפריקה מתוקה1 כפית פפריקה חריפה1/2 כפית כמון1 כפית מלחפלפל שחור טחון טרי5 כוסות מיםלמשחה של העוף:3-4 כפות שמן1 כפית תבלין לעוף לגריל1 כפית פפריקה מתוקה1/2 […]

עוגיות טחינה_מתכון של עדינה בטש

חצי כוס טחינה גולמית1 כוס אבקת סוכר200 גרם חמאה מומסת2.5 כוסות קמח תופחאופן הכנה: בקערה לערבב טחינה, אבקת סוכר והחמאה.לנפות קמח ולערבב לבצק רך ונעים למגע.לקרוץ עיגולים קטנים במרווחים משום שהעוגיות מתנפחות ומתרחבות במהלך האפיה. לחמם מראש תנור ל170 מעלות.אפיה של 20 דקותבתאבון❤

עלי פילו ממולא בפיסטוק חלבי_מתכון של עדינה בטש

חבילת עלי פילוחמאה400 גרם פיסטוק טחון גס1 כפית קינמון2 כפות סוכראופן ההכנה:מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על האריזהמכינים את המלית: קוצצים את הפיסטוק מוסיפים את הקינמון והסוכר ומערבבים היטב. לוקחים עלה פילו אחד ומורחים בעזרת מברשת בשכבה דקה של חמאה מומסת.מפזרים בקצה את הפיסטוק ומגלגלים ומהדקים היטב ומניחים בתבנית אחד צמוד לשני.(אני הכנתי 6 […]

עוגיות תמרים מגולגלות_מתכון של עדינה בטש

חומרים:3 כוסות קמח רגיל1/2 שקית אבקת אפייה1 שקית סוכר וניל1/2 כוס שמן1/2 כוס מים100 גרם חמאה רכה מאוד – לא מומסת!ההכנה:מערבבים את היבשים יחדמוסיפים את הנוזלים ואת החמאה ויוצרים בצק אחידמחלקים ל- 3 כדוריםמרדדים למלבן – לא עבה ולא דקמורחים ממרח תמרים (בתוספת אגוזים קצוצים ומעט קינמון) – אפשר גם פרג / שוקולד / חלבה […]

מרק בשר עם חומוס 🍵_מתכון של עדינה בטש

1 כוס גרגרי חומוס (מבושלים)500 גרם בשר (מספר 5)2-3 עצמות (למי שאוהב)2 בצל חתוך גס10 שיני שוםלתבל עם 1 כף מרק עוף, פלפל שחור, כמון, חוויג` למרק, כורכוםאפשרי להוסיף תפוח אדמהצרור כוסברה קצוצה